jeden ze swoich ulubionych przepisów – Penne z kurczakiem, szpinakiem i gorgonzolą . Danie błyskawiczne do zrobienia, niesamowicie smaczne i niesamowicie aromatyczne. Gorgonzola po rozgrzaniu zamienia się w delikatny, kremowy sos oplatający makaron i mięso – wspaniale komponuje się z soczystym kurczakiem. Zawsze z przyjemnością sięgam po dokładkę! Wersja wegetariańska, bez mięsa jest równie genialna i zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy
Ostra na SłodkoChrupiące placki ziemniaczane z piekarnika. Ziemniaki są grubo utarte. Placki podaję z sosem czosnkowym i surówką. W takiej wersji stanowią całkiem obfity obiad Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości placków. 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 łyżka śmietany 18% 1 mała cebula 1/2 ząbka czosnku szczypta soli ok. 1/2 łyżeczki pieprzu Ziemniaki i cebulę utrzeć
Bulliosałatkę. Jest naprawdę super! Połączenie jak dla mnie idealne, jednocześnie jeszcze bardziej przekonało mnie do selera naciowego, za którym wcześniej nie przepadałam. Składniki: 2 puszki tuńczyka (kawałki w sosie własnym) 1 mała puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone 4-5 łodyg selera naciowego (u mnie był dość długie) 1 cebulka majonez pieprz świeżo zmielony Sposób wykonania: 1. Tuńczyka i kukurydzę
Kuchnia domowa Anikolację. Takie kanapeczki sprawdzą się również na imprezkach, jako przekąska. Pasta jest aromatyczna, konkretna w smaku, a równocześnie, za sprawą serka, delikatna. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula czerwona 1 jajko, ugotowane na twardo 1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki 150 g serka śmietankowego sól i pieprz do smaku Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy. Cebulę
Smak mojego domudieta polega na spożywaniu niebarwiących pokarmów i napojów. Należy unikać picia kawy, herbaty czarnej, białej i zielonej, czerwonego wina, ciemnych soków coli i innych ciemnych napojów. Unikać trzeba ciemnych sosów, zup oraz warzyw i owoców takich jak buraczki, szpinak
Kulinarne pyszności MolkiDziś dostałam niespodziankę od mark Społem Kielce w oczekiwaniu na nowość. Jesteście ciekawi bo j bardzo. Jakie są Wasze typy. Moje to pyszny sos kanapkowy lub ketchup. :) Bardzo dziękuje za niespodziankę
Kulinarne pyszności Molkiłask w kuchni powraca parowar. W moim odczuciu warzywa gotowane na parze zachowują swoje wartości odżywcze,witaminy i minerały. Warzywa są zdrowsze i smaczniejsze. Tym razem zamiast majonezu, dodałam sos czosnkowy Kielecki. Składniki 3 szt marchewki 1 szt pietruszka jedno duże jabłko 1 szt mały seler 2 szt ogórki kiszone 1 szkl groszek konserwowy 1 szt mały
Kulinarne pyszności Molkiolejem rzepakowym. Roladę możemy podać na przystawkę lub kolację, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często dodaję do potraw i przygotowuję na bazie oleju różne sosy składniki 4 opakowania tuńczyka w oleju 2 jajka
Kulinarne pyszności Molkipostaram się w najbliższym czasie przygotować kilka dań, które zachwycą nasze podniebienia. Dziś przygotowałam roladki z górki cielęcej z grzybami leśnymi podane na puree selerowo-jabłkowym z chrzanem z sosem pieczeniowym z karmelizowanym jabłkami z olejem rzepakowym, które możecie podać na obiad, kolację, przyjęcia i wiele innych okazji. Danie grzechu
Kulinarne pyszności MolkiLatem sałatki ze świeżymi warzywami i owocami są najpyszniejsze. Zdrowe owoce,warzywa pyszny sos i kolacja gotowa. Smakuje obłędnie :) Prosta sałatka podana inaczej czyni ją wyjątkową. Nie wiem jak inni ale ja bym jadła ją oczami. Inspiracją do podania sałatki w ogórki była restauracja hotelowa.„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest bardzo
Kulinarne pyszności MolkiSezon na brzoskwinie trwa dziś mam dla Was grillowane brzoskwinie o smaku wędzonki nadziewane wiejskim białym serkiem podane z szynką parmeńską z sosem malinowym. Niektórzy z Was pomyślą dość nietypowe połączenia smakowe. Czasami lubię eksperymenty w kuchni. Niektóre sprawdzają się w mniejszym bądź większym stopniu. W tym przypadku to był strzał w 10:) Deser? przystawka ze "palce lizać
Kulinarne pyszności MolkiGrillowanie jest jednym z moich ulubionych sposobów obróbki termicznej. Pogoda dopisuje zapraszam na grillowanego pstrąga w otoczeniu nadziewanej grillowanej pieczarki z sosem jogurtowym. Do przygotowania potrawy wykorzystałam mieszankę naturalnych przypraw PdP-VEGA Prowansalska. do nabycia w sklepie Tradismak. Mieszanka bardzo dobrze się sprawdza w kuchni, na grillu w ogrodzie. Składniki
Kulinarne pyszności MolkiMakaron „1000 pomysłów, jedna Lubella”. Sezon na paprykę powoli dobiega końca, zachęcam do przygotowania dietetycznego pysznego sosu z papryki z makaronem razowym penne.Danie jest bardzo lekkie, zdrowe. Składniki 1 szkl makaronu penne razowego Lubella 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1/2 szt cebuli
Kulinarne pyszności Molkipestek dyni. Składniki 150g łososia 1 opakowanie makaronu muszelki ¼ szkl pestek z dyni ¼ szkl ziaren słonecznika ¼ szkl siemienia lnianego ¼ szkl sezamu Rudola Pomidorki koktajlowe Olej z pestek dyni Sos teryiaki Naturalny dym wędzarniczy Sól, pieprz do smaku
Kulinarne pyszności Molkisprawia mi wielką przyjemność. Kiedy nie mam pomysłu co ugotować, wystarczy sięgnąć do szafki z “przydasiami” i jest pomysł na obiad. Moja szafka z tymi różnymi tepenadami, egzotycznymi sosami, ciasteczkami i słoikami warzyw nazywa się “szafką zombie”. Jak kiedyś będzie apokalipsa zombie, to zapraszam do mnie. Na pewno mam tam zapasy na kilka miesięcy. Niestety będą to głównie dodatki
Ugotowane pozamiatane