znalazłam w Internecie. Tak mnie zaintrygował, że od razu go wypróbowałam. Sprawdził się znakomicie. Podałam je na niedzielne, leniwe śniadanie. Placuszki można serwować z różnymi dodatkami: miodem, syropem klonowym, sosem owocowym. Świetne są również bez dodatków. W takiej wersji saute lubię je najbardziej. Polecam. Składniki (na 6 placuszków): • 2 bardzo dojrzałe banany • 2 jajka • ½ łyżeczka cynamonu • kilka kropli esencji waniliowej
W mojej kuchniCzosnek można marynować cały rok i wykorzystywać go na bieżąco. Jest to świetny dodatek do sałatek czy mięsnych sosów. Jako samodzielna przekąska też się sprawdza, jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie takiego czosnku na dwa sposoby: z pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz z ostrą papryczką. Kupując czosnek zwróćcie jednak uwagę, aby to był nasz polski
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejna uczta, czyli przepis na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim i kukurydzą) III. Cztery sery z brokułami (mix serów i brokuły) IV. Włoska (z domowym pesto, suszonymi pomidorami, oliwkami
KuchniaWeDwoje.plMoja kolejna propozycja na przekąskę z ciasta francuskiego tym razem w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem i serem feta. Razem z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie 🙂 Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 14 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz: 400 g mrożonego szpinaku (300 g świeżego) 1 opakowanie sera feta (270 g) 3 ząbki czosnku
KuchniaWeDwoje.plsurówką. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 1 kg karczku wieprzowego 2 łyżki […] Artykuł Karczek duszony w sosie własnym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plziemniakami, czyli z niemieckiego Kartoffelsalat – sałatka przygotowywana jest przede wszystkim na bazie ziemniaków. Moja wersja nieco różni się od oryginału: zamiast majonezu jest sos winegret i dużo warzyw oraz kiełbasy, także panom będzie smakowała. Można powiedzieć, że jest to chłopska delikatna sałatka z warzywami i kiełbasą. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plJedną z moich ulubionych potraw są gołąbki. Dzisiaj mam dla Was wersję dla leniuszków. Gołąbki bez zawijania, zapiekane w sosie pomidorowym z serem. Bardzo szybkie do zrobienia i smaczne. Jeśli takie robiliście, to wiecie, że są pyszne, a jeśli nie próbowaliście to koniecznie zróbcie. Na blogu znajdziecie również przepis gołąbki tradycyjne lub zapiekane w piekarniku. Składniki 600 g mięsa mielonego
O kuchni z uczuciemzawiązać nitką. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć z każdej strony. Gdy rolady się zrumienią podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości. Na koniec sos zagęścić mąką z wodą. Przed podaniem usunąć nitki. Podajemy z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiiosa to najpopularniejsza , zaraz po maghericie pizza :). Jest w ofercie praktycz nie każdej pizzeri , nie zapominajmy, że w prosty sposób możemy przygotować ją w domu! Zawsze są na niej sos pomidorowy, ser, szynka i pieczarki, w mojej wersji dodałam także czerwoną cebul ę. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki
Szefowa kuchniPotrawka z indyka z porem i sosem jogurtowym. Lub śmietanowym, jeśli ktoś taki bardziej lubi. Można podawać jako samodzielne danie lub podać z ryżem. 2 porcje: 400 g sznycli z indyka 1 mniejszy por 1 puszka fasoli białej lub pinto 200 g gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz, sok z połowy limonki opcjonalnie ryż
Kucharzycanią ser. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy w dość grube plastry Układamy na blasze wyłożonej papierem Pieczemy do zrumienienia ok 15 minut. Podajemy z ulubionymi sosami
Z Majeczką w kuchnidziesięć przepisów z minionego roku, które najchętniej były czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą
My Chcemy Jeśćtutaj ! Przygotowuję się również do zrobienia własnego domowego masła. Jak tylko mi się to uda (czytaj jak tylko znajdę chęci) to się z Wami podzielę wrażeniami Warzywny Wellington z Sosem Balsamicznym Biszkopcik z Morelami i Orzechami Włoskimi Domowe Rogaliki Maślane Zapisz
rabarbarowoobiad do ziemniaczków i zestawu surówek – polecam Wam np. surówkę z kwaszonych ogórków i pyszną surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami . Taki sos można również podać z makaronem lub polać nim placki ziemniaczane. Smakuje i syci. Spróbujcie. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 100 g margaryny 1 łyżka + około 1 łyżeczki
Słodkie okruszkiliści sałaty, na nich szparagi, pomidorki, cząstki pomarańczy, połówki jajek, rzodkiewkę, znowu kilak liści sałaty i karczochy, plastry gruszki, kiełki słonecznika , awokado. Na wierzchu ułożyłem wiórki marchewki. Całość polałem sosem francuskim : dwie łyżki soku z cytryny wymieszałem z solą, pieprzem i z pół łyżeczki cukru , aż wszystko się rozpuściło. Powoli dolewałem oliwę z oliwek ( 5 łyżek ), ciągle mieszałem. Dodałem
R'n'G Kitchen