surówka - 20359 przepisów (strona:430/1358)

Cukinia jak ananas 846

wszystko już było. Tym razem zrobiłam cukinię na słodko, smakującą jak ananas konserwowy. Taka cukinia to świetny dodatek do ciast, deserów, ale również do sałatek, czy mięs zamiast surówki. Przepis, z którego korzystałam jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Nie licząc czasu który cukinia stoi zasypana w cukrze. W każdym razie może trochę rozłożony w czasie, ale wymagający mało

Waniliowe Improwizacje
Zapiekanka z łososiem +film 52

zdrowe i sycące danie, które doskonale nadaje się na obiad lub gorącą kolację, to również pyszna alternatywa dla tych wszystkich, którym znudziło się jedzenie smażonej ryby z ziemniakami i surówką. Przygotowanie takiego dania nie zajmuje wiele czasu i jest bardzo proste.     składniki na żaroodporną formę 23cm x 35cm 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 500 g świeżego łososia

Smakowite Dania
Pulpety z indyka w sosie koperkowym 65

pulpety sosem koperkowym i podać na stół. Z czym podawać pulpety z indyka? Doskonale smakują z ryżem. kaszą gryczaną niepaloną oraz makaronem. Nam smakują podane klasycznie z ziemniakami i surówką. Przepis na pulpety z indyka w sosie koperkowym polecamy wszystkim, którzy szukają pomysłu na proste i sprawdzone danie. Zobacz również przepis na pyszny schab w sosie pieczarkowym . Wieprzowina w sosie

Kuchnia Na Wypasie
Jak ugotować ośmiornicę? 80

owoce morza,  sprawdź również moje przepisy na : -  ŁOSOŚ NA CYTRYNACH! -  MAKARON Z KREWETKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM -  KREWETKI W SOSIE KOKOSOWYM Z ORZECHAMI NERKOWCA. ORIENTALNA SURÓWKA Z MANGO I OGÓRKA -  KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! -  ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM

SMYKWKUCHNI
Buraczki zasmażane 78

lubicie buraczki zasmażane, przepis na nie znajdziecie wśród innych naszych propozycji na przetwory lub dodatki z buraków. Kiszone buraczki , to świetny pomysł na zdrowy dodatek do wędlin, a także surówek i sałatek. Natomiast domowa ćwikła z chrzanem zaskoczy prostotą wykonania i różnorodnością zastosowań. Polecamy też pyszne buraczki na zimę oraz wyjątkowo aromatyczną sałatkę obiadową z buraczków i kapusty . Jak zrobić

Kuchnia Na Wypasie
Żołądki z indyka z fasolką 75

Żołądki z indyka z fasolką Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta. 7 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg żołądków z indyka ·        2 ząbki czosnku

Kulinarna Chwila
GRILLOWANE SZNYCLE Z INDYKA 53

Grillowane sznycle z indyka to łatwy, pyszny i szybki obiad. Podane z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami smakuje naprawdę wybornie. I co ważne, taki obiad przygotowuje się praktycznie sam. Mięso z indyka jest chude i zdrowe, ogromne źródło białka, dlatego też warto włączyć je do swojej diety. Przyznam, że ja bardzo lubię mięso z indyka i przygotowuję je bardzo często

Zrób to smacznie
Sałatka na zimę 63

zamknąć w słoikach sezonowe warzywa właśnie wtedy, kiedy są najpyszniejsze, najzdrowsze i najtańsze. Sprawdzi się zimą do wielu obiadów.  - przepis nawet dla początkujących  - wielowarzywna surówka do słoików na zimę - bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

AniaGotuje.pl
Jajecznica z kurkami 55

omlet z szynką i serem oraz sprawdź jak w szybki sposób zrobić jajka w koszulkach . Na Naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz również mnóstwo przepisów na pyszne obiady oraz sałatki i surówki. Polecamy! Jajecznica z kurkami Składniki jajka od kur z wolnego wybiegu: 6 szt. kurki: 150 g masło: 1 łyżka posiekany szczypiorek: 2 łyżki sól i pieprz do smaku Jajecznica

Kuchnia Na Wypasie
Tradycyjne bitki wołowe 52

reszty sosu. Całość mieszając, gotuję jeszcze przez 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Bitki wołowo możesz podawać z : kaszą, ziemniakami, kopytkami bądź kluskami śląskimi. Pamiętaj także o kolorowej surówce 🙂 Jakie mięso na bitki wołowe? Bitki wołowe przygotowuję, tylko gdy mam dostęp do ładnego kawałka mięsa. Od tego w głównej mierze zależy czy bitki będą miękkie i delikatne. Mięso kupuję

Ania gotuje
Ziemniaczane kluski z podagrycznikiem i liśćmi rzodkiewki 108

wyrywając go dodawać do różnych potraw. I tu padło na kluski. Są to praktycznie zwykłe kopytka podane z tymi dodatkami i uformowane w kulki. Możecie podać je okraszone z surówką lub z ulubionym sosem. Każda wersja będzie pyszna. Ziemniaczane kluski z podagrycznikiem i liśćmi rzodkiewki

Ewa w kuchni
Kiszone buraczki 72

wykorzystać kiszone buraki? Są bardzo zdrowe, więc warto jeść kiszone buraki w plastrach nawet same. Będą też pięknym dodatkiem np. do talerza wędlin. Idealnym składnikiem do wielu sałatek oraz surówek, szczególnie tych z dodatkiem jabłka. Pełen zdrowia jest także sok z kiszonych buraków, który jest polecany osobom cierpiącym na anemię. Przyspiesza również przemianę materii, a dzięki dużej zawartości błonnika okazuje

Kuchnia Na Wypasie
Zapiekanka z cukinii i ziemniaków 58

możesz do niej dodać pokrojone w plasterki wędzone tofu lub ulubione ugotowane strączki. Z czym podawać zapiekankę? Do dzisiejszej zapiekanki z cukinią i ziemniakami najbardziej będzie pasowała prosta surówka z pomidora i cebuli . Dobrym pomysłem będzie również pokrojenie ogórka kiszonego. Do ozdobienia zapiekanki możesz natomiast użyć świeżego tymianku. Lubisz dania z użyciem beszamelu? Sprawdź koniecznie przepis na lasagne z soczewicą

Blendman
Jak nie przytyć na wakacjach all inclusive? 50

świeżych warzyw, a później danie na ciepło. Dbałam o to, aby był to posiłek pełnowartościowy, więc np. była to ryba z kaszą z warzywami, albo grillowany kurczak z bukietem surówek. Czasami sięgałam także po dania wegetariańskie, jak np. soczewica w sosie pomidorowym. Podczas obiadu również kierowałam się tą zasadą, że jeśli już miałam ochotę na coś słodkiego, to wybierałam słodkie

Natka Pietruszki
Sałatka z cukinii i natki pietruszki do słoików 59

sól, całość dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie do sałatki dodać cukier, ocet spirytusowy, gorczycę i olej rzepakowy. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Surówkę przełożyć do umytych i osuszonych słoików. Wlać powstałą zalewę. Słoiki zakręcić. Spód większego garnka wyłożyć bawełnianą ścierką, włożyć zakręcone słoiki i wlać wody tak, aby sięgała do 3/4 wysokości słoika

Danka Pichci