surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:99/225)

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym 142

Surówka jest smaczna i szybka do przyrządzenia. Możemy podać ją do obiadu do drugiego dania. Składniki surówki doskonale się łączą z sosem czosnkowym z ziołami włoskimi firmy Fanex , który nadaje doskonały smak. Składniki: Pół kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 cebula czerwona Pół papryki czerwonej Pół papryki zielonej Pół papryki żółtej Pół pęczka natki pietruszki Saszetka sosu czosnkowego z ziołami włoskimi(...)Fanex Sól, pieprz Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy kroimy w paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surówkę wstawiamy na godzinę do lodówki

Bajeczna Kuchnia
Surówka z kapusty pekińskiej 94

się odwlecze, to się nie uciecze i tak oto macie podane na tacy, przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, z podstawowych składników. Zróbcie ją koniecznie, będziecie zadowoleni! Składniki: – 1 główka kapusty pekińskiej (500g) – 2 średnie marchewki – 1 czerwona cebula – 1 kwaśne jabłko (użyłam odmiany Ligol) * sos: – 2 łyżki majonezu (30 ml) – 2 łyżki(...)pieprzu mielonego   Ze składników na sos przygotuj sos, dokładnie wymieszaj. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i kapustę pekińską szatkujemy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Surówka smakuje dobrze zarówno w dniu przygotowania jak i na następny dzień. Jest

CookYourself
Surówka z kapusty pekińskiej 157

się odwlecze, to się nie uciecze i tak oto macie podane na tacy, przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, z podstawowych składników. Zróbcie ją koniecznie, będziecie zadowoleni! Składniki: – 1 główka kapusty pekińskiej (500g) – 2 średnie marchewki – 1 czerwona cebula – 1 kwaśne jabłko (użyłam odmiany Ligol) * sos: – 2 łyżki majonezu (30 ml) – 2 łyżki(...)pieprzu mielonego   Ze składników na sos przygotuj sos, dokładnie wymieszaj. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i kapustę pekińską szatkujemy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Surówka smakuje dobrze zarówno w dniu przygotowania jak i na następny dzień. Jest

CookYourself
Marchewkowo-porowa surówka obiadowa - smak i prostota 158

Dziś zapraszam Was na przepis na pyszną surówkę marchewkowo-porową. Ostatnio towarzyszy mi prawie przy każdym obiedzie. Przypomniałam sobie o niej, lekko ją udoskonaliłam i... teraz nie mogę się nią najeść ;) Spróbujcie i Wy. Składniki: kawałek pora (około 50 g) 4 sztuki marchewki (około 140 g) 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu szczypta soli 3 łyżki majonezu 2 1/2 łyżki(...)jogurtu typu greckiego Przygotowanie: Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Por kroimy w cieniutkie plasterki. Do marchewki i pora dodajemy 3 łyżki majonezu i 2 1/2 łyżki jogurtu typu greckiego, wszystko dobrze mieszamy. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem, próbujemy. Odstawiamy na czas przygotowania obiadu do lodówki, aby smaki dobrze przeszły. Podajemy do domowych kotletów mielonych

Słodkie okruszki
Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką 138

raczej z chęci wykończenia resztki surówki. Tak czy siak, ta surówka świetnie pasuje na kanapki z wędliną. Drukuj Surówka z młodej kiszonej kapusty z rzodkiewką Danie Salad Kuchnia Polish Czas przygotowania 15 minutes Składniki 250 g kapusty kiszonej 1 średnia marchewka 1 mała cebula 8 szt. rzodkiewek 6 gałązek natki 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy Wykonanie Jeśli trzeba, kapustę(...)kroimy na mniejsze kawałki Do kapusty ścieramy marchewkę i rzodkiewkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty Natkę siekamy i dorzucamy do reszty warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy oliwę i cukier. Mieszamy Artykuł Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Surówka coleslaw z kremowym sosem 123

Surówka coleslaw, albo jak mówią niektórzy colesław, jest banalnie prosta w przyrządzeniu. Słodko-kwaśny dressing świetnie komponuje się z kapustą i marchewką. Coleslaw doskonale komponuje się z szybkimi daniami takimi jak hamburgery, czy hot-dogi, a także z potrawami grillowymi. 1 marchewka ćwierć małej kapusty 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka cytryny sól(...)smaku Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Ćwierć małej kapusty bardzo drobno szatkujemy. 2 łyżki majonezu mieszamy z łyżeczką octu jabłkowego, cukrem, solą oraz sokiem z cytryny. Łączymy warzywa z dressingiem. Surówkę dobrze jest przygotować wcześniej i odstawić na co najmniej godzinę przed podaniem do lodówki. Jeśli planujecie podać surówkę coleslaw następnego dnia, dobrze jest posolić kapustę po poszatkowaniu

Dieta bez mleka
Sałatka z kapusty pekińskiej 165

Wiele osób nazywa tą sałatkę „śmieciową” Coś w tym w sumie jest, bo dzięki niej można wysprzątać lodówkę z warzyw Głównym składnikiem wokół którego kręci się

PatiGotuje
Colesław z mango 91

Wszyscy dobrze znają, jak sądzę surówkę Colesław-dziś przygotowała ją z dodatkiem mango. Polecam. SKŁADNIKI: 1/2 główki młodej kapusty 1 średnia marchewka 1/4 mango 2 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu sól,pieprz sok z cytryny WYKONANIE: kapustę cienko szatkujemy, dodajemy marchew startą na drobnych oczkach tarki, majonez blendujemy z 1/8 mango,dodajemy jogurt,sok z cytryny,sól,pieprz, dokładnie

Kuchnia Beaty
PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ 242

żadnych dodatków, gorące prosto z patelni, posypane jedynie odrobiną cukru. Ale oczywiście możemy je zjadać ze śmietaną, ulubioną surówką czy sosem na zimno.  Wybór dodatków dowolny.  Koniecznie wypróbujcie przepis! Składniki: 5 ziemniak ów 1 cebula 1 jajko 2 duże marchewki sól pieprz 2 czubate łyżki mąki olej do smażenia Wykonanie:  Ziemniaki, marchewkę, cebulę obieramy. Ścieramy na tarce

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY + FILMIK 490

Surówka z młodej kapusty jest smaczną surówką, z dodatkiem koperku przygotowywaną wiosną. idealna do dań obiadowych lub pieczonych mięs.  SKŁADNIKI :  1 główka młodej kapusty  1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżka oleju ( niekoniecznie(...)PRZYGOTOWANIE :   Kapustę myjemy, obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, koperek siekamy. Do surówki dodajemy przyprawy, ocet, marchew i koperek. Dokładnie mieszamy ugniatając kapustę.  Przekładamy do miseczki i podajemy.  Smacznego.                                     Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka kopenhaska 389

jest również to, że świetnie prezentuje się na talerzu (bo jest kolorowa), a zarazem pysznie smakuje :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka kopenhaska – Składniki: pół główki sałaty lodowej – ok. 160 g 1 mała cebula – 50 g 1 duża marchewka – ok. 170 g 3 ogórki konserwowe lub kiszone – ok. 135 g pół pęczka szczypiorku (4 średnie gałązki

Kulinarne Przeboje
Sałatka jarzynowa 149

Najbardziej klasyczna i chyba najbardziej znana sałatka w Polsce. Chyba nie ma osoby, która by jej nie jadła. W wielu polskich domach jest punktem obowiązkowym w

PatiGotuje
Surówka z młodej kapusty w czosnkowym dressingu 77

Uwielbiamy korzystać z sezonowych rarytasów. Młoda kapusta, obok ziemniaczków, jest jednym z nich. A taka surówka…Petarda! W zasadzie sama wystarczy ;) Składniki: 1/4 główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1/2 pęczku natki pietruszki 50 ml oleju z pestek winogron 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 50 ml wrzątku 2 łyżki octu ryżowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
surówka z młodej kapusty 171

sklepie pojawiła się się młoda kapusta więc musiała pojawić się i w mojej kuchni :). Surówka prosta i smaczna :) Zachęcam do jej wykonania :) Składniki: * 400 g młodej kapusty * marchewka * 1/2 białej części pora * sól * pieprz * 2-3 łyżki śmietany 12 % Przygotowanie: Por kroimy z kosteczkę i posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy na 15 minut. Liście kapusty płuczemy a następnie kroimy. Posypujemy

Kulinarne przygody
Szybkie, łatwe i bezglutenowe kotlety soczewicowe, 3x serialowa klasyka na Netfliksie 166

Niedzielne szaleństwa kulinarne. Na zdjęciu: kotlety soczewicowe, pieczone ziemniaki z papryką, surówka z selera naciowego z żurawiną i oliwą oraz sałatka z ugotowanej fasolki, marchewki i czosnku z olejem lnianym, marchewka z groszkiem na maśle. Jak przygotować kotlety z soczewicy? Ugotować brązową soczewicę, dodać 1-2 jaja, przyprawy, np. kebab-gyros, zblendować, formować małe kotlety, obtaczać je w mące kuku

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania