surowka z marchewki - 3366 przepisów (strona:108/225)

Kimchi – post dr Dąbrowskiej 157

bakterii probiotycznych ale też rozgrzewamy ciało imbirem, ostrą papryczką. Warto wypróbować przepis bo to wspaniały dodatek do warzyw na ciepło czy surówek. PRZEPIS KIMCHI POST DR DĄBROWSKIEJ Składniki kimchi post dr Dąbrowskiej: ok 1 kg kapusty pekińskiej 1 marchewka 2 cebule dymki 5 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili 1/2 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki

Dorota Smakuje
Surówka z kapusty, jak w barze "u chińczyka"... 8067

Smaczna surówka z kapusty, dobra na każdą okazję...obiad, kolacja, do pracy... -- Skład: ~1 kg kapusty, 1 duża marchewka, 1 łyżka cukru, 1 kieliszek octu, 1/3 szkl.oleju,  1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu lub wg  uznania...sprawdzić smakowo. Opcjonalnie można dołożyć 1 dużą cebulę, ja zrobiłem wg życzenia bez. Kapustę szatkujemy. Marchewkę ucieramy na grubych oczkach. Dodajemy

chleba naszego
Surówka zimowa 198

Surówka marchewkowa z białą kapustą i papryką. Potrzebujemy: 0,5-0,7 kg białej kapusty, 5 średnich marchewek, 1 paprykę czerwoną, coś  zielonego, szczyptę soli i pieprzu, łyżeczkę cukru, kieliszek oleju... tarkę, nóż i miskę. Kapustę ucieramy na grubych oczkach, paprykę czyścimy i kroimy w mini  kostkę, marchewki myjemy- obieramy i ucieramy na drobnych oczkach tarki. -- Jak wszystkie

chleba naszego
Schab z majonezem i marchewką 280

kawałku schabu rozsmarować łyżkę majonezu, a całość przykryć startą marchewką. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 40 minut (jeśli marchewka zacznie się za bardzo przypiekać przykryć ją folią aluminiową). Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką

Simply Food
Surówka z kapusty 150

Szybka, smaczna i zdrowa surówka do obiadu, często przyrządzam ją do mięsa lub ryby. Składniki: pół główki białej kapusty 1-2 marchewki 1 łyżka musztardy angielskiej Roleski sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy lub drobno kroimy, solimy i odstawiamy na pół godziny aż kapusta puści sok. Odciskamy z nadmiaru soku. Marchewkę ścieramy na tarce

Bajeczna Kuchnia
Surówka z kiszonej kapusty 421

Czas na zdrowe surówki Surówka z kiszonej kapusty w sam raz do dań z rybą Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 marchewki 2 małe cebule 2 łyżki oleju pieprz sól Wykonanie: Kapustę kiszoną wyciskamy w rękach pozbywając się nadmiaru wody. Siekamy nożem na mniejsze "kawałki". Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy olej

W Moim Magicznym Domu
modra surówka z kukurydzą 183

nudzą. Przeważnie łączę składniki, które akurat mam w domu i zawsze wychodzi coś pysznego a przede wszystkim zdrowego. Bez surówki nie wyobrażam sobie obiadu.  Składniki: ćwiartka czerwonej kapusty 1/2 pora (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1 jabłko łyżka majonezu łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz Kapustę zeszatkować drobno. Pora pokroić w plasterki, umieścić na sicie i przelać wrzątkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka warzywna 168

świeże warzywa i owoce. Ja staram się ją maksymalnie wykorzystać i serwuję mojej rodzinie duże ich ilości czy to w formie surówek, sałatek czy też jako samodzielne dania. Ostatnio była to zapiekanka warzywna. Do jej przygotowania użyłam ziemniaki, marchewkę, brokuły i własnoręcznie wyhodowaną fasolkę szparagową. Warzywa wcześniej ugotowałam na parze ( ja robię to w kuchence mikrofalowej - moja posiada taką funkcję

Wiem co jem
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 146

kukurydzy 1/2 pęczka szczypioru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Kapustę drobno pokroić. 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. 3. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do surówki. 4. Szczypior pokroić. 5. Całość doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polać olejem, wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Surówka z kapusty pekińskiej 238

Surówka z kapusty pekińskiej Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Chrupiąca i soczysta surówka, która zasmakuje całej rodzinie. Idealna zarówno do obiadu jak i do dań z grilla. Polecam!     Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 5 rzodkiewek pół pęczka zielonej pietruszki 1 łyżeczka cukru 2 łyżki soku(...)tarce o małych oczkach *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki łączymy razem, mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, oliwą i solą oraz pieprzem do smaku *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ PYSZNA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I PAPRYKI PRZEPIS TUTAJ SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Pulpety w sosie porowo-śmietanowym 155

porowo-śmietanowym to pyszny obiad dla całej rodziny. Podane z ulubioną kaszą i domową surówką smakują wyśmienicie. Mi jako miłośniczce wszelakich pulpetów ten przepis przypadł bardzo do gustu :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram mielonego mięsa, u mnie z łopatki wieprzowej 1 por 1 marchewka ok 150 ml śmietany 12% 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe

Blog kulinarny S9.PL
Surówka z marchwii i pietruszki 155

Bardzo prosta i szybka przystawka. Składniki: 3 marchewki korzeń pietruszki ewentualnie sos  Rozwiń przepis ..

w kuchni i w ogrodzie
Pomarańczowy kuskus z marchewką i bazylią – sałatka lub danie obiadowe 126

Kuskus z  wyglądu przypomina kaszę, ale w rzeczywistości jest to bardziej makaron. Składa się z twardej pszenicy durum zmieszanej z wodą. Jest to najszybsza i

Tajemnice Smaku
Surówka z kapusty 818

Surówka do obiadu. Możemy zrobić dożo wcześniej .  Warto mieć pod ręką taką suróweczkę. Wystarczy tylko duży słój. SKŁADNIKI 1,5 kg kapusty (czerwona , biała) ja zrobiłam tym razem czerwoną. 3 marchewki -duże 2 cebule 3-4 ząbki czosnku( nie musi być, ja daję) Zalewa: 2 łyżki soli 0,75 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 1 litr wody(...)gazowanej WYKONANIE Kapustę szatkujemy, marchewkę również ,  ale na mniejszych oczkach. Dodajemy skrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Składniki zalewy łączymy,  wlewamy do kapusty, mieszamy, zalewamy wodą mineralną.  GOTOWE. Nakładamy do dużego słoika (3 litrowy) zakręcamy i odstawiamy w zimne miejsce.  Finalnie do surówki można dodać paprykę, doprawić jeszcze jakimś sosem. Chociaż uważam

W kuchennym oknie Ewy