sosy - 72734 przepisów (strona:3256/4849)

sałatka jak ciasto (na krakersach) 420

jest bardzo smaczna. To kolejny już przepis na sałatkę z tuńczykiem, jeśli takie lubicie to koniecznie musicie spróbować też takiej wersji! Składniki: duża paczka krakersów 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 jajek szczypiorek 2 łyżki majonezu 100 g żółtego sera pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, oddzielić żółtka od białek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mleko kokosowe 171

mleko kokosowe w towarzystwie owoców, które do nich dodaję, sprawdza się naprawdę dobrze. Można je również świetnie wykorzystać (zwłaszcza gęstszą część) do zabielania zup, robienia lodów czy do domowego sosu orzechowego . Najczęściej robi się je z wiórek kokosowych i taka też jest moja propozycja – jest to najtańsza i najwygodniejsza opcja. Wiórki kokosowe możemy z powodzeniem kupić już od około

Blendman
Zupa bryndzowa 334

Jeśli po sezonie ktoś wam wciska oscypki, bryndzę i bundz owczy, to wyślijcie go na drzewo i życzcie mu uciążliwych dolegliwości gastrycznych. Bryndza jest genialna do tart, sałatek i sosów. Ja ją kocham i chyba jest to miłość odwzajemniona. Na zupę bryndzową potrzebujemy: 2,5 litra wywaru warzywnego (ugotowane na wolnym ogniu por, seler, pietruszka, marchewka, cebula, lubczyk świeży

ladykitchen
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 411

Pstrąg łososiowy przygotowany w foli aluminiowej na patelni jest podobny do ryby gotowanej na parze. Smaczny i aromatyczny dzięki temu, że dusi się w sosie własnym. Podałam go z kaszą pęczak, różową od pieczonego buraczka ćwikłowego i z wyraźnym smakiem wędzonki dzięki twarogowi. Taką sałatkę z buraczkiem można podać na ciepło jak również na zimno. Polecam na lekki, zdrowy obiad

https:KKuchniaMniam
Omlet z piekarnika z jagodami i brzoskwiniami / Blueberry peach oven pancake 259

szklanka mleka 1 duża brzoskwinia, obrana i pokrojona w 0,5 cm plastry 1 szklanka jagód (mogą być mrożone lub można zamienić je na borówki amerykańskie lub np. maliny) sos karmelowy, cukier puder i owoce do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Do patelni żeliwnej lub naczynia żaroodpornego o średnicy około 20 cm włóż masło

karmelowy
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 226

miąższ tej dyni po podgrzaniu rozdziela się na nitki – jak makaron rosołowy. Do duszenia, do pieczenia podzielona na pół – po upieczeniu wyskrobujemy miąższ-makaron i podajemy, np. z dowolnym sosem lub jako dodatek. DYNIA PROWANSALSKA MUSZKATOŁOWA okrągła, ciemnozielona lub brudnopomarańczowa, czasami nakrapiana jak arbuz, z wyraźnym, mocnym żebrowaniem. Mała komora z pestkami, gruby miąższ. Ma prawie tak pomarańczowy miąższ

Karo in the Kitchen
Pomidory suszone 170

letnich pomidorów na zimowe dni. W tym okresie są świetnym źródłem witamin i składników odżywczych. Dodatkowo ich wspaniały aromat i niepowtarzany smak idealnie komponuje się z kanapkami, sałatkami czy sosami.   Wykonanie takich pomidorów suszonych może być czasochłonne, lecz pełna spiżarnia tych pysznych przetworów jest tego warta. Aby przygotować suszone pomidory nie potrzeba specjalnej suszarki, wystarczy piekarnik. Bardzo ważnym czynnikiem

wegujemy
Królik w ziołach i biała papryka nadziewana kaszą 173

przed zakończeniem duszenia. (W razie potrzeby uzupełniamy płyn). Przed podaniem wyjmujemy paprykę i mięso a warzywa dokładnie miksujemy przy pomocy blendera razem ze śmietanką, jeszcze chwilę podgrzewamy i przelewamy sos do sosjerki

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka z wołowiną i grzybami 204

wołowinę. Ser kroimy w plastry - układamy na górze zapiekanki i posypujemy papryką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 15 -  20min w temp. 180 stopni. Zapiekankę zajadamy z ulubionym sosem lub ketchupem

Alutka-Gotuje
Muke Mu2G - najwolniejsza na rynku wyciskarka do soków 184

zrobienia tofu. Sito z większymi otworami do miękkich owoców takich jak truskawki, banany, kiwi. Pozwala przygotować gęste i sycące koktajle z większą ilością włókien. Ponadto wykonamy placki ziemniaczane, sos do spaghetti czy desery takie jak mus bananowy z czekoladą. Z pulpy można wykonać peelingi i maseczki do naturalnych zabiegów kosmetycznych. Trzecie sito, tak zwane ślepe, nie posiada żadnych otworów. Miażdży

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WEGETARIAŃSKA ZAPIEKANKA Z MAKARONEM 305

Paprykę pokrój w paski lub w kostkę i dodaj do cebuli. Wlej pomidory, kukurydzę i dopraw całość pieprzem, papryczką i solą. Odcedzony makaron przełóż do naczynia żaroodpornego i dodaj sos. Na wierzch połóż pokrojoną w plastry mozzarelle.   Włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj przez około 10 minut. Posyp bazylią

Kukuleczki
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 147

Potrawka z kury i czterech warzyw   Monika Makaron z pesto z liści rzodkiewki   Małgorzata  Wątró bka duszona z jabłkami   Justyna Makaron z twa rogiem i sosem malinowym   Agnieszka  Kukurydziana tarta ze śliwkami   Angelika  Muffiny jajeczne z pomidorkami i  kaban osami   Bożena  Placki z ja błkiem i cynamonem   Diana

Magiczne Życie Marty
zupa gyros 627

garnka przekładamy uduszone warzywa, mięso ze śmietaną, całość zalewamy bulionem i gotujemy przez ok. 15 min. (Jeśli mamy przeprawę gyros mało wyrazistą to zupę doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, sosem chili) Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Polędwiczki w sosie kurkowym 184

momentu aż woda odparuje, dodajemy podsmażone polędwiczki, ziarna ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę w takiej ilości żeby tylko przykryła mięso, dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku sola, podajemy z kluskami śląskimi lub kopytkami

Bajeczna Kuchnia
Sałatka ziemniaczana z wędzoną rybą 212

kiszone w kostkę. Rybę rozdrobnić, uważając by pozbyć się wszystkich ości. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Jogurt wymieszać z płynnym miodem oraz musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem jogurtowo-musztardowym polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać posiekaną świeżą natką pietruszki. Smacznego

kolorowotorcikowo