GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE
globuskulinarnyktórym można przed jedzeniem maczać mięso. Na koniec mojej krótkie opowieści, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 30 minut ➕ marynowanie 🇰🇭 – Kambodża Potrzebne składniki 1-1.5 kg steka wołowego pokrojonego w cienkie paski 3 łyżki oleju roślinnego 5 szalotek pokrojonych drobno Marynata 3 łyżki ketchupu 4 łyżki sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 3 ząbki czosnku startego Odrobina soli
RafalCookNarodzenie powinien być wyjątkowy w smaku! Najlepsze przepisy na świąteczny obiad: Tradycyjna wołowina w sosie własnym . Mięso w sosie pieczeniowym Zrazy faszerowane z mięsa mielonego Kotlety z jagnięciny . Pikantny stek wieprzowy Mięsne gniazdka z pieczarkami Mielone pieczone z boczkiem Pieczeń z dzika z grzybami Sznycel po włosku Najlepsza kaczka na obiad Pierś kaczki z tymiankiem Kalafior z boczkiem i mięsem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTrochę go jednak zmodyfikowałam – nie dodałam kminku i zrezygnowałam z różyczek kalafiora (Jamie tę potrawę robił z blanszowanych różyczek). Właściwie to od jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia steków z tym warzywem, więc postanowiłam dwa przepisy ze sobą połączyć. I tak oto wyszło spod moich (powiedzmy, że) chorzowskich rąk, to co wyszło. Fajnie, bo czuć intensywność przypraw, ale smak
Kardamonovyjakże. Przypomniałam sobie o nim przy okazji warsztatów kulinarnych z Dominiką Wójciak. Zrobiłam go, spróbowałam i wiedziałam, że muszę go u siebie mieć. W klasyce, podaje się go ze stekami, ja na pewno zrobię go przy okazji grilla. Nie wiem jeszcze z czym, ale na pewno będę go wszystkim wciskać. Składniki: 1 pęczek natki pietruszki pół pęczka kolendry pół małej
Kardamonovykwaskowy, ponieważ upieczona kapusta jest bardzo słodka. Dzięki niemu pieczona kapusta z grzybami zachowuje doskonałą równowagę smaków słodkich i kwaśnych. Spróbuj innych naszych przepisów z pieczoną kapustą, np. pieczone steki z kapusty Składniki: Ćwiartka małej główki kapusty czerwonej Ćwiartka małej główki kapusty białej 250 g boczniaków 4 ziemniaki 2 łyżki oleju Sól Sos 4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy
Niedzielny kucharzbakłażana wzięliśmy z przepisu na makaron soba z pieczonymi warzywami . Tu znajdziesz przepis na oryginalną panzanellę i poczytasz o historii sałatki. Z kolei z tego przepisu zrobisz panzanellę ze stekiem i pieczonymi warzywami . Składniki: 8 plastrów szynki suszonej 2 garści sałaty 2 garści pomidorków koktajlowych 2 kromki chleba 1 średniej wielkości bakłażan 1 mała cebula Oliwa Sok z cytryny (ilość
Niedzielny kucharzwłoska. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE: KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE
globuskulinarnyŚWIĄTECZNE PRZEPISY TU NA BLOGU: SAŁATKA ZIEMNIACZANO ŚLEDZIOWA SERNICZEK CHAŁWOWY Z CYNAMONEM I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI KACZKA W POMARAŃCZACH Z FASOLKĄ I KOPYTKAMI STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ŚLEDZIE W OLEJU Z KOLOROWYM PIEPRZEM SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM
globuskulinarnyzapraszam Was także do przepisów na: – dania kuchni meksykańskiej – tacos z tofu – nachos z kurczakiem – falafel – chilli con carne z dynią – tacos ze stekiem – przepis na guacamole – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – tacos z szarpaną wieprzowiną
nietylkopasta.plstron i duszę w sosie własnym. Dodaje jedynie dla wyostrzenia smaku azjatyckie sosy. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE: BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE
globuskulinarny