strogonow - 433 przepisów (strona:25/29)

Strogonow z polędwiczki wieprzowej. 300

wspominałam wcześniej STROGONOW to potrawa, która często gości na moim stole, ale przygotowuję go z kurczaka. W ostatnim czasie miałam okazję jeść go z polędwiczki i był pyszny. SKŁADNIKI: polędwiczka około 0,5 kg. 3 ogórki kiszone 1 średnia cebula 0,5 kg. pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, słodka, sos sojowy, kieliszek koniaku

Kuchnia Beaty
Mój strogonow 753

pieprz, szczyptę, albo dwie papryki ostrej, musztardę, śmietanę i dusić do miękkości mięsa. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie dolewać po łyżce gorącego płynu z garnka ze strogonowem i mieszać mąkę i tak ze 3-4 łyżki, następnie wlać do garnka i rozmieszać. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku i zestawić z ognia. Podawać z pieczywem

Mix smaku
Boeuf Stroganow z kładzionymi kluseczkami 390

wieku przez francuskiego kucharza  Marie-Antoine Carême na cześć rosyjskiego dyplomaty i dowódcy wojsk Pawła Aleksandrowicza Stroganowa. Przyjęła się jednak (błędna) nazwa tej potrawy:  strogonow , pod którą występuje ona od dawna w wielu kuchniach. Pamiętajmy jednak, że to nie strog o now, lecz strog a now ;) Zapewne Paweł Aleksandrowicz nie byłby zadowolony, słysząc źle wymawiane własne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Boeuf Stroganow 195

dworze cara Aleksandra I w XIX wieku. Nazwa dania wywodzi się od francuskiego słowa "boeuf" czyli wołowina i nazwiska rosyjskiego dyplomaty- Pawła Stroganowa. W Polsce  przyjęła się nazwa Strogonow, poniekąd błędna z racji oryginalnego nazewnictwa, ale tak funkcjonuje w gastronomii i już. Potrawę przygotowuje się z polędwicy wołowej, ale możemy tez eksperymentować z innymi rodzajami mięsa. Jednak prawdziwy Boeuf

Smakowity Blog Kulinarny
Conchiglioni rigati ze szpinakiem 252

Parmezanem, u mnie jest tym razem Grana.  Właściwie Conchiglioni już są gotowe do spożycia...ale ja dodałam na wierzch jeszcze po niecałej łyżce na każdą muszlę , mojego Strogonowa, tak na smak.  Nie zawiodłam się. Niebiańsko pyszne, ekskluzywne danie. Jeszcze wino musujące...i bilet na Półwysep gotowy! Danie jest bardzo proste ale tak eleganckie i wykwintne , że zachwyci soba

Z Kuchni Do Kuchni
STROGANOW 326

Boeuf Stroganow  (nazwa od  bœuf  – z franc.  "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa)  – to popularne danie, w Polsce nazywane  Strogonow  – poniekąd błędnie z racji oryginalnego nazewnictwa.  Jest to polędwica  krajana w długie i wąskie paski, smażona z cebulą  i pieczarkami , (według niektórych przepisów także z dodatkiem

Walijskie Pichcenie
Boeuf strogonow 266

Dzisiaj zapraszam na mój  Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso

Anioły w kuchni
Współpraca z Primavika 236

agawą -masło orzechowe z kokosem -buraczki pychotka -hummus naturalny -pasztet meksykański -pasztet warzywny z cieciorką -pulpety w sosie pomidorowym -masło orzechowe -paprykarz z kaszą jaglaną -tahini naturalne -musztarda łagodna -strogonow -sznycelki a la cielęce -gulasz Niektóre nazwy sugeruja produkt mięsny! Ale nic bardziej mylnego! Wszystkie produkty są bez zawartości mięsa.Motywem przewodnim i głównym celem prezesa Pawla Skrzypczaka i jego

Z Kuchni Do Kuchni
Wały Chrobrego , Odra od strony wody i Restauracja Ładoga 233

uczucia: - starter ( nie zamawiany - poleca szef kuchni) - śledź w oleju z marynowanymi grzybkami--pyszny. Nawet dzieci które nigdy w życiu śledzia nie próbowały zjadły ze smakiem. -zięć zamówił boeuf strogonow - podobno był bardzo smaczny, podany z drobnymi kluseczkami francuskimi i ku mojemu zdziwieniu z gotowaną mini marchewką -dzieci ( z dziecięcej karty ) dostały ,, carewicza,, - czyli po prostu frytki i kawałki kurczaka

Buniabaje w kuchni
Kotleciki z polędwiczki z sosem a'la strogonow 178

Delikatne, soczyste i chrupiące kotleciki z polędwiczki wieprzowej z sosem a'la stogonow na bazie pieczarek i kiszonych ogórków. Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie

Andzia Pichci
Pomysł na śniadanie – jajecznica z ketchupem 354

Ten pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe tiramisu – prosty przepis 238

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krewetki w cieście 230

Krewetki w cieście to szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się na każde przyjęcie. Krewetki możemy podać ze słodko- ostrym sosem. Przygotowanie krewetek jest niezwykle szybki, a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bogracz 172

Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 2 h   Bogracz, to danie węgierskie które robi się z mięsa wołowego. Istnieje wiele przepisów natomiast ja zrobiłam swój

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania