sosy - 72734 przepisów (strona:3254/4849)

Małdrzyki krakowskie 212

całe jajko 1 żółtko 1 łyżka stopionego masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: klarowane maslo lub olej do smażenia cukier puder do posypania świeże owoce / sos z owoców / jogurt lub śmietana Twaróg, jajko, żółtko, stopione masło i cukier waniliowy - zmiksować [ ja utarłam wałkiem] na gładką i pulchną masę. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać

Moje domowe kucharzenie
Gulasz z pręgi wołowej 241

Dzięki "klejowi" który jest w mięsie jest treściwy i pachnący i bardzo smakowity. Taki gulasz robię najczęściej do klusek które znakomicie "pływają" w tym znakomitym sosie. Polecam gorąco. Gulasz z pręgi wołowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 205

Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu Susz z porem , to świetna sprawa , zawsze jest pod ręką , pasuje do wszystkiego , do ryb ,, sosów ,zup i mięsa . No, może do deserów, to bym go nie dodawała " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Generalnie jest genialny , nadaje dużo smaku

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony w pomidorach 497

smaku solą i pieprzem (my daliśmy go więcej, aby był ostrzejszy) podsmażamy na patelni na odrobinie oleju. Usmażonego i odsączonego z nadmiaru tłuszczu kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym parmezanem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 15 minut. Smacznego! Post Kurczak pieczony w pomidorach pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 224

odrobinie masełka. W międzyczasie doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Jak ze szpinaku odparuje woda, dodajemy śmietanę, kurczaka i całość dusimy dosłownie 3 minuty razem. Makaron dodajemy do sosu i całość mieszamy. Danie wyśmienicie smakuje posypane odrobiną parmezanu. Smacznego! Post Makaron z kurczakiem i szpinakiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dorada pieczona w maśle migdałowym z lubczykiem 161

łyżce marynaty, a pozostałą częścią  nacieramy boki ryby. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym razem z warzywami np. brokułami i pomidorami i pieczemy 25 minut. Podajemy z sosem tzatziki

Kuchnia Bon Appetit
Ziemniaczana "tarta" z cukinią, grzybami i suszonymi pomidorami 169

czasie podsmażyć grzyby razem z suszonymi pomidorami i czosnkiem. Gdy przestygną wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić do smaku. Na podpieczone ciasto wyłożyć pokroje plastry cukinii, a na nie sos z grzybów i suszonych pomidorów. Całość posypać pokruszonym serem gorgonzola, płatkami migdałów i suszonym rozmarynem. Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 222

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy – 1 opakowanie Koperek – 2 pęczki Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki Musztarda – 1 łyżka Sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler

Kuchnia Bon Appetit
Produkty Parczew - recenzja 154

wyjątkowo smaczne, bez zbędnych udziwnień, dlatego też idealnie nadają się do przygotowywania różnych potraw. Moim zdecydowanym faworytem są musztardy, które wręcz uwielbiam. Stosuję je jako marynaty do mięs, składniki sosów, a w święta do domowego majonezu i jajek (musztarda chrzanowa).  Jeśli chodzi o ketchup, to nigdy nie byłam jego fanką, więc ciężko jest mi się wypowiedzieć w tej kwestii

Kuchnia Bon Appetit
Grill - inspiracje i porady 201

zaopatrzyć się w gotowe, zamarynowane mięso, które znajdziecie w sklepach Lidl (bardzo smaczne i przede wszystkim skład jest OK!!!). Marynaty przygotowuję z różnych ziół, które łączę z płynem np. sosem sojowym, winem, olejem lub ketchupem. 2. Grillowanie owoców morza - owoce morza najlepiej grillowań w formie szaszłyków (ze względu na ich niewielkie rozmiary) zamarynowane w ulubionych przyprawach z dodatkiem warzyw

Kuchnia Bon Appetit
Kuskus z pesto z natki pietruszki z warzywami 203

Szpinak – 2 garście Granat Jogurt naturalny – 3 łyżki Ulubione przyprawy np. garam masala do piersi z kurczaka, suszone zioła (oregano, bazylia, tymianek) do warzyw Oliwa z oliwek – 3 łyżki Sos: Oliwa z oliwek – 2 łyżki Pesto z natki pietruszki – 2 łyżki Wykonanie: Kaszę kuskus gotujemy na parze lub zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, aż wchłonie całą wodę. Następnie mieszamy

Kuchnia Bon Appetit
Stek z rostbefu z pieczonymi warzywami 187

minuty, aby odpoczęły. Wykonanie – warzywa: Przygotowanie warzyw rozpoczynamy jeszcze przed smażeniem mięsa. Warzywa dokładnie myjemy (jeśli są młode nie ma potrzeby ich obierania) i marynujemy w sosie przygotowanym z oliwy z oliwek i pasty sezamowej. W przypadku szparagów białych, należy je wcześniej obrać i obgotować. Warzywa pieczemy przez 20-30 minut, tak aby były delikatnie chrupiące.  Ziemniaki gotujemy

Kuchnia Bon Appetit
Śniadanie od AleDobre.menu 159

spróbować śniadań dostarczanych przez śniadaniowy catering on-line AleDobre.menu. W moim zestawie śniadaniowym znalazły się: AVOCADO TARGET GROUP - w której znajdziemy: bułkę razowa, jajko, awokado, marynowane chilli, kiełki brokułu, sos majonezowo-koperkowo-cytrynowy. Wartość odżywcza takiej kanapki to 262 kcal.   WOŁOWINA ON INVESTMENTS - flagowa propozycja - kanapka z pastrami i serem cheddar w picie z chleba indyjskiego. Wartość odżywcza takiej

Kuchnia Bon Appetit
Pierogi z botwinką, kozim serem i kaszą pęczak 187

podsypujemy mąką żeby się nie przyklejało) na grubość około 2mm. Szklanką wycinamy kółka, nakładamy na nie farsz i sklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z roztopionym masłem lub sosem jogurtowo-koperkowym

Kuchnia Bon Appetit
Kotleciki warzywne z tuńczykiem 149

theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kotleciki warzywne z tuńczykiem Składniki – 5 sztuk: Ziemniaki – 5 średnich Marchew – 2 sztuki Brokuły – 4 różyczki Kalarepa – ½ sztuki Tuńczyk w sosie własnym – 200g Jajko – 1 sztuka Siemię lniane mielone – 3 łyżki Mąka – 2 łyżki Sól, pieprz, suszone oregano Natka pietruszki – 3 łyżki posiekanej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie

Kuchnia Bon Appetit