surówka - 20359 przepisów (strona:438/1358)

Kotlety mielone pod pierzynką z pora i marchewki 116

pieczarek lub kolorowej papryki. Kotlety mielone z piekarnika to świetny pomysł na obiad inny niż zwykle, sprawdzi się też na spotkania w większym gronie. Są pyszne z ziemniakami i surówkami lub mizerią albo sałatą. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na mięso mielone :) Polecam również mojego kurczaka pod pierzynką: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Kotlety mielone

Lekcje w kuchni
Sałatka z ogórkiem i pomidorem 69

Sałatka z ogórkiem i pomidorem. Sałatka z sałaty, ogórka i pomidora. Dzisiaj kolejna propozycja sałatki tym razem z pomidorem, ogórkiem i zielonymi oliwkami. To kolejna surówka ze świeżych warzyw! Jest prosta, to kolejna obok Sałatki z sałaty i pomidora serwowana u nas do obiadu . To jedna z tych sałatek, która robi się sama ze składników, które są pod ręką. Dodaję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak przechowywać kapustę poszatkowaną 171

kapusty. Zwykle od razu, za jednym zamachem szatkuję całą główkę, czy to szatkownicą ręczną czy też robotem kuchennym przy użyciu nakładki szatkującej. Czemu tak robię? Jest wtedy gotowa na surówki typu coleslaw albo do gotowania czy smażenia. Dzięki temu, że już gotowa jest pod ręką, po prostu więcej jej jemy a przez to więcej warzyw w naszej diecie! JAK PRZECHOWYWAĆ

Dorota Smakuje
Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki 73

Schab gotowany w mleku to prosty przepis na smaczne mięso, które sprawdzi się zarówno jako wędlina na kanapki, jak i na obiad z dodatkiem ziemniaków czy kaszy i ulubionej surówki. Taki schab jest delikatny i aromatyczny, a przede wszystkim zdrowy, gdyż pozbawiony konserwantów i wielu innych niepotrzebnych dodatków jakie producenci dokładają do wędlin. Mięso przygotowuje się bardzo szybko

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki pizzerinki 344

składników wychodzi 6 sztuk kotlecików *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotleciki pizzerinki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce + film 57

pałek czy udek smażonych na tłuszczu. Proces powstawania tego dania jest bardzo prosty a jego smak wyjątkowy. Pieczone pałki z kurczaka świetnie smakują w towarzystwie frytek lub ziemniaków i surówki.     składniki na 3-4 porcje 1 kg pałek z kurczaka marynata 1 l maślanki 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy do kurczka 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka

Smakowite Dania
Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą 52

duszone w sosie własnym z cebulą, marchewką i koperkiem. Polędwiczki doprawione kminkiem, tymiankiem, czosnkiem i sosem sojowym. Niezwykle łatwe i szybkie do przygotowania polędwiczki wieprzowe fantastyczne na obiad z surówką z marchewki, mizerią albo buraczkami. Inne wypróbowane przepisy na polędwiczki wieprzowe na obiad: Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie własnym>>> Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie koperkowym

Moja Książka Kucharska
Meal prep – rodzinne gotowanie 70

wcześniej, pokroję w kostkę i odsmażę na oliwie – takie są też pyszne! kapusta szatkowana – to był dziś moje zadanie. Poszatkowałam całą główkę kapusty białej. Jest gotowa na surówki typu coleslaw albo do gotowania czy smażenia. Kapustę obieram z wierzchnich liści i szatkuję na cieniutkie paseczki, solę odrobinę i mieszam (posolenie sprawia, że kapusta nie wysycha i jest świeża

Dorota Smakuje
Pulpeciki rybne z piekarnika z sosem pieczarkowym 57

takiej wersji bardzo smakowały. Podałam je z sosem pieczarkowym, który wyszedł mi niezwykle pyszny i pachnący. I obowiązkowo z posypane zieleniną. Danie można podać dodatkowo z ziemniakami czy ulubioną surówką.   Potrzebujemy:   Na pulpeciki: 55 dag filetów z mintaja ( u mnie mrożone ) 1 jajko 1 pszenna bułka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku

Izabelawkuchni
Gulasz z karkówki wieprzowej, tradycyjny przepis z papryką i warzywami 93

czasu do czasu pomieszać. Na końcu dodać musztardę oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Gulasz z karkówki podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Doskonale pasuje do placków ziemniaczanych i makaronu.  Mam nadzieję że gulasz, jeżeli go wypróbujecie, będzie Wam smakował. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) Miłego dotowania! Gulasz z karkówki

Moja Książka Kucharska
Drobiowe sakiewki z porem i papryką 61

spiąć wykałaczkami w kilku miejscach i włożyć do piekarnika. To bardzo szybkie, nieskomplikowane danie. Drobiowe sakiewki z porem i papryką bardzo dobrze smakują z ziemniakami, ryżem lub kaszą i surówkami. Jeśli macie ochotę, możecie podać do nich ulubiony ciepły lub zimny sos (na przykład pomidorowy, koperkowy lub czosnkowy. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na kurczaka :) Polecam również kurczaka pieczonego

Lekcje w kuchni
Kurczak w panierce z sezamu. 68

ulubionymi sosami – najlepiej komponuje się z sosem ostrym lub czosnkowym. Tak przygotowane mięso można również wykorzystać do obiadu zamiast tradycyjnego kotleta, świetnie smakuje również podany z zestawem ulubionych surówek. Wystarczy wówczas tylko podczas przygotowania mięso rozbić zamiast ciąć w paski, każdy sposób na podanie jest równie pyszny.   Artykuł Kurczak w panierce z sezamu. pochodzi z serwisu Sierotka Marysia

sierotka maRysia w kuchni
Gulasz z żołądków drobiowych – przepis na domowy obiad 69

czasie, to najlepiej je ugotować dzień wcześniej, a w dniu podania tylko przygotować sos. Żołądki drobiowe skąpane w sosie musztardowo-śmietanowym i podane z i ziemniakami i ulubioną surówką będą pewnie jeszcze nie raz gościć na naszym stole, gdyż bardzo nam zasmakowały.   Składniki na gulasz z żołądków drobiowych: około 0,7 kg żołądków drobiowych niewielka cebula średniej wielkości marchew

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety ruskie 70

podsmażamy. Do zimnych ziemniaków dodajemy ser, cebulę, jajka i mieszamy. Masę doprawiamy sola i pieprzem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i obsmażamy. Kotlety podajemy same z ulubionym sosem i surówką. Autor przepisu: Katarzyna Artykuł Kotlety ruskie pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy