Sałatka ta nie tylko ładnie wygląda, ale jest też bardzo smaczna. Zapewniam, że idealnie sprawdzi się na wszelkich imprezach okolicznościowych oraz świętach. Ja jakiś czas temu
Di gotuje„Kaszubska” sałatka „Kaszubska” sałatka , to nie jest regionalny wyrób tradycyjny . Z Kaszubami ma tyle wspólnego co ja , czyli po prostu tu przebywa
Ogrodnik w podróżypyszne i pożywne. Mięso z kurczaka marynuję w zsiadłym mleku z przyprawami. będzie wtedy bardzo kruche. Na ogół przyrządzam coleslaw z białej kapusty ale zdarza mi się zrobić surówkę również z modrej kapusty. Jest nie mniej pyszna. Burgery z kurczaka to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Oczywiście dobre burgery muszą być polane smacznym, wyrazistym dressingiem. Aby przyrządzić dressing do burgerów naprawdę(...)smażenia Sos do burgerów 250 g creme fraiche 1 łyżka miodu 1 łyżka rosyjskiej musztardy sól do smaku odrobina pieprzu do smaku Coleslaw 300 g modrej kapusty 1 duża marchewka 60 g majonezu 2 łyżki octu balsamicznego sól i czarny pieprz do smaku 2 łyżki pokrojonego jarmużu Mięso podziel na średniej grubości kawałki. Mleko zsiadłe wymieszaj z przyprawami i solą
codojedzenia5 / 5 ( 82 votes ) Świąteczna sałatka śledziowa Świąteczna sałatka śledziowa, idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne . Pyszna, prosta, składniki zazwyczaj mamy w lodówce lub spiżarce. Mimo obecnej
Ogrodnik w podróżyWielkanoc tuż tuż, dlatego czas pomyśleć nad menu. Z wielką przyjemnością polecam Wam moje przepisy na najlepsze sałatki. Podstawowe składniki bez których nie mogę wyobrazić
Moja smaczna kuchniaOd razu zaznaczam, że to nie jest mój wynalazek, bo wpaść na tak genialny przepis mogła tylko Nigella Lawson. Nie pamiętam w której jej książce
greenscarfTradycyjna surówka z kiszonej kapusty jest smaczna, prosta, do tego to prawdziwa bomba witaminowa. Ma jeszcze inne zalety, surówka jest tania, oraz po zrobieniu może poleżeć
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięziemniaków 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki zioła prowansalskie, sól i pieprz* Do miski ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz ziemniaki. Odsączamy nadmiar płynu dociskając całość papierowym ręcznikiem. Następnie na tarce o najmniejszych oczkach ścieramy cebulę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy wszystko do ziemniaków. Wbijamy jajko i mieszamy całość. Następnie dodajemy(...)warto je jeść z ulubionymi dodatkami - jogurtem, twarożkiem, sosem grzybowym czy śmietaną i cukrem, jak w moim domu rodzinnym. :) Placki wykładamy na talerz, polewamy gulaszem i podajemy z ulubioną surówką. Pyszne i sycące danie bez zbędnych kalorii - smacznego! :) Gulasz smakuje też świetnie z makaronem czy ziemniakami. Podajcie go z czym lubicie najbardziej
Cooking MonsterNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenŚledzie pod pierzynką – przepis Śledzie pod pierzynką inaczej nazywane rosyjską sałatką śledziową Szuba to jedna z najciekawszych sałatek śledziowych jakie do tej pory miałam okazje
Księga-SmakuProsta surówka z kapusty pekińskiej Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Przeważnie przygotowuje ich kilka. Dziś polecam Wam prostą
Słodkie okruszkiSałatka leśna polana ze śledziami Sałatka leśna polana to chyba najbardziej popularna sałatka na moim blogu, w oryginale wykonujemy ją z kurczakiem. Dzisiejsza wersja jest bardzo
Blog z Apetytemkurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej SCHAB W SOSIE PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2-4 SKŁADNIKI: – 5-7 plastrów schabu bez kości – 1 duża cebula – 1 marchewka – 1 laska selera naciowego (opcjonalnie) – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól i pieprz – 1 łyżeczka papryki – 500 ml bulionu z kurczaka lub wołowego(...)mieszając całość aby nic nie przywarło. Pod koniec gotowania dopraw jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką lub sałatką. Smacznego! Artykuł Schab w sosie pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plugotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do zmielonego mięsa dodać zimną,ugotowaną kaszę,przesmażoną cebulkę i rozgnieciony ząbek czosnku. Do kaszy i mięsa zetrzeć marchewkę na tarce na drobnych oczkach,wbić jajko,przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką. Dodać posiekaną natkę i dokładnie wyrobić masę mięsną. Dłonie zwilżyć wodą i formować średniej wielkości pulpety(...)gładki sos , doprawi ć do smaku solą i pieprzem or a z wymieszać ze śmi etan ą . Gotowym sosem polać ugotowane pulpety. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i dowolną surówką
Kolorowa kuchnia Elkiprzyprawy do kurczaka. Na to układamy warstwę wątróbki i ponownie posypujemy przyprawami, polewamy olejem i tak do wyczerpania wątróbki. W czasie, kiedy wątróbka nabiera smaku kroimy marchewkę i czosnek w drobną kostkę, cebulę w ćwierćplasterki. Pokrojone warzywa posypujemy niewielką ilością przyprawy warzywko i mieszamy. Przygotowujemy patelnię i naczynie żaroodporne. Wątróbkę smażymy na oleju(...)termoobiegiem na 20 minut i gotowe. Upieczoną w piekarniku wątróbkę można podać na różne sposoby, np. z musztardą i chlebem, z gotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, z chlebem lub frytkami i surówką z białej kapusty, z pieczonymi ziemniakami i surówką do wyboru, itd. W każdym zestawieniu smakuje znakomicie
Maminek kulinarnySurówka z młodej kapusty z awokado, to taka mała odmiana dla te,j którą jadamy na co dzień. Ponieważ kapustę (a już szczególnie młodą) uwielbiam pod każdą postacią, jak tylko natknęłam się na ten przepis, nie trzeba było mnie długo namawiać. Bardzo zauroczyła mnie zarówno swym wyglądem jak i smakiem. No i fakt, że to samo zdrowie sprawił, że zapragnęłam(...)drugi smakowała również wybornie. Składniki: - 1/2 młodej kapusty - 2 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego - 1,5 łyżki soli himalajskiej - 1 czerwona cebula (dałam zwykłą) - 1/2 małej marchewki Sos: - 1 awokado (dałam 3/4) - 3-4 łyżki mleka roślinnego - 2 łyżki soku z cytryny lub limetki - 4 gałązki kolendry opcjonalnie (ja nie dawałam) - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - Ulubione
Smaczne ZdroweMarchew duszona – kuchnia galicyjska Czytając wydaną we Lwowie 200 lat temu książkę kucharską można poczuć się przytłoczonym różnorodnością składników. Fiołki, morwy, trufle, ostrygi, sardele, raki, kapłony
Trzeci talerzCzas czytania: < 1 min Coleslaw to jedna z naszych ulubionych sałatek. Prosta, szybka i można ją dowolnie modyfikować poprzez dodanie do wersji podstawowej kilku dodatków
SprawdzonaKuchnia.plZ okazji 100. Rocznicy Odzyskania Niepodeległości RP przygotowałam dla Was najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle
Moja smaczna kuchniaDoceniona już w starożytnym Rzymie, gdzie nazywana była kapustą pompejańską – kalarepa . Należy (razem z kapustą, brukselką, kalafiorem, brokułem i jarmużem) do rodziny warzyw kapustnych. Młode
mojewypiekiinietylko