surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:93/225)

Niedzielny obiad? A jak! 331

gotowałam ok. 5 minut. Następnie wyłączyłam, porządnie zamieszałam. Zawinęłam garnek w ściereczkę i schowałam pod kocem, aby doszła w cieple. Podawałam po 30 minutach. SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY. (przepis autorski;) 1/2 główki młodej kapusty 4 marchewki posiekana natka pietruszki ocet winny 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Kapustę posiekałam, marchew starłam na grubych oczkach. Ocet wymieszałam z oliwką, przyprawami

W kuchni Karmel-itki
Jak ułożyć zbilansowaną dietę – najprostsze menu na tydzień 84

owoców na podwieczorek. Podstawowe składniki w tym menu to: – ryba (grupa 3.) – polędwiczki z indyka (grupa 3.) Dodatki możesz dowolnie dobierac. U nas są nimi: – warzywa (marchewka, pietruszka, seler, batat, ziemniaki, buraczki ćwikłowe, sałata i kapusta kiszona (grupa 1.) – kasza bulgur (grupa 4.) – orzechy (grupa 3.) – foccacia (grupa 4.) Taka krótka lista produktów wystarczy(...)warzyw było więcej np. indyka możesz pokroić w paski, dodać świeże warzywa i zrobić sałatkę. Jesli wolisz możesz też ugotować ryż, zrobić surówkę i zjeść z rybą. Dobrym pomysłem może być ryba z makaronem ryżowym, posiekaną marchewką, rzodkiewką, podana na azjatycki sposób. Shawarmę można zjesc jak kebab – z bułką (najlepiej pełnoziarnistą – dzięki temu masz w diecie produkt

Niedzielny kucharz
Sałatka śledziowa z krakersami 483

Warstwowa sałatka śledziowa z buraczkami i marchewką, przekładana krakersami. Bardzo efektownie prezentuje się na stole i jeszcze lepiej smakuje. Sałatka idealnie sprawdza się na imprezach, świętach

https:KKuchniaMniam
Surówka “dziewięćdziesiątka” z kapusty pekińskiej. Lata mijają, a ona ciągle króluje na stołach. PRZEPIS 178

Ogromną popularność zyskała wtedy kapusta pekińska. Taka surówka nadal króluje na stołach w wielu domach. My robimy ją właśnie tak. Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej Składniki: pół średniej główki kapusty pekińskiej, średnia papryka czerwona, mała marchewka, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, pół małej cebuli, kilka pomidorków koktajlowych, kilka gałązek świeżego koperku, 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego, 3 łyżki(...)drobno posiekaj, marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, pomidorki przekrój na pół, posiekaj również koperek. Wszystkie składniki przełóż do miski. Pora na sos – wlej ocet do miseczki, następnie intensywnie mieszając rózgą (najlepiej użyć miksera) wlewaj powoli oliwę aż sos nabierze konsystencji emulsji. Na koniec dopraw go solą i pieprzem, wlej do sałatki i delikatnie wymieszaj. Surówka idealnie sprawdza

Kulinarna Polska
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 184

Suróweczka w sam raz do obiadu ale także jako dodatek do hamburgerów :).Pyszna i chrupiąca.Wkrótce przepis na pyszne hamburgery. SKŁADNIKI kapusta biała 300g marchew 1

Mała w garnku miesza
DORSZ POD ZIOŁOWĄ KRUSZONKĄ NA DELIKATNYM PUREE Z KALAFIORA I SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 232

przykrycia, ale żeby nie był suchy posypałam go kruszonką z mielonych migdałów i posiekanych ziół. Jako dodatek proponuję delikatne puree z kalafiora gotowanego w mleku i klasyczną, lekko pikantną surówkę z kapusty pekińskiej. Składniki na 2 porcje : 2 polędwiczki z dorsza o masie około 150g (albo jedna większa przekrojona na pół) 50g mielonych migdałów (można zmielić samodzielnie lub użyć gotowego(...)gęste, dolać odrobinę mleka, pozostawionego po odcedzeniu. Kapustę pekińską drobno poszatkować, dodać pokrojonego drobno pora (lub dymkę). Marchewkę i jabłko obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach, jabłko na większych, także dodać do surówki. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać dokładnie. Upieczoną rybę podawać na puree z kalafiora z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Bardzo delikatny

Dietolog
Colesław (surówka) 156

jest z sosem - najbardziej popularny przygotowuje się na bazie majonezu, ale często bywa też winegret. Poniższy przepis jest prosty, szybki i naprawdę smaczny. Surówka idealnie komponuje się z daniami mięsnymi. 1/2 główki białej kapusty 1-2 marchewki  1 cebula  sól Sos: (*) 1/2 szklanki majonezu (polecam z firmy Roleski ) 5 łyżek mleka 1 łyżka soku z cytryny(...)całość odstawić na około 20 minut, aby kapusta zmiękła. W międzyczasie marchew zetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem. Surówkę doprawić do smaku i schłodzić (minimum 1 h) w lodówce.  (Składniki muszą się przegryźć. Najsmaczniejsza jest drugiego dnia.) (*) Można przygotować mniejszą ilość sosu. Wszystko zależy od naszych preferencji.  Niektórzy

Di gotuje
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i cebulką dodawaną na ciepło 108

Taka surówka często gości na naszym stole. Kiszonki są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a dodatek tartej marchewki dodatkowo wprowadza porcję witamin. Dodawania cebulki podsmażonej na ciepło nauczyłam się od Mamy. Składniki: 500g kapusty kiszonej 1 duża marchewka 1 duża cebula 2 łyżki oleju szczypta cukru pieprz do smaku sól (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną płuczemy w zimnej wodzie(...)pozbyć się nadmiaru kwasu. Siekamy, by kawałki były mniejsze. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach (lub jak kto woli-na cienkich). Dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy i podsmażamy na 2 łyżkach oleju, zeszkloną, ciepłą cebulę z olejem dodajemy do surówki. Całość przyprawiamy do smaku pieprzem i szczyptą cukru. Można też solą (ja nie daję, bo kapusta kiszona jest

Kolorowy Przepisownik
Surówka z kapusty kiszonej 151

Chyba dzisiaj zawitał do mnie leniuszek i wygrał. Hi HI czasami tak bywa. Jeśli nie macie pomysłu na surówkę do obiadu to możecie zajrzeć tutaj . Troszkę się tam ich zebrało. Składniki 500 g kapusty kiszonej 2 średnie cebule 1 srednia marchewka 2 małe jabłka 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz ziołowy natka pietruszki Cebulę drobno posiekać, marchewkę i jabłka zetrzeć

O kuchni z uczuciem
Pieczone warzywa z ziołami - pyszne 207

Moja koleżanka Madzia poczęstowała mnie kiedyś takim daniem i bardzo mi posmakowało. Upiekła Ona warzywa w piekarniku z oliwą, masłem i ziołami i podała mi z

Pyza i Surówka
SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI I MARCHEWKI + FILMIK 112

Surówka z białej rzodkwi jest wyjątkowo smaczna, wyrazista w smaku. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 biała rzodkiew 1 marchewka  2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru sól do smaku(...)PRZYGOTOWANIE :  Marchew i rzodkiew ścieramy na tarce i odkładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny, cukier i sól. Dokładnie mieszamy.  Surówkę podajemy od razu, smacznego.                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka z kapusty pekińskiej 300

wyobrażam sobie obiadu bez surówki. Każdy talerz winien posiadać jakiś zdrowy, warzywny akcent. Dziś przepis na prostą w wykonaniu surówkę z kapusty pekińskiej. Idealna do obiadu oraz jako samodzielny posiłek. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 duże jabłko 1 1/2 marchewki sól i pieprz do smaku odrobina oliwy z oliwek do skropienia sałatki Przygotowanie: Kapustę pekińską kroimy i wkładamy do miski(...)Jabłko i marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce na dużych oczkach. Łączymy z kapustą. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Odstawiamy, aby surówka się przegryzła. Najlepiej, gdy nasze składniki surówki łączymy ręką, lekko zgniatając kapustę, aby puściła sok. Smacznego

Słodkie okruszki
Marchewka pieczona do obiadu – z masłem, czosnkiem, pomarańczą i Srirachą 208

Marchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do chrupania z dipem, przeciśnięta na sok… Do obiadu najczęściej zasmażana – bo swoje cenne właściwości ujawnia w połączeniu z tłuszczem. Ale swój słodki i skondensowany smak marchewka najlepiej pokazuje wtedy, gdy się ją upiecze! Już

Karo in the Kitchen
Tajine z polędwicy wieprzowej w warzywach 129

tajine. Drugi po warzywnym :) Tym razem - mięsny. Jest to polędwica wieprzowa z selerem i marchewką. Dodałam do tego suszoną śliwkę, którą bardzo lubię, a na którą jakoś nie miałam pomysłu. Wykorzystałam ją więc do tajine'a z polędwicy. Ugotowałam do tego brązowy ryż i zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, czerwonej cebulki i jabłka  całość polałam oliwą (możecie też zrobić(...)pekińskiej kapusty ). Po prostu uwielbiam warzywa! :) Tych nigdy za dużo, a dzięki nim miałam lekki obiad: tajine, warzywa, surówka... Czego chcieć więcej? :D Składniki na 1 porcję: 1/2 polędwiczki wieprzowej 1 mały seler (lub pół większego) 1 mała marchewka (lub pół większej) 50 gramów suszonej śliwki 1/3 łyżeczki przyprawy Ras El Hanout 1 szczypta słodkiej czerwonej, mielonej papryki 1 szczypta

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Soczysta surówka wielowarzywna z kapustą pekińską 133

Surówka wielowarzywna z kapustą pekińską Taka surówka często gości na moim stole jako smaczny i kolorowy dodatek do obiadu. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale najlepiej żeby poleżała w lodówce co najmniej pół godziny przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Pyszny sos sprawia, że surówka jest bardzo soczysta i przepyszna. Polecam!     Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej(...)marchewka 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 5 rzodkiewek pół czerwonej cebuli pół pęczka zielonej pietruszki Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu sól, pieprz     *** Kapustę drobno kroimy i przekładamy do dużej miski *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Papryki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania