smak za sprawą jabłka, co pysznie ze sobą współgra. Jeśli lubicie podroby, to z pewnością wam posmakuje. Wątróbkę można podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami czy pieczywem i ulubioną surówką np. z marchewki albo kapusty kiszonej. Często przed smażeniem wątróbkę obtacza się w mące, ja jednak nie widzę takiej potrzeby. Nieobtoczona wątróbka też jest smaczna, a danie wychodzi lżejsze
e-PrzepisyKulinarnepieczenia. Polej rozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15 minut aż się zrumieni i zmięknie. Turbota możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą, najlepiej w towarzystwie surówki z kapusty białej, kiszonej lub innej domowej sałatki. SMACZNEGO! Artykuł Przepis na turbota pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plcukinii, makaronu i dużej ilości sera to bardzo smaczne danie, które można podać na sycący, bezmięsny obiad dla całej rodziny. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym i wyrazistą surówką np. z pora lub buraczków. Zapiekanka jest smaczna również na drugi dzień po przygotowaniu, więc można zrobić obiad od razu na dwa dni. Przepis jest bardzo prosty, a samo jej sporządzenie
e-PrzepisyKulinarneChorwacka surówka z białej kapusty vel salata od bijelog kupusa najlepiej smakuje z wegańskim burgerem ( pljeskawica) , frytkami i ajwarem. Składniki (5-6 porcji): - główka białej kapusty (średnia) - 4 łyżki soli - 3 łyżki oleju lub oliwy - 2 łyżki octu jabłkowego - spora szczypta pieprzu Przygotowanie: 1) Kapustę szatkujemy, przekładamy do durszlaka i zasypujemy solą. Dokładnie mieszamy, żeby sól równomiernie pokryła poszatkowaną
Roślinożerni urlopowiczemomentu, aż sos zgęstnieje *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Fileciki w kremowym sosie porowo-śmietankowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSchab duszony w sosie własnym to danie uwielbiane przez wielu. Pyszne, kruche mięso, do tego aromatyczny sos. Idealnie do tego pasują kasze , ziemniaki , kluski śląskie czy kopytka oraz ulubiona surówka lub tarte buraczki . Przepis, który doskonale sprawdzi się na obiad nie tylko od święta. A wiecie co jest najlepsze w tym pysznym daniu? To, że oprócz naszego czasu poświęconego
Zrób to smaczniemój ulubiony czas w roku, więc nic dziwnego, że w mojej kuchni zaczynają pojawiać się potrawy takie jak ta. Kolorowy ryż, pieczarki z tymiankiem, pikantne, chrupiące tofu i surówka z marchwi, natki pietruszki i sezamu to naprawdę udane połączenie. Świetnie sprawdzi się także w lunchboxie do pracy. 200 g ryżu 3 kolory Sonko 200 g pieczarek Łyżka masła klarowanego
Mienta blogwielki zawód My (na początku). Finalnie wszystko pięknie opierdzielił do końca. Na drugi dzień też wjechała kasza. I również została wyzerowana. Da się? Da się. Polecam klopsiki zjeść z surówką z kiszonej kapusty. Tą zwyczajną. To było naprawdę świetne połączenie. Smacznego. Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki
Kardamonovypyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne. Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk): 500 g mięsa
e-PrzepisyKulinarnepierogi. Rozmieszaj białko jajka rózgą lub widelcem. Posmaruj pierogi. Nakłuj każdy z nich wykałaczką. Wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Wyjmij z piekarnika. Podawaj na ciepło z dowolną surówką. Smacznego! Artykuł Kakory – pieczone pierogi pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzryby i owoce morza. W moim dzisiejszym przepisie jest koperek, który też świetnie do ryby pasuje. Dodajcie co lubicie. Z tego co pamiętam pstrągi zjedliśmy w najnudniejszą na świecie surówką (a jednocześnie najlepszą) z kiszonej kapusty. Lubię no. I pewnie większość z Was też. Składniki: 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi 3 ząbki czosnku pół pęczka koperku 3 plasterki cytryny sól
Kardamonovysosie musztardowym to proste do przygotowania i pyszne danie, które możemy podać na sycący obiad dla całej rodziny. Mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami, kopytkami lub makaronem i surówką z kapusty kiszonej albo buraczków. Takie eskalopki są soczyste, delikatne i rozpływają się w ustach, a delikatny sos musztardowy ze śmietaną stanowi ich dobre uzupełnienie. Bardzo lubię mięso z indyka, gdyż
e-PrzepisyKulinarneserwować z mixem sałat oraz świeżymi, grillowanymi lub gotowanymi warzywami. A tutaj przypominam przepis na równie pysznego pstrąga w rozmarynie , którego przygotujecie w piekarniku. Makro całości (bez cytryny i surówki z warzyw): 370 g, 867 kcal, B 56 g, T 69 g, W 6 g. W 100 g: 234 kcal, B 15 g, T 19 g, W 2 g. Artykuł
Ola la LCHFodwrócić do góry dnem i nałożyć porcje mięsa. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec grzybki 30 minut. Następnie przykryć płatem sera i piec jeszcze 5 minut. Podawać z surówkami lub warzywami gotowanymi. Polecam, mi bardzo bardzo smakowało
Kuchnia Pokoleńschabu w plastrach to świetne danie dla gości i nie tylko. Schab w sosie słodko-kwaśnym wspaniale smakuje z ryżem, na przykład basmati. Pasują do niego proste, chrupiące surówki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszny schab :) Schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, składniki: ok. 700 g schabu w plastrach, mała papryka, cebula, 2 ząbki czosnku
Lekcje w kuchni