Przepis na : obiad
Zapiekane kotlety mielone pod pierzynką porowo-serową to wspaniały pomysł na prosty, rodzinny obiad. Wyśmienicie smakują podane z domową surówką i ziemniakami z wody lub opiekanymi. Ta wersja kotletów bardzo przypadła do gustu mojej rodzinie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400-500 gram mięsa mielonego u mnie z łopatki wieprzowej 1 jajko 1 cebulka 1 bułka kajzerka namoczona w mleku lub w wodzie bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, gałka m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...