Powoli partiami dodawać bułkę tartą, aż masa będzie zwarta. Doprawić do smaku. Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Podawać z dowolnym sosem np czosnkowym lub zwyczajnym keczupem. Smacznego
Tagebuch po polskunadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, ale niestety tomatokeftedes mają luźniejszą konsystencję od naszych placków ziemniaczanych, więc przy zdejmowaniu na docelowy talerz mogą się porwać :( Podawać np. z jogurtem greckim, sosem czosnkowym lub tzatzikami. I jeszcze widoczek na Meteory, masyw skał w centralnej Grecji (zdjęcie wykonała moja siostra - dziękuję). Grecja - Meteory ----- Podobne: Placki cukiniowo-ziemniaczane Placki wielowarzywne Rozgrzewające placki dyniowe
Weekendy w domu i ogrodzietytułowymi roślinami. Można z nich wyczarować na prawdę wiele - nie tylko grochówkę, czy znaną nam fasolkę po bretońsku. Rośliny strączkowe z powodzeniem można zastosować w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych oraz deserach. Co powiecie na lody z czerwonej soczewicy, brownie z fasoli, sajgonki z fasoli, czy hummus z mango i kokosem? Łączenie smaków daje nieograniczone możliwości i Marysia właśnie
Di gotujewsypać ziemniaki ugotowane w mundurkach i pokrojone w talarki, dodać pokrojoną cebulę i koperek, całą marynatę z moździerza i delikatnie zamieszać dodać na wierzch ugotowany kalafior i pieczarki w sosie śmietankowym z obiadu poprzedniego użyłam ser morski, ser żółty rozdrobnić w rozdrabniaczu, wymieszać ze śmietaną gęstą 18% i wlać na wierzch zapiekanki, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra
W Mojej Kuchni Lubięwszystko razem 3 min, dodajemy świeże zioła, makaron a na sam koniec pieprz i sól. Danie jest gotowe do podania jak tylko dodamy przyprawy i dokładnie wymieszamy makaron z sosem. Smacznego
Kuba Gotujekraksy, jeśli któryś słoik byłby nieszczelny. Taki przecier jest w miarę rzadki, można go więc spokojnie pić jak sok albo na jego bazie robić tradycyjną zupę pomidorową. Jako sos do pizzy jest zdecydowanie zbyt płynny
bistro mamapilnujcie, czy babka zbyt się z wierzchu za mocno nie przypieka). Gorącą babkę kroimy na porcje i podajemy np. z kwaśną śmietaną, z gęstym jogurtem, z sosem grzybowym, gulaszem. Na drugi dzień warto pokroić ją centymetrowe plastry i odsmażyć na niewielkiej ilości oleju rzepakowego – będzie jeszcze bardziej chrupiąca i pyszna. SKŁADNIKI 2,5kg ziemniaków typu B lub C (waga
Karo in the Kitchenmisce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik. Smacznego
Gotowanie...to proste !dań z grilla🙂 Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini
czarrna od kuchnimasła 620 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) Burgery: 500 g mielonej wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2 o górki konserwowe duża cebul a musztarda ketchup Domowy
Słodka Stronajest gotowy. Warto wbić też w niego widelec i sprawdzić, czy jest dostatecznie miękki. PODANIE Upieczony bakłażan dobrze smakuje w wersji solo, ale można też podać go z sosem czosnkowym lub jogutem greckim. Po konsumpcji regeneruje 3 punkty zdrowia, dodaje 37,5 punktów nasycenia oraz 5 punktów poczytalności. Gotowanie w grze trwa 40 sekund, a potrawa gnije po 15 dniach
Nerds KitchenCałość dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, bataty przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy około 25 minut do lekkiego zarumieniania. Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtowym. Smacznego! Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu MenMagazine
Menmagazinestron) pieprzem cayenne i obtaczamy w bułce. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni (opcja grill) i wkładamy ziemniaki - zapiekamy (bez przykrycia) ok. 20-25 min. W tym czasie przygotowujemy sos do ziemniaków. W szklance mieszamy oliwę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - w między czasie zalewamy ziemniaki w piekarniku. 10 min przed wyjęciem ziemniaków smażymy kotlety - na rozgrzanym oleju. Ok. 1 minutę
Alutka-GotujeMajonez z płatków jaglanych Co prawda nie jest to klasyczny majonez, który wielu z Was zna z domu czy sklepów, w którym mamy masę oleju i
BlendmanSkładniki: 1 tortilla Fanex o średnicy 30 cm 100 g łososia wędzonego 1 opakowanie serka kanapkowego chrzanowego (150 g) posiekana dymka 2 liście sałaty lodowej sos 1000 wysp Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Tortille z łososiem
czarrna od kuchni