wyraźnym smaku. SKŁADNIKI: 2 zupki chińskie 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 20 dag fileta z indyka pół pora 10 dag sera żółtego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2łyżki majonezu Kieleckiego sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso kroję w kostkę i smażę na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Ser, por,cebulę kroję
Gotowanie PatkiMoja propozycja na pyszny obiad Zapraszam na gulasz Składniki - 60 dg piersi z indyka - 1 cebula - 1 marchewka - 1/2 szklanki groszku zielonego - przyprawa do potraw chińskich - kurkuma - pieprz - olej - 1 czubata łyżka mąki Sposób przygotowania 1. - Cebulę pokroić w dużą kostkę Dać na patelnię dodać troszkę oleju smażyć - Mięso pokroić w dużą kostkę dodać do cebuli
W królestwie smaków Beatypierś. Mięso jest mięciutkie i kruche.Ten wyjątkowy smak zawdzięcza maśle .. Gorąco polecam. Składniki: 1 kg. piersi z indyka (cała z polędwicą) 1 pęczek natki pietruszki 1-2 pomarańcze 200 g. masła sok z połowy cytryny sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy. Pierś rozcinamy tak aby powstał płaski i równy kawałek mięsa. Skrapiamy sokiem z cytryny
w mojej kuchniDodatkowo stanowi skuteczny sposób na podanie warzyw dziecku. Wiem co mówię - Syn przyswoił wszystko co mu podałam... no może oprócz mięska, które dla niego okazało się niesmaczne - możliwe, że zbyt suche ;) Z resztą przeczytajcie i sami oceńcie czy to przepis dla Was. Składniki: na roladki indycze ok. 1/2 kg piersi z indyka 3-4 suszone pomidory z oliwy
Kuchnia po mojemuFilet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej mówiąc , pieczenie- to jest to. Przepis który chcę zamieścić , jest dość uniwersalny , ponieważ można go zastosować jako danie główne dodając ziemniaki i surówkę . Można śmiało podać z kanapką(...)pekińskiej 2 szt szparagów 1 łyżka bułki tartej 1 cebula olej do smażenia Sposób wykonania Kapustę i cebulę kroję w paski i podsmażam Do podsmażonej kapusty dodaję bułkę tartą i dokładnie mieszam . Soli i pieprzu do smaku, ponownie mieszam . Dorodny filet indyka , No niech będzie - połowa filetu z indyka. Filet rozcinam poziomo Rozbijam
Eli Gotowaniewiarę w jedzenie". Ja tej wiary nigdy nie straciłam, choć nie raz przyszło mi wątpić co do sposobu jego przygotowania i podania - jak na pewnych warsztatach, gdzie unoszący się w obłokach swojej "wielkości" szef kuchni podał niemal surowego indyka twierdząc, że "tak ma być" - ale o tych warsztatach u mnie nie przeczytacie... Z przyjemnością piszę za to o warsztatach
KUCHARNIAskładniki* 2/3 szklanki makaronu w kształcie ziarenek ryżu lub innego drobnego makaronu* 30 dag wędzonego fileta z kurczaka lub indyka* 1 mały słoik papryki konserwowej
Mix smakuskładniki* 1/2 opakowania makaronu w kształcie ziarenek ryżu* 30 dag wędliny drobiowej, najlepszy filet z indyka* 2 ogórki wężowe* 1 pęczek koperku* 5 łyżek majonezu
Mix smakusklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 0,5 szklanki wody/mleka kilka plasterków salami z indyka (dostałam takie w tym tyg. w Lidlu/mają tydzień fitness/) ząbek czosnku odrobina oleju rzepakowego firmy Oleofarm sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Rozduszony czosnek podsmażamy na teflonowej patelni z odrobiną oleju, aż się zezłoci Salami kroimy w kostkę, wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktóra jest tajemniczym gościem w daniu. :) Składniki: 50g makaronu spaghetti z pszenicy durum 60g mięsa mielonego z indyka 50g młodej cukinii 4 łyżki passaty pomidorowej mała cebulka natka pietruszki zioła prowansalskie pierz cytrynowy sól 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię dokładnie myjemy
Truskawkowa FiestaSkładniki: 6 papryk ( czerwone lub żółte ) 200 g mielonego mięsa ( z indyka, kurczaka lub wieprzowe) 2 torebki ryżu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki delikat do mięs sól, pieprz 1 kostka warzywna lub rosołowa Sposób przygotowania: 1. Paprykę dokładnie umyć, wydrążyć. 2. Ugotować ryż, ostudzić. 3. W misce doprawić mięso delikatem, solą oraz pieprzem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz
A Ty Smakuj Mniedorosłych należałoby bardziej posolić wodę, w której mięso się moczy. Składniki: 1,5-2kg filet z indyka 3 łyżeczki suszonego lubczyku 1 łyżeczka tymianku 1 duża cebula 5 liści laurowych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon i zanurzamy w wodzie w dodatkiem soli i 1 łyżeczki
Kolorowy Przepisownikchce wyciągać sprzętu parowego albo najnormalniej w świecie nie chce ugotować zdrowych mielonych, może je w tradycyjny sposób usmażyć na patelni. Ale w smaku, wierzcie mi, już nie będzie to samo... Składniki na 13 kotlecików: 500 gramów mięsa mielonego z indyka 1 pietruszka 1/4 selera 2 łyżki mąki 2 łyżki z kopką kaszy jaglanej (u mnie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comłyżka 1 łyżki śmietany 30% Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka 1 żółta papryka 2 cebule 1 pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka granulowanego czosnku ser żółty sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, robimy wgłębienie, do którego wkruszamy drożdże, dodajemy(...)oliwy z oliwek i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę (pod przykryciem). Farsz: W czasie, gdy ciasto wyrasta na niewielkiej ilości oleju przesmażamy mięso mielone z indyka, następnie dodajemy posiekane cebule i dusimy razem około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojonego w kostkę pomidora (bez skórki). Całość po 5 minutach
Kolorowy Przepisownikpiersi z indyka 400 g pieczarek 2 małe marchewki 2 małe pietruszki 1 biała cebula 2 ząbki czosnku 140 g odsączanych z zalewy pomidorów suszonych pół łyżeczki cząbru sól morska, pieprz ziołowy 3 łyżki śmietany 18% oliwa ok. 3 - 4 łyżki 1,5 szklanki Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić(...)cebulę pokrojoną w pióra, marchewkę,pietruszkę w cienkie plasterki oraz pieczarki. Kiedy cebula się zeszkli wlać pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem 6-8 minut. Po tym czasie dodać indyka, suszone pomidory,czosnek, przyprawy, pozostałą wodę. Dusić kolejne 6-8 min po tym czasie zaprawić śmietaną. Mój wyszedł bardzo gęsty, prawie jak gulasz dlatego podałam z komosą ryżową
pieprzny smaczek