sposób na indyka - 364 przepisów

Indyk na sposób azjatycki. 197

chilli słodko-pikantny. Mieszamy, smażymy jeszcze chwilę i nasze danie jest gotowe. Samo smażenie nie powinno trwać dłużej jak 6-8 minut. Warzywa powinny być chrupiące. Indyka na sposób azjatycki podajemy najlepiej z ryżem ew. bagietką. Zachęcam do wykonania tego dania na chińskiej patelni wok. Patelnia jest tania a dań jakie można na niej przygotować jest bardzo wiele

Kulinarny karnet Christophera
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 149

połączenie indyka, kaczki i warzyw + dużej ilości przypraw postanowiłyśmy lekko wzbogacić by wydobyć inną głębię smaku. Od wielu lat pierogi mięsne robimy na ten sam sposób - łączymy indyka z kaczką i z dużą ilością warzyw - wszystko razem ugotowane i przepuszczone przez maszynkę. Do tego ogromna ilość cebuli i moc przypraw (pieprz ziołowy głównie). Jest

Wypisz Wymaluj
INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 248

Narodzenie jest indyk z nadzieniem. Przygotowuję go już od kilku lat a dopiero w tym roku dowiedziałam się, że tradycja ta sięga jeszcze kilku pokoleń wstecz. A mianowicie przepis ten pochodzi jeszcze od mojej... Prababci ... tak więc troszkę lat już ma... I samą mnie ciekawi czy ktoś jeszcze przygotowuje to danie w podobny sposób...? Zamiast indyka można posłużyć

Smaczne Zdrowe
Roladki z indyka z żurawiną i oscypkiem 143

indyka  1 serek typu oscypek  100 gram suszonej żurawiny przyprawa do indyka sól, pieprz jajko  bułka tarta olej do smażenia wykałaczki Sposób przygotowania: Pierś indyka kroimy w plastry, każdy kotlet delikatnie rozbijamy. Oprószamy przyprawą do indyka, solą oraz pieprzem. Oscypka kroimy w cienkie paski, żurawinę wcześniej sparzamy gorącą wodą. Na brzegu każdego

Bajeczna Kuchnia
Pierś z indyka marynowana w jogurcie i ziołach pieczona w całości 347

Przygotowanie w ten sposób piersi z indyka zajmuje chwilę. Warto jednak przeznaczyć trochę czasu na to, aby poleżała w marynacie. Tak przyrządzona będzie miękka i wilgotna w środku. I niewątpliwie jest bardzo dietetyczna :)A jeśli coś zostanie, następnego dnia można spokojnie pokroić w cieńsze plasterki na kanapki. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Indyk w pomidorach pieczony na marchwi 143

kurczaka wybieram mięso indycze . Jest zdrowe, lekkostrawne i nie alergizuje. Ponadto indyk z natury jest ptaszyskiem pokaźnych rozmiarów, więc szprycowanie go chemią jest zbędne ;) Przedstawiam pomysł na skrzydło indycze w banalnie prostym a smacznym wydaniu. Dzięki pomidorowej nucie mój Syn je uwielbia. Do przyrządzenia indyka w ten sposób skłonił mnie wcześniejszy eksperyment z kurczakiem , którego to efekt był(...)Odstawiam na ok 20 minut do wchłonięcia soli. W tym czasie szykuję marynatę, której głównym składnikiem jest koncentrat pomidorowy. Dodaję do niego keczup, oliwę, starty czosnek oraz paprykę. Nacieram indyka tak przygotowaną papką (jeśli jest za gęsta - należy dodać odrobinę więcej keczupu, inaczej będzie się przypalać podczas pieczenia). Mięso wstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia, przed samym

Kuchnia po mojemu
Sznycel z fileta z piersi z indyka 136

Ostatnio jadłam głównie ryby, więc dla odmiany postanowiłam zrobić piersi z indyka w najprostszy sposób jaki znam :-) Jak się okazało obiad był pyszny. Dodatkowym atutem jest to, że danie robi się szybko. Dla mnie to istotny fakt, bo wracam późno z pracy i wolę zdążyć zjeść obiad, a nie jeść obiado-kolację. Dla osób lubiących obfite obiady polecam(...)zrobienie czterech sznyclów. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia do smaku: sól, pieprz biały, papryka słodka PRZYGOTOWANIE Filety umyć i przełożyć na deseczkę. Przykryć przejrzystą folią spożywczą i  rozbić tłuczkiem, następnie przyprawić z obu stron solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki

Passions hobbies life
Filet z indyka w sosie grzybowym z żurawiną 180

Indyka przerabiałam na rożne sposoby, jednak to danie jest naprawdę smaczne .PolecamSKŁADNIKI:1 kg filetu z indyka30 dag grzybów świeżych lub mrożonychgarść suszonej żurawiny1 łyżka przyprawy do indyka1 cebulaszklanka wody1 łyżka sosu sojowego1 łyżka oleju do smażeniasol , pieprz do smakuWYKONANIE:Przygotowujemy  marynatę z sosu sojowego i przyprawy do indyka. Mięso płuczemy , kroimy na plastry. Na 2 godziny

W kuchennym oknie Ewy
Soczysty udziec z indyka 191

marynaty składa się z sosu sojowego i octu balsamicznego, które to w cudowny sposób zatrzymują soczystość w indyku i delikatnie podkreślają jego smak. Tak przygotowany udziec jest doskonały na ciepło i świetnie się sprawdza schłodzony jako wędlina. Składniki: 1 1/2 kg udźca z indyka 1/2 szklanki pokrojonej drobno świeżej kolendry lub 2 łyżki mielonej 2 łyżki octu balsamicznego

Kuchcik gotuje
Pieczony udziec z indyka 219

Sposób zatytułowania tego przepisu – pieczony udziec z indyka – właściwie nie mówi zbyt wiele nt. tego dania. Z drugiej jednak strony, z samym mięsem z indyka naprawdę nie robię tu wiele więcej oprócz jego upieczenia w ziołach i sosie własnym. W gruncie rzeczy sens temu daniu nadaje dopiero połączenie upieczonego mięsa z duszoną marchewką oraz pieczonymi ziemniakami

Kulinarna Pokusa
Pieczony filet z indyka 127

Wspaniały sposób na soczysty i aromatyczny filet z indyka. Mięso po upieczeniu jest pełne miękkie i delikatne a aromat wypełnia całą kuchnię. Składniki - 70 dag filetów z indyka - 2 łyżki soli Marynata-1 łyżka bulionu drobiowego - ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka musztardy -  3 rozgniecione ząbki czosnku - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżki oliwy Wykonanie Filet

Świat Smaku
Roladki z indyka z kurkami, serem pleśniowym i karmelizowana cebulą 162

porcji) 250 g kurek 1 duża cebula 150 g sera z niebieską pleśnią 8-10 plasterków wędzonego boczku sól, pieprz 1/2 łyżeczki brązowego cukru  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Filet z indyka kroimy na około 8-10 plastrów, które następnie rozbijamy dłonią. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, sól

DefinicjaSmaku
Rolada z indyka faszerowana szpinakiem 181

plastry wędzone szynki 400 g mrożonego szpinaku 50g startego parmezanu 2 jajka 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Filet z indyka umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż długim ostrym nożem i rozłozyć jak książkę. Przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Na patelkni roztopić maslo i wrzucić

Gosia gotuje
Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 116

Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych z Zalewy  SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka do pieczenia , posypuję przyprawą do drobiu a następnie wlewam ok 80 ml wody. Woreczek zakręcam i przewiązuję sznurkiem. Piekę w piekarniku

Gotowanie Patki
Szynka z indyka i kurczaka z szynkowara 281

płaska łyżeczka białego pieprzu- mały ząbek czosnku - 3 płaskie łyżeczki żelatyny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 150 g lodu - 50 ml wody SPOSÓB WYKONANIA - filet z indyka myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski o długości ok 5 cm. Kurczaka obieramy ze skóry, trybujemy i mielimy przez sitko

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania