Karczek duszony to bardzo proste danie obiadowe, które można przygotować dzień wcześniej. Polecam na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe: chrzciny, komunie, imieniny, Sylwester itp. Mięso jest bardzo soczyste i miękkie. Ja proponuję podać je w tradycyjny sposób z ziemniakami lub ryżem i surówką. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 1 kg karczku wieprzowego 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papry szczypta pieprzu szczypta soli 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście la... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.