duszone w aromatycznym sosie to alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Obiad rewelacyjny na kilka dni, podany z puree ziemniaczanym i surówką/buraczkami będzie idealnym pomysłem na danie obiadowe nie tylko w tygodniu. Zasmakuj Kuchni Schab w sosie z porem i marchewką z groszkiem SKŁADNIKI: 1100 g mięsa schabowego bez kości, u mnie posiekane na niezbyt grube/cienkie plastry kawałki schabu
Zasmakuj Kuchnizawsze możemy poeksperymentować. Różne dodatki i sos sprawiają ,że każda będzie inna i nabierze niepowtarzalnego smaku. Moja propozycja to surówka pekińska z porem i suszonymi pomidorami. Zapraszam naprawdę smaczna. SKŁADNIKI 1/2 główki kapusty pekińskiej 4-5 suszonych pomidorów 1 marchewka 1/4 pora ( część biała) 1 jabłko Na sos: 1/2 szklanki jogurtu maturalnego 1/2 łyżeczki musztry 1 łyżka octu(...)cienko. Pora kroimy w talarki i chwilę sparzamy wrzątkiem. Wyciskamy i dodajemy do kapusty. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki , dodajemy do kapusty. Pomidory kroimy w cienkie paski. Wszystko łączymy. Z podanych składników przygotowujemy sos , łączymy i polewamy surówkę - mieszamy. Surówka gotowa jako dodatek do obiadu lub najzwyczajniej sama, jak ktoś lubi. SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie Ewyktóre wcześniej zrobiłam. Surówkę z kapusty białej, pekińskiej, czerwonej, czy też z kiszonej lubimy wszyscy. Do dzisiejszego obiadu zrobiłam moją ulubioną surówkę z kapusty kiszonej. Idealnie pasuje np. do smażonej ryby. Składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 mała albo pół średniej cebuli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka kminku 2 -3 łyżeczki cukru pieprz(...)ściemniało). Kapustę oprószyłam pieprzem. Do marchewki dodałam cukier i wlałam oliwę. Wszystko przełożyłam do salaterki z kapustą i dodałam jabłko. Wszystko dokładnie wymieszałam. Teraz już można przyprawić do smaku. Pieprz, oliwa, cukier, ulubione zioła... Ja dodałam posiekany koperek. I nie żałowałam go. Obsypałam obficie. Jeśli macie ochotę na taką surówkę i to w takim składzie, to zachęcam
Kuchnia u KrysiCzęsto przygotowuję taką marcheweczkę jako dodatek do obiadku. Można podawać ją na ciepło lub na zimno. Gdy zostanie mi z obiadu to zajadam samą na kolację
Monia miesza i gotujedrugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek. Jest bardzo smaczna i pasuje prawie do każdego dania. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 marchewki Pęczek rzodkiewek 1 czerwona papryka 0,5 pęczka natki pietruszki 2 łyżki oleju lnianego 1 saszetka sosu vinaigrette Fanex Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy(...)cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej, sos z saszetki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce
Bajeczna KuchniaSałatki z sosem czosnkowo-ziołowym. Sałatki z sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka pieczarkowa (ze smażonymi pieczarkami i sałatą lodową) Sałatka(...)kapusty pekińskiej, kukurydzy, marchewki i czerwonej papryki Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatą lodową, ananasem i kukurydzą Szybka sałatka z zupek chińskich z papryką, ogórkiem, pomidorem i kukurydzą Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Post Sałatka. Przepisy na sałatki. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojestać w lodówce nawet dwa-trzy tygodnie. Jest bardzo pyszna, w słodko-kwaśnej marynacie, idealnie pasuje to wszelkiego rodzaju mięs. Dwutygodniowa surówka z kapusty smakuje jak te serwowane w chińskich restauracjach. Składniki: 3 kg białej kapusty 4 marchewki 4 cebule pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki cukru Zalewa: 1,5 szklanki oleju 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki(...)soli Przygotowanie Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę, natkę siekamy. Składniki łączymy ze sobą i zasypujemy pół szklanki cukru. Odstawiamy na godzinę. Wszystkie składniki zalewy wkładamy do garnka i zagotowujemy. Po zagotowaniu odstawiamy do przestygnięcia. Po godzinie kapustę z warzywami odciskamy i zalewamy zimną zalewą. Surówkę przekładamy do słoików albo jakiś pojemników i przykrywamy. Odstawiamy
e-PrzepisyKulinarnewiele czasu, gdyż zapisałam się na kurs, więc bardzo proszę o zrozumienie i cierpliwość. Dzisiaj przepis na kolejną surówkę, która często robię w domu do obiadu a mianowicie z kiszonej kapusty. Przepis na 4 porcje ½ kg kiszonej kapusty 3 marchewki sól, pieprz, majeranek do smaku 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Marchew zetrzeć na tarce na wiórki, wymieszać z kapustą. Dodać
Na słodko lub wytrawnieLubicie kalafior czy fasolkę szparagową okraszoną masłem i podprażoną bułką tartą? Jeśli tak, to zdecydowanie do gustu przypadnie Wam też ta marchewka. Mnie ona zachwyca dosłownie
Smaki Na Talerzupełnych smaku potraw. Jednym z nich jest ta pyszna i aromatyczna surówka. Stanowi ona idealny dodatek do dań obiadowych. Możemy cieszyć się nią świeżą, w sezonie, lub zamknąć w słoiczkach i zawekować na zimę. Jest naprawdę przepyszna i jej smak was zachwyci. SKŁADNIKI: 500 G CUKINII 2 ŚREDNIE MARCHEWKI 1 CZERWONA PAPRYKA 1 CEBULA 3 ZĄBKI CZOSNKU GARŚĆ NATKI PIETRUSZKI(...)ŁYŻECZKI CZARNEGO PIEPRZU ZIARNA SEZAMU DO POSYPANIA SURÓWKI ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: CUKINIE UMYĆ, ODCIĄĆ KOŃCÓWKI I POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI. MOŻNA ZROBIĆ TO NOŻEM LUB ZA POMOCĄ MANDOLINY. POKROJONA PRZEŁOŻYĆ DO MISKI, ZASYPAĆ SOLA I ODSTAWIĆ NA BOK ABY WYPUŚCIŁA SOK. W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTOWAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI: MARCHEWKĘ OBRAĆ I RÓWNIEŻ POKROIĆ W CIENKIE PASECZKI LUB ZETRZEĆ
Pani M - kuchnia smakowitaSałatka zdrowia z buraka i marchewki oczyszczająca sałatka ze świeżych warzyw. Sałatka zdrowia z buraka i marchewki przyda się o tej porze roku każdemu. Tak jak
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 1 średniej wielkości por 1 duża marchewka 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostuSurówka z czerwonej kapusty to bomba witaminowa. Bez dodatku soli i pieprzu możemy ją podać nawet maluchom, które skończyły 8. miesiąc życia. 1/2 główki czerwonej kapusty 1 mała marchewka 1 jabłko(...)małej cebuli sól pieprz do smaku 2 łyżki oleju Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy aż zmięknie. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki mieszamy. Surówkę możemy doprawić pieprzem oraz solą, jeśli jest to konieczne
Dieta bez mlekaSurówka do obiadu Składniki 1/2 główki młodej kapusty 1 duży pomidor 1 marchewka 1/2 papryki 1 pęczek szczypiorku sól pieprz sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru posiekana natka pietruszki olej Sposób przygotowania przepisu: 1. Kapustę pokroić dodać startą marchewkę na drobnej tarce, pokrojony szczypiorek ,pomidory i paprykę oraz natkę pietruszki
W królestwie smaków BeatySkładniki: * 250 g mrożonej marchewki z groszkiem * łyżka masła * kopiasta łyżka mąki pszennej * sól * pieprz * opcjonalnie odrobina cukru Przygotowanie: Do garnka wsypujemy marchewkę z groszkiem całość
Kulinarne przygody