Czerwona kapusta podgotowywana jakoś mi nie przypadła do gustu, a na surową z kolei narzekał tata, że za twarda. I pewnie byśmy się nie polubiły z tą kapustą, gdyby nie trick na rozdrabnianie kapusty. Obejrzałam gdzieś w internecie, jak łatwo bez szatkownicy można rozprawić się z kapustą za pomocą obieraczki do warzyw. Paseczki kapusty wychodzą cieniutkie, a sama kapusta(...)klusek wszelkiego rodzaju. A u was jak wyglądają surówki z kapusty. Ciągle klepiecie jeden, sprawdzony przepis czy szukacie nowych rozwiązań. Lubicie surówki z czerwonej kapusty? Drukuj Surówka z kapusty czerwonej Składniki 0,5 główki niewielkiej kapusty czerwonej 1 średnia czerwona cebula lub 0,5 dużej 1 szt. marchewki 1 szt. jabłko 2 łyżki
Mieszam w Garnkuzamiar docenić tę piękną główkę kapusty W tym tygodniu głównym motywem przewodnim moich przepisów będzie właśnie kapusta . To warzywo zimowe, które w styczniu i lutym warto jeść. Serię rozpoczynam od przepisu na czerwoną kapustę, która jest królową wszystkich gatunków kapusty. Czerwona kapusta – przepis na zdrowie Swój purpurowy kolor kapusta czerwona zawdzięcza antocyjanom. Są to związki polifenoli(...)cholesterolu we krwi, działają przeciwzapalnie i opóźniają procesy starzenia. Dodatkowo, kapusta zarówno czerwona, jak i biała to bomby witaminowe! Liście kapusty to bogactwo m.in.: witaminy C, witaminy A oraz witamin z grupy B. Warto dodać, że w czerwonej kapuście tych witamin jest więcej, niż w białej. Surówka z kapusty czerwonej Dziś chcę Wam zaproponować pomysł
WiszniówkaInstagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na surówkę z czerwonej kapusty. 1 małą kapusta czerwona 2 małe cebule szalotki 1 jabłko 1 duża papryka czerwona 1 marchew 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego 5 łyżek majonezu Surówka z czerwonej(...)kapusty i papryki Jak przygotować surówkę z kapusty i papryki. Z kapusty wykroić głębia i pokroić kapustę w drobne paseczki. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce.Paprykę umyć, pokroić w paski. Cebulę pokroić w małą kostkę. Marchew zetrzeć na tarce. W misce wymieszać krojone warzywa, dodać sól, pieprz, ocet jabłkowy i majonez. Bardzo dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Surówka z czerwonej
mecookspewno ktoś to już robił. Ja kisiłam już kiedyś w domu kapustę, nawet z powodzenie, ale to była zwykła kapusta. Jedyne czego się w sumie obawiam to to, że z tego całego kiszenia wyjdzie mi breja, a nie chrupiąca, kiszona kapusta. Składniki: 300 g kiszonej kapusty 1 dymka (biała i zielona część) 1 duża marchewka 1 jabłko pół łyżeczki cukru(...)marchewkę i obrane jabłko, dymkę drobno szatkujemy. Do kapusty dodajemy starte jabłko z marchewką, dymkę, cukier, olej rzepakowy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z kiszonej kapusty z ananasem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z młodej kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką Surówka z kiszonej
KardamonovyOpis surówka z czerwonej kapusty: Surówka z czerwonej kapusty to świetny dodatek do wielu dań. Surówka jest tak uniwersalna, że można ją dodać do szynki pieczonej w sosie własnym jak i do kebaba. Czerwona kapusta ma twardsze liście i nie jest aż tak soczysta jak biała, dlatego częściej przyrządza się ją w wersji duszonej. Jeżeli(...)Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 czerwona cebula sok z 1 cytryny sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści (uszkodzonych). Następnie kapustę możemy drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Poszatkowaną kapustę skrapiamy sokiem z cytryny, żeby zachować jej piękny kolor. Cebulę drobno kroimy. Kapustę mieszamy z cebulą. Dodajemy
CookMagSurówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kapusty włoskiej, marchewki i cebuli to bardzo smaczny dodatek do obiadu czy pieczonych mięs. Dodanie włoskiej kapusty nie jest konieczne, można po prostu użyć większej główki czerwonej. Mi po prostu została z poprzedniego obiadu, więc dorzuciłam ją do surówki. Składniki na surówkę z czerwonej kapusty: mała główka(...)inne przepisy na surówkę z kapusty: Surówka z czerwonej kapusty Zimowa surówka z kapusty – do pasteryzacji lub schowania do lodówki Surówka barowa z białej kapusty Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC Surówka z białej kapusty Artykuł Surówka z czerwonej kapusty – do przechowywania w lodówce lub pasteryzacji pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarneSurówka z czerwonej kapusty z kukurydzą Dziś zapraszam Was na przepis na prostą, pyszną i lekko zaskakującą wersję surówki z czerwoną kapustą. Dlaczego zaskakującą? Gdy pierwszy raz przygotowałam surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem kukurydzy rodzina była dość zaskoczona. Ale… po spróbowaniu już nie Surówka po dziś dzień cieszy się u nas popularnością. Jeśli(...)obiadu Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 jabłko 2 małe lub 1 większa marchewka 1 czubata łyżka posiekanego koperku 3/4 łyżki octu cydrowego Octim 3 łyżki majonezu 3 czubate łyżki kukurydzy pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy (kroimy). Posypujemy solą, ugniatamy ręką i odstawiamy na około 10-15 minut. Do kapusty ścieramy na dużych oczkach
Słodkie okruszkiColesław Ćwikła z chrzanem Duszona czerwona kapusta Duszona marchewka Mizeria Sałata ze śmietaną Sałata ze śmietaną i jajkiem Sałata z dressingiem jogutrowo-koperkowym Sałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym Sałata z marynowaną fasolką Sałata z ogórkiem Surówka wielowarzywna weselna Surówka wielowarzywna z kapustą pekińską Surówka z buraczka ze słonecznikiem Surówka z czerwonej kapusty I Surówka(...)czerwonej kapusty II Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Surówka ze świeżego szpinaku z pomidorem Surówka z kalarepy I Surówka z kalarepy II Surówka z kalarepy III Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Surówka z kapusty pekińskiej z lubczykiem Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką Surówka z kapusty
Kuchnia domowa Anismaczny dodatek do obiadu. Przygotowanie surówki z czerwonej kapusty nie zajmuje dużo czasu. Można ją podawać od razu po zrobieniu, gdyż jest soczysta i nie wymaga długiego marynowania. Czerwona kapusta jest dość twardym warzywem i poszatkowana wymaga sporo czasu, aby zmiękła i stała się soczysta. Rewelacyjnym sposobem na soczystą surówkę z czerwonej kapusty jest(...)porcji: 5 Składniki na surówkę z czerwonej kapusty z koperkiem: 1 główka czerwonej kapusty 1 cebula 2 marchewki 1 jabłko mała wiązka koperku 4 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki soku z cytryny 3 - 4 łyżki majonezu 2 - 3 łyżki musztardy Dijon sól i pieprz do smaku Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty z koperkiem
Gotuj w domuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu(...)również dodatek do domowych kebabów Surówka z białej i czerwonej kapusty Składniki na 4 porcje: ¼ główki białej kapusty (ok.300g) ¼ główki czerwonej kapusty (ok. 300g) 1 marchew 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sól Pieprz Surówka z białej i czerwonej kapusty Przygotowanie: Obie kapusty drobno szatkujemy
Księga-Smakuidealnie pasuje do smażonych dań z wieprzowiny. Surówka z czerwonej kapusty Składniki: ½ główki czerwonej kapusty około 800g 1 jabłko 1 cebula Sok z ½ cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki chrzanu 1 łyżka cukru pudru ½ szklanki mleka 1 łyżka octu winnego Sól Pieprz Surówka z czerwonej kapusty – przepis Przygotowanie: Kapustę obieramy z zewnętrznych(...)doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową surówkę wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Surówka Coleslaw – sprawdzony przepis Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Pieczeń rzymska – przepis Smażony ryż z jajkiem po chińsku Artykuł Najlepsza surówka z czerwonej kapusty pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuidealny dodatek do dań zarówno mięsnych jak i potraw z grilla. Surówka z czerwonej kapusty to prawdziwa bomba witaminowa, która w dodatku wspaniale smakuje. Czerwona kapusta jest bogata w liczne witaminy i minerały, które posiadają właściwości ochronne i lecznicze. Przepis na surówkę z czerwonej kapusty i marchwi, który mam dla was, jest bardzo prosty(...)smakuje wyśmienicie. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z CZERWONEJ KAPUSTY I MARCHWI Składniki czerwona kapusta – ok. 400 g jabłko – 1 sztuka marchewka – 2 sztuki por – 1/2 sztuki majonez – 2 łyżki jogurt naturalny – 2 łyżki sok z cytryny – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie 1. Kapustę czerwoną szatkujemy i lekko oprószamy solą. Odstawiamy
Alle Dobre!czerwoną kapustę w domach a szkoda, bo jest ona skarbnicą witamin i minerałów, takich jak witamina C, A czy D ale także potasu, wapnia i magnezu. A dzięki temu, że jest czerwonym warzywem, posiada właściwości antyoksydacyjne i przeciwutleniające, które mają pozytywny wpływ, na procesy starzenia się skóry i organizmu. W skrócie mówiąc: prosta surówka z czerwonej(...)jest ona obowiązkowa. Kapustę czerwoną ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Do szklanki wlewamy 2-3 łyżki oleju i wsypujemy do niego nasze przyprawy i dokładnie mieszamy, po czym wlewamy to do kapusty i znów wszystko mieszamy. I gotowa nasza prosta surówka z kapusty czerwonej SMACZNEGO A jeśli
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSurówka z czerwoną kapustą, selerem i marchewką to świetny dodatek do różnych dań obiadowych. Jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego jest prosta w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. składniki na 4 porcje 1 główka czerwonej kapusty ( ok 1 kg ) kawałek selera ( ok 150 g ) 1 marchewka(...)oraz marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Surówkę polewamy sokiem z cytryny, dodajemy oliwę, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut alby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Surówka z czerwoną kapustą, selerem i marchewką + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniaczerwone. Lubię je za to, że nie są zbyt wyrośnięte. Jedna wystarczy na surówkę dla czterech osób. Szpiczaste kapusty nie są też tak ubite, więc o wiele łatwiej je się kroi. Smakiem jednak niczym się nie różnią od tradycyjnych kapust. Surówka z czerwonej kapusty to również surówka z majonezem. Poza tym znajdziecie w niej pora i gruszki. Używacie gruszki do surówek? Ja, bardzo często na przemian z jabłkiem czy suszonymi owocami. Przyrządzenie surówki zajmuje mi niewiele czasu. Zawsze używam malaksera do krojenia. Zwłaszcza jeśli chodzi o kapustę, to lubię, kiedy jest ona cienko poszatkowana. Przy pomocy malaksera przyrządzam surówki w dużych
codojedzenia