surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:6/111)

Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS 164

kręcą nosem na dodatki warzywne. Przepis na surówkę z czerwonej kapusty Składniki: mała główka kapusty czerwonej, mała cebula, 2 średnie marchewki, 1 jabłko, 2 łyżki dobrego majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki octu (najlepiej winnego), łyżeczka tartego chrzanu, płaska łyżeczka cukru, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty? Z główki zdejmik pierwsze(...)jabłko. Wszystko przełóż do miski, dodaj majonez, jogurt, ocet, cukier, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Rada: jeśli liczysz kalorie, do przyrządzenia surówki możesz użyć wyłącznie jogurtu naturalnego. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Surówka z czerwonej kapusty 89

Przepisy Thermomix SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Składniki: 400 g czerwonej kapusty 100 g jabłka 80 g marchewki 50 g cebuli 100 g jogurtu naturalnego typu greckiego 20 g majonezu 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego Thermomix przepisy. Surówka(...)czerwonej kapusty. Wykonanie: Kapustę kroimy na mniejsze części. Marchewkę, cebulę i jabłko obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do naczynia Thermomix dajmy kapustę miksujemy czas 15s/obr.5. Kapustę przekładamy do innego naczynia. Do naczynia Thermomix dajemy cebulę, jabłko i marchewkę. Miksujemy czas 5 s/obr.5. Przy pomocy kopystki zdejmujemy z bocznych ścian warzywa. Dodajemy wcześniej poszatkowaną kapustę, dodajemy jogurt naturalny

Themo przepisy
Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka 52

Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka Kapusta to obok ziemniaków najpopularniejsze warzywo w podkarpackiej kuchni. Jednak czerwona kapusta nigdy nie podbiła tych terenów i do dzisiaj pozostała „brzydką siostrą” :) Prezentowany dzisiaj przepis na surówkę z czerwonej kapusty zaciekawił mnie kompozycją smaków. Zestawienie czerwonej kapusty z kwaśnymi ogórkami i kwaskowatymi jabłkami jest nietypowe(...)wypróbować :) Przepis pochodzi z regionalnej publikacji pt. „Poznaj tradycyjną kuchnię Ziemi Strzyżowskiej”. Surówka z czerwonej kapusty – kuchnia podkarpacka Składniki: 800 g kapusty czerwonej poszatkowanej 200 g cebuli 100 g ogórków   kiszonych 100 g jabłek olej cukier sól kwasek cytrynowy Kapustę lekko solimy, zagniatamy i zostawiamy do zmięknięcia na 40 minut lub gotujemy w posolonej wodzie

Trzeci talerz
Surówka ” Tęczowa ” z kapusty pekińskiej 109

Surówka ” Tęczowa ” z kapusty pekińskiej Surówka ” Tęczowa” z czerwonej kapusty pekińskiej , to bardzo prosta przystawka do obiadu . W tym roku po raz pierwszy , natknęłam się w sklepie na czerwoną pekinkę , z ciekawości od razu kupiłam . Smak identyczny jak u zielonej odmiany , ale efekt kolorystyczny dużo ciekawszy . Patrząc na nią , chce się jeść Zimą(...)porze roku , kiedy szaro za oknami , jest niezwykle ważne .Mój młodszy syn stwierdził ,że lepiej wygląda niż smakuje , on niestety nie jest zwolennikiem surówek , woli gotowane warzywa , cóż wszystkim nie dogodzisz Składniki : 1 mała ,czerwona kapusta pekińska ( zwykła też może być ) 1 mała puszka kukurydzy 2 ogórki korniszony 1 mała cebula 1 duża marchewka sos : 1/2 kubka jogurtu greckiego

Ogrodnik w podróży
Surówka z czerwonej kapusty 158

Smaczny dodatek do obiadu, mięs czy fast foodów w postaci surówki z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i cebulki. Zdrowy zastrzyk witamin(...)formie surówki. 1/2 główki czerwonej kapusty 3 cebule 2 marchewki 2 łyżki oleju Sól Pieprz Czerwoną kapustę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Marchewki obieramy i również ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Surówkę odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki

VioletoweKucharzenie
Surówka z czerwonej kapusty po koreańsku 190

dań podawanych z ryżem, jak i z ziemniakami. W kuchni rosyjskiej takie właśnie surówki określa się mianem surówek po koreańsku. Przyrządzona w ten sposób czerwona kapusta jest chrupiąca, aromatyczna, a przy tym bardzo smaczna i zdrowa. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty (około ½ kg) 3 marchewki 3 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka kurkumy Marynata: 70 ml wody(...)cukru 1 łyżeczka soli 40 ml oleju 40 ml octu jabłkowego Surówka z czerwonej kapusty po koreańsku Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści i drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce na długie cienkie słupki. Czosnek drobno siekamy. Kapustę, marchewkę, czosnek i kurkumę mieszamy w misce i odstawiamy. Do garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Do wody wsypujemy

Trzeci talerz
Burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty 81

Kiedy mam okazję zjeść w takim miejscu, oczywiście to robię. Później jest mi łatwiej skomponować własny zestaw. Burgery wołowe są moimi ulubionymi, ale burgery z kurczakiem i surówką z czerwonej kapusty kojarzą mi się z wakacjami, lekkim zapachem lata i słońcem . Spróbujecie? Zaczynając tworzyć tego burgera, musicie wybrać dobre pieczywo . To musi być naprawdę dobra maślana bułka(...)dobrze rozgrzanym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony. Wyjmij na talerz wyłożony papierem, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Już prawie wszystko gotowe, teraz pozostaje złożyć kanapkę . Oprócz surówki z czerwonej kapusty możecie wpakować w tego burgera dowolne dodatki. Ja położyłam na puszystą bułkę kurczaka, ogórki konserwowe, surówkę z czerwonej kapusty, ser mozzarella, sos z musztardy dijon

Słodkie Gotowanie
Surówka z czerwonej kapusty 145

Niezwykle smaczna i soczysta, kwaskowo - słodka surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki oraz winegretem na bazie octu jabłkowego jest lekka i zdrowa, dzięki czemu idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs (pieczonych lub duszonych w sosie) np. kurczaka na ostro . Polecam! Surówka z czerwonej kapusty Składniki:  pół główki średniej wielkości czerwonej kapusty 2-3 marchewki pęczek dymki 1 nieduża czerwona cebula Winegret: 1 łyżka musztardy gruboziarnistej 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę 30ml octu jabłkowego 50ml oliwy z oliwek extra virgin sok z połowy cytryny 2 łyżki miodu 0,25 łyżeczki ostrej papryki w proszku sól, pieprz Przygotowanie

Codzienne Gotowanie
Surówka z gotowanej czerwonej kapusty 63

Pyszna surówka z gotowanej czerwonej kapusty z dodatkiem, marchwi, cebuli i jabłka to pyszny dodatek który będzie idealnie pasował do wielu dań obiadowych. Tą surówkę często podaję do różnych gulaszy, w mojej rodzinie przepis znany od lat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 marchew 1 średnia cebula 2 średnie jabłka 4-5 łyżek

Blog kulinarny S9.PL
Surówka z czerwonej kapusty kiszonej 129

Surówka z kiszonej  czerwonej kapusty z dodatkiem prażonych ziaren Piekło Niebo od Ziarenkowo . Taka surówka jest smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu, szczególnie mięsa duszonego lub ryby.   Składniki: 0,5 kilograma czerwonej kapusty kiszonej 1 cebula cukrowa 1 jabłko 2-3 łyżki prażonych  ziaren Piekło Niebo od  Ziarenkowo Pół(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą , dodajemy prażone  ziarna oraz oliwę z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Surówkę mieszamy i na pół godziny wstawiamy do lodówki

Bajeczna Kuchnia
KAPUSTA CZERWONA DO SŁOIKÓW 48

Kapusta czerwona do słoików na zimę. Kapusta czerwona na zimę do słoików- prosty i wypróbowany przepis.      Bardzo łatwy przepis na przepyszną surówkę z kapusty czerwonej do słoików na zimę, w zalewie słodko-kwaśnej.  Przed włożeniem do słoików kapusta czerwona jest gotowana i na ciepło wkładana do słoików. Surówka z kapusty czerwonej doskonale pasuje do obiadu, a szczególnie wybitnie smakuje podana do pieczonej kaczki. Kapusta jest chrupiąca i ma świetny, dopracowany smak. Można ją przygotować na różne sposoby. Ta surówka jest z dodatkiem marchewki i cebuli, można dodać starte jabłka. Sałatka najlepiej smakuje na zimno. Kapusta czerwona do słoików. Kapusta czerwona do słoików - składniki: 3 kg kapusty czerwonej

Moja Książka Kucharska
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i papryką 115

Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą i papryką Pyszna i bardzo prosta surówka z czerwonej kapusty. To doskonałe zimowe warzywo bardzo bogate w antyoksydanty . Walorów smakowych nie trzeba podkreślać ,są po prostu wspaniałe . Ta surówka robi się praktycznie sama i to w kilka minut . Warto , tym bardziej w środku zabieganego tygodnia(...)Składniki : 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 duża czerwona papryka grubościenna 1 mała puszka kukurydzy 1 mała czerwona cebula 1 jabłko 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka miodu sól ,pieprz do smaku Kapustę szatkujemy drobniutko i cieniutko na mandolinie do warzyw . Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty . Dokładamy ocet , olej , miód ,sól

Ogrodnik w podróży
Surówka z czerwonej kapusty z cynamonem 109

Przygotowana w ten sposób surówka z czerwonej kapusty budzi we mnie wielki sentyment. Po raz pierwszy jadłam ją kilka lat temu, kiedy to przygotowaliśmy ją podczas kursu gotowania. Od tamtego czasu wracam z przyjemnością do tego smaku. Surówka jest szybka i prosta do zrobienia. Ilość cynamonu jak i soku z cytryny oraz pozostałych przypraw należy dostosować według osobistych

Smaki Na Talerzu
Surówka z czerwonej kapusty i fasoli 46

wykończę jutro, przepis niebawem. A tymczasem podrzucam pomysł na surówkę z czerwoną kapustą, moją (no dobra, naszą) ulubioną. Składniki: pół czerwonej kapusty puszka czerwonej fasoli pół białej części pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta cukru sól pieprz   Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki pora(...)odsączoną fasolę, jogurt, majonez, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty i fasoli pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy