surówka ze świeżej kapusty - 718 przepisów (strona:32/48)

Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 149

każdym razem, gdy masło się spali, umyj patelnię przed smażeniem kolejnej partii na podsmażone plastry mięsa ułożone w szybkowarze, wyłóż podsmażoną cebulkę dolej do szybkowaru 500 ml świeżo zagotowanej wody lub nieco więcej (woda ma zakryć plastry mięsa) zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżej jeśli po ugotowaniu Twoje bitki nie są wystarczająco kruche(...)garnka powstały sos dopraw do smaku do gotowego sosu dodaj bitki i chwilkę podgrzewaj bez zamykania garnka serwuj z gotowanymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką np. z kiszonej kapusty  Podsmażona wołowina z podsmażoną cebulką z szybkowarze. Wołowina zalana gorącą wodą zaraz przed gotowaniem. Bitki wołowe zaraz po ugotowaniu. Bitki wołowe

Szybko Szybkowar
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym 207

każdym razem, gdy masło się spali, umyj patelnię przed smażeniem kolejnej partii na podsmażone plastry mięsa ułożone w szybkowarze, wyłóż podsmażoną cebulkę dolej do szybkowaru 500 ml świeżo zagotowanej wody lub nieco więcej (woda ma zakryć plastry mięsa) zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżej jeśli po ugotowaniu Twoje bitki nie są wystarczająco kruche(...)garnka powstały sos dopraw do smaku do gotowego sosu dodaj bitki i chwilkę podgrzewaj bez zamykania garnka serwuj z gotowanymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką np. z kiszonej kapusty  Podsmażona wołowina z podsmażoną cebulką z szybkowarze. Wołowina zalana gorącą wodą zaraz przed gotowaniem. Bitki wołowe zaraz po ugotowaniu. Bitki wołowe

Szybko Szybkowar
Kotleciki mielone inaczej 294

mielone w nowej odsłonie ☺ Zapraszam do gotowania !!!! :) SKŁADNIKI  500 g. mięsa mielonego ( może być karczek) 1 marchew  1 mała cebula  1 jajko 1 ząbek czosnku  Świeży imbir Zioła prowansalskie Sól  Pieprz Pieprz ziołowy  Curry Ostra papryka Olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE Krok pierwszy  Mięso mielimy. Warzywa obieramy.Marchew trzemy na tarce o drobnych oczkach(...)Wszystko dokładnie mieszamy. Krok czwarty Z masy formujemy małe kotleciki, które smażymy z obu stron na złocisty kolor. Moja wersja kotleciki z puree ziemniaczanym z masełkiem czosnkowym plus surówka z kiszonej kapusty i marchewki. SMACZNEGO

Zdrowo i kolorowo
gulasz z żołądków drobiowych... 143

łyżka, cebula 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz mielony - ile potrzeba, śmietana 12% 200 gram, woda 2 szklanki, mąka pszenna 3 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek żołądki świeże dobrze oczyścić z błonek, żyłek, pokroić na kawałki i opłukać pod zimną wodą, zalać w garnku wodą i zagotować, gotować z 2 minuty i wszystko wylać na durszlak, opłukać wodą żołądki(...)śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszać do zagotowania, podać z czym się lubi, podałam z kaszą gryczaną białą i surówką z kiszonej kapusty - podroby drobiowe typu żołądki, serca, wątróbka są bardzo lubianym w naszym składnikiem i na obiad i na przystawki..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pulled Duck Burger- kanapka z szarpaną kaczką 246

Wyczesane mięsko z pieczonej kaczki, podane w miękkiej maślanej bułce z domowym śliwkowym sosem BBQ i surówką z czerwonej kapusty. Brzmi dobrze? Tak mi się wydaje. Robi się długo, więc to nie fast food. Spokojnie możecie zaserwować taką kanapkę jako obiad. Wspaniale jeśli uda Wam się upiec bułki, ale spokojnie bez spiny, możecie też użyć bułek z piekarni. Najważniejsze(...)sojowy, pieprz cayenne lub chilli w proszku. Gotujemy na większym ogniu przez około 15 minut aż sos będzie gęsty i mazisty. Miksujemy i mieszamy z powidłami śliwkowymi. Surówka z czerwonej kapusty: 1/2 główki białej i czerwonej kapusty 1 marchew 1 cebula 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sok z 1/2 cytryny sól, pieprz cukier Przygotowanie: Kapustę

Smakowity Blog Kulinarny
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 136

doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni. Co prawda Sebastian nie chciał(...)związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa. Ma dostęp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 126

doprawiona ze wszystkich przygotowanych, Izie mało ręka nie odpadła od ręcznego ubijania majonezu, przy czym jej trochę pomagałam, szczególnie w doprawianiu no i ręcznym tarciu kapusty, marchwi i jabłka. Zaś mój przepis na surówkę znajdziecie tutaj . Na poniższym zdjęciu z dramstikami uwieczniła mnie Iza. Na koniec zostaliśmy poczęstowani rewelacyjnym w smaku kremowym sernikiem szefa kuchni. Co prawda Sebastian nie chciał(...)związku z rosnącym spożyciem drobiu i coraz szerszym zainteresowaniem Konsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa. Ma dostęp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka z kurczaka w marchewce 183

daniu bazę stanowią świeże udka z kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką. Składniki: -10 udek z kurczaka -4-5 sporych marchewek -duża cebula -kilka ząbków czosnku -warzywko -przyprawa do kurczaka -przyprawa barbecue -olej    Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i barbecue, dodajemy plasterki czosnku i skrapiamy olejem. Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem(...)wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C.    Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne. Marchewka smakuje wyjątkowo. Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakami smakuje wyśmienicie. Smacznego

Maminek kulinarny
Prosta surówka z papryką 112

Prosta surówka z papryką Prosta surówka z papryką i kapustą . Jej wykonanie zajmie Wam co najwyżej dziesięć minut . I to tylko dlatego że trzeba posiekać warzywa

Ogrodnik w podróży
Domowe paluszki rybne 275

mniej! Poza tym mam pewność, że pod panierką kryje się nie 70% a 100% ryby .  Pyszne, że aż paluszki lizać :-) Składniki: około 350g fileta białej ryby (ja użyłam świeżego dorsza) 2 łyżki mąki 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 jajko bułka tarta olej sól pieprz Przygotowanie: Rybę myjemy i oddzielamy od skóry (jeśli jest). Jeżeli wyczujemy ości - wyjmujemy(...)rozgrzanym oleju z obu stron, jeśli paluszki są grube, to również smażymy ich boki. Ja jeszcze na tym etapie lekko solę usmażoną już panierkę. Podajemy na przykład z surówką z kiszonej kapusty i z ziemniakami

Anielska Kuchnia Ani
Sałatka z pomidora, zielonego ogórka i kapusty pekińskiej 205

Idealna do obiadu :) Dodatkowo rześka, szybka i bardzo prosta w przygotowaniu! Jestem pewna, ze wielu zna to połączenie i chętnie do niego wraca bo tak właśnie

Tagebuch po polsku
Tęczowa sałatka z musztardowym dressingiem. 124

Dziś mam dla Was przepis na wielką michę sałatki warzywnej, bogatej w ogromne zasoby antyoksydantów, witamin, składników mineralnych i błonnika. Zimą mamy ograniczony dostęp do świeżych

Powiedz dietom nie
Zimowa sałatka z czerwoną kapustą 136

odżywiać się zdrowo surówkami. Tęsknimy za kolorowym letnim jedzeniem i często brakuje nam witamin. Jest teraz czas na czerwoną kapustę i marchew. Pod dostatkiem jest gruszek do których doskonale pasuje ser pleśniowy blue i nerkowce. Całość podkręcona marynatą z odrobiną czosnku, więc żadne wirusy nam nie straszne. Jeśli znudziła wam się typowa sałatka z czerwonej kapusty, to spróbujcie jej podkręconej(...)kolorami zimowej wersji. Składniki na 2 porcje: pół małej czerwonej kapusty – drobno pokrojonej lub poszatkowanej nieduża czerwona cebula pokrojona w kosteczkę marchewka – obrana i starta na tarce mała cukinia – pokrojona w cienkie paski obieraczką do warzyw gruszka – obrana i pokrojona w cienkie paski obieraczką do warzyw marynata: łyżeczka miodu lub syropu klonowego 2 łyżki oleju rzepakowego

Ugotowane pozamiatane
DOMOWA KISZONA KAPUSTA Z BURAKIEM 166

naszej kuchni ostatnio bardzo kapuściano. Wczoraj umieściłam przepis na surówkę z kapusty czerwonej, a dziś dzielę się naszym domowym hitem - kiszoną kapustą z buraczkiem. Specem od fermentacji w naszej rodzinie jest mój mąż. Oprócz kiszonej kapusty zajmuje się też przyrządzaniem kambuchy (przepis wkrótce). Osobiście zajmuję się kiszeniem jedynie ogórków i to tylko w sezonie ogórkowym. Moje zapasy się dawno skończyły(...)słoika kiszonej kapusty z buraczkiem i prosi o więcej. Zachwyt tak małego dziecka nad domową kiszonką jest chyba najlepszą motywacją do jej przyrządzania. Pamiętajmy, że większość takich ze sklepu nie jest fermentowana, lecz kwaszona w occie i pasteryzowana, co pozbawią ją wszelkich wartości odżywczych i bakterii probiotycznych. Przygotowując domową kiszoną kapustę mamy pewność, że jest ona świeża, zdrowa i spełnia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Filet z miruny nowozelandzkiej w sosie chrzanowym 148

polowy cytryny 5 łyżek oleju 3-4 łyżki chrzanu, świeżo startego lub ze słoika 1 pęczek koperku 1 łyżka masła 100-120 ml słodkiej śmietany sól cukier pieprz świeżo mielony   Przygotowanie   Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki. Masło rozpuściłem na patelni, wsypałem pół(...)trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite

R'n'G Kitchen