surówka - 20359 przepisów (strona:428/1358)

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis 48

smak za sprawą jabłka, co pysznie ze sobą współgra. Jeśli lubicie podroby, to z pewnością wam posmakuje. Wątróbkę można podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami czy pieczywem i ulubioną surówką np. z marchewki albo kapusty kiszonej. Często przed smażeniem wątróbkę obtacza się w mące, ja jednak nie widzę takiej potrzeby. Nieobtoczona wątróbka też jest smaczna, a danie wychodzi lżejsze

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na turbota 76

pieczenia. Polej rozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15 minut aż się zrumieni i zmięknie. Turbota możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą, najlepiej w towarzystwie surówki z kapusty białej, kiszonej lub innej domowej sałatki. SMACZNEGO! Artykuł Przepis na turbota pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Zapiekanka z cukinii – prosty i szybki przepis na obiad 67

cukinii, makaronu i dużej ilości sera to bardzo smaczne danie, które można podać na sycący, bezmięsny obiad dla całej rodziny. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym i wyrazistą surówką np. z pora lub buraczków. Zapiekanka jest smaczna również na drugi dzień po przygotowaniu, więc można zrobić obiad od razu na dwa dni. Przepis jest bardzo prosty, a samo jej sporządzenie

e-PrzepisyKulinarne
Chorwacja - Surówka z białej kapusty (Salata od bijelog kupusa) 238

Chorwacka surówka z białej kapusty vel salata od bijelog kupusa najlepiej smakuje z wegańskim burgerem ( pljeskawica) , frytkami i ajwarem.  Składniki (5-6 porcji): - główka białej kapusty (średnia) - 4 łyżki soli - 3 łyżki oleju lub oliwy - 2 łyżki octu jabłkowego - spora szczypta pieprzu Przygotowanie: 1) Kapustę szatkujemy, przekładamy do durszlaka i zasypujemy solą. Dokładnie mieszamy, żeby sól równomiernie pokryła poszatkowaną

Roślinożerni urlopowicze
Fileciki w kremowym sosie porowo-śmietankowym 57

momentu, aż sos zgęstnieje *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Fileciki w kremowym sosie porowo-śmietankowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
SCHAB DUSZONY W SOSIE WŁASNYM 47

Schab duszony w sosie własnym to danie uwielbiane przez wielu. Pyszne, kruche mięso, do tego aromatyczny sos. Idealnie do tego pasują kasze , ziemniaki , kluski śląskie czy kopytka oraz ulubiona surówka lub tarte buraczki . Przepis, który doskonale sprawdzi się na obiad nie tylko od święta. A wiecie co jest najlepsze w tym pysznym daniu? To, że oprócz naszego czasu poświęconego

Zrób to smacznie
Jesienny bowl z ryżem, tofu, pieczarkami i marchewką 44

mój ulubiony czas w roku, więc nic dziwnego, że w mojej kuchni zaczynają pojawiać się potrawy takie jak ta. Kolorowy ryż, pieczarki z tymiankiem, pikantne, chrupiące tofu i surówka z marchwi, natki pietruszki i sezamu to naprawdę udane połączenie. Świetnie sprawdzi się także w lunchboxie do pracy. 200 g ryżu 3 kolory Sonko 200 g pieczarek Łyżka masła klarowanego

Mienta blog
Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym 55

wielki zawód My (na początku). Finalnie wszystko pięknie opierdzielił do końca. Na drugi dzień też wjechała kasza. I również została wyzerowana. Da się? Da się. Polecam klopsiki zjeść z surówką z kiszonej kapusty. Tą zwyczajną. To było naprawdę świetne połączenie. Smacznego. Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki

Kardamonovy
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 52

pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk): 500 g mięsa

e-PrzepisyKulinarne
Kakory – pieczone pierogi 70

pierogi. Rozmieszaj białko jajka rózgą lub widelcem. Posmaruj pierogi. Nakłuj każdy z nich wykałaczką. Wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Wyjmij z piekarnika. Podawaj na ciepło z dowolną surówką. Smacznego! Artykuł Kakory – pieczone pierogi pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony pstrąg 57

ryby i owoce morza. W moim dzisiejszym przepisie jest koperek, który też świetnie do ryby pasuje. Dodajcie co lubicie. Z tego co pamiętam pstrągi zjedliśmy w najnudniejszą na świecie surówką (a jednocześnie najlepszą) z kiszonej kapusty. Lubię no. I pewnie większość z Was też. Składniki: 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi 3 ząbki czosnku pół pęczka koperku 3 plasterki cytryny sól

Kardamonovy
Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad 65

sosie musztardowym to proste do przygotowania i pyszne danie, które możemy podać na sycący obiad dla całej rodziny. Mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami, kopytkami lub makaronem i surówką z kapusty kiszonej albo buraczków. Takie eskalopki są soczyste, delikatne i rozpływają się w ustach, a delikatny sos musztardowy ze śmietaną stanowi ich dobre uzupełnienie. Bardzo lubię mięso z indyka, gdyż

e-PrzepisyKulinarne
PSTRĄG Z GRILLA Z MASŁEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 88

serwować z mixem sałat oraz świeżymi, grillowanymi lub gotowanymi warzywami. A tutaj przypominam przepis na równie pysznego pstrąga w rozmarynie , którego przygotujecie w piekarniku. Makro całości (bez cytryny i surówki z warzyw): 370 g, 867 kcal, B 56 g, T 69 g, W 6 g. W 100 g: 234 kcal, B 15 g, T 19 g, W 2 g. Artykuł

Ola la LCHF
Faszerowane pieczarki, nadzienie z mięsa i kaszy 65

odwrócić do góry dnem i nałożyć porcje mięsa. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec grzybki 30 minut. Następnie przykryć płatem sera i piec jeszcze 5 minut. Podawać z surówkami lub warzywami gotowanymi. Polecam, mi bardzo bardzo smakowało

Kuchnia Pokoleń
Schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem 59

schabu w plastrach to świetne danie dla gości i nie tylko. Schab w sosie słodko-kwaśnym wspaniale smakuje z ryżem, na przykład basmati. Pasują do niego proste, chrupiące surówki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszny schab :) Schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, składniki: ok. 700 g schabu w plastrach, mała papryka, cebula, 2 ząbki czosnku

Lekcje w kuchni