Mozzarellę w kulce kroimy na plastry i również układamy. Możemy raz jeszcze oprószyć przyprawami. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 200st C piekarniku ok 12-15minut. Podajemy z ulubionymi sosami
Kuchnia w czekoladziepizzy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy koło 10 min. Po tym czasie wykładamy starty ser i pieczemy do czasu aż się rozpuści a pizza lekko zarumieni. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.drobna kostkę, pieczarki i pomidorki kroimy na 4 części. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym i musztard ą . Gdy por zrobi się miękki to łączymy go z pozostałymi warzywami, dodajemy sos majonezowy i przyprawiamy sałatkę do smaku sol ą i pieprzem. Smacznego
kulinarne odsłony patipodczas pieczenia), układamy w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i zalewamy piwem. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W czasie pieczenia kilkukrotnie podlewamy wywarem lub z sosem z pieczenia
Państwo Wojtczuk gotująścieramy na tarce o grubych oczkach, łączymy z chrzanem, śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Jajka kroimy na pół, wykładasz na półmisek. Na każdej połówce kładziemy sos i dekorujemy szczypiorkiem
Państwo Wojtczuk gotująwieprzowiny (ja wzięłam łopatkę), 2 duże marchewki, 3 liście laurowe, pieprz mielony, kawałek trawy cytrynowej (ja miałam mrożoną), grubszy plasterek cytryny ze skórką (wcześniej dokładnie umyty), sos sojowy (ciut). Przygotowanie: wieprzowinę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka na rozgrzany tłuszcz. Mięso się podsmaża, a w tym czasie kroimy marchewkę. Następnie dorzucamy marchewkę do mięsa, podlewamy wodą, wkładamy kawałek trawy
Państwo Wojtczuk gotująbrzoskwinia z puszki, żurawiny, rodzynki, pestki dyni, jogurt naturalny, majonez, czosnek. Przygotowanie: Rukolę przełożyć do miski, brzoskwinie i ananasa pokroić w kostkę, dodać żurawinę, rodzynki, podprażone pestki dyni. Polać sosem przygotowanym z jogurtu, majonezu i czosnku. Doprawić solą i pieprzem
Państwo Wojtczuk gotująumyć, jeśli jest duża z grubą skórą to obrać i wyjąć pestki, jeżeli młoda zetrzeć w całości. Cukinie posolić i odstawić na jakies 20 minut. Po tym czasie odlać sos , który wyciekł z cukinii. Kurczaka pokroić w drobne kawałki i dołożyć do cukini, obsypać mąką, wbić jajka, dodac starty ser, doprawić solą, pieprzem, papryką i wymieszać. Smażyć na rumiano
Państwo Wojtczuk gotująszklanki wody (jak naczynie większe to i 3 możemy wlać) i wkładamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy ok 1 1/2 godz co jakiś czas podlewając sosem (moje kurczaki ważyły
Państwo Wojtczuk gotująbułką tartą. Pieczemy w 160 st. ok. 40 minut. Mus: do garnka wkładamy truskawki, zasypujemy cukrem i gotujemy. Następnie truskawki przekładamy do blendera i blendujemy, a wygotowany z nich sos odlewamy do garnka - wykorzystamy go do ponczu. Krem: Serek waniliowy miksujemy, żeby nadać mu puszystości. W innej misce ubijamy śmietanę na sztywno z cukrem pudrem, ziarenkami wanilii i śmietanfixem
Państwo Wojtczuk gotująmogłam się nie pytać, bo byłam na 95% pewna, że powie pomidorówka. Jeszcze jakieś 1,5 roku temu byłby żurek, teraz się zmieniło. Po zrobieniu bulionu, odkręcam butelki z sosem pomidorowym, podnoszę wieczko i co widzę ... serduszko ... mina moja i dzieciaków, które mi towarzyszyły przy gotowaniu bezcenna :) Składniki: mięso np. łopatka, marchewka, pietruszka, seler, cebula, koncentrat pomidorowy (ja daję albo
Państwo Wojtczuk gotujązależne od smaku, u mnie więcej kolendry niż mięty), plasterek cytryny, pokrojony czosnek (u mnie 1/2 ząbka, bo jeszcze do ludzi będę dziś wychodziła :)), ciut posolić - zmiksować. Sałatkę polać sosem i na wierzchu popieprzyć
Państwo Wojtczuk gotująSkładniki na warstwową sałatkę z tuńczykiem: 4 jajka por 3 ogórki konserwowe 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz puszka kukurydzy 150 g sera żółtego Sposób przygotowania sałatki z tuńczykiem - układamy warstwowo. Jajka gotujemy, studzimy. Białko drobno kroimy i układamy na samym dole miski. Por siekamy i układamy na białka. Następnie układamy drobno posiekane ogórki
Pani domowaziemniaczanych - pewnie zdrowszym. Placuszki te świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. W domu podaję je z kleksem z jogurtu. Można je podać również z jakimś pysznym sosem np. koperkowym. Przepis na placuszki z cukinii. Składniki: 1 średnia cukinia, 2 jajka, 1 cebula, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 100 g startego żółtego sera, 8 łyżek mąki pszennej
Pani domowa