blendujemy lub przecieramy przez sito. 5. W ciasto uderzamy pięścią i rozwałkowujemy. Wycinamy koła o średnicy ok 5 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Rozsmarowujemy sos pomidorowy, układamy serowego duszka i dekorujemy przy pomocy oliwek. 7. Piekarnik nagrzewamy do max temperatury ( u mnie 250 °C ) i pieczemy ok 10 min. ZAPRASZAM NA FILM Jeśli
Atlas Smakówpaprykę. Do warzyw dodać puree dyniowo-paprykowe i szynkę parmeńską. Całość gotować przez 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Gdy makaron będzie gotowy wymieszać go z sosem i 2-3 łyżkami wody z makaronu. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Bon AppetitNastępnie wkładam do piekarnika. Piekę ok 50 min w 180 dtopniach. Kaszę jęczmienną gotuję tak jak w instrukcji na opakowaniu. Upieczone mięso z warzywami podaję z kaszą jęczmienną polaną sosem z mięsa. Pyszne danie
Gotowanie Patkiśmietanki 30% - 36% 100 g sera z niebieską pleśnią 100g startego żółtego sera lub sera mozzarella pokrojonego w plasterki garść szczypiorku sól pieprz szczypta czerwonej papryki łyżka sosu sojowego Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Jajko roztrzepujemy i łączymy z zimną wodą. W malakserze mieszamy mąkę, masło, czosnek niedźwiedzi i sól. Dodajemy roztrzepane jajko z wodą i miksujemy przez
Kuchenny Double Troublekimchi 1/3 szklanki kwasu z kimchi mała cebula 1 łyżka pasty czosnkowejLINK lub 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wody 1 łyżka oleju sezamowego 3 szklanki ugotowanego ryżu 2 łyżki sosu sojowego (lub tamari) szczypiorek lub cebula dymka 1 łyżka prażonych ziaren sezamu (lub więcej) Wykonanie: W pierwszym kroku przygotowujemy świeżo prażone ziarna sezamu. Na suchej rozgrzanej patelni wsypujmy ziarna
Lamarida.plRecenzja książki tutaj ( klik ). W oryginalnym przepisie autorka użyła kiełbasek, ja miałam w domu parówki, więc u mnie taka wersja. Świnki ciekawe w smaku, najlepiej smakują z ketchupem lub sosem np. czosnkowym. Najbardziej do gustu przypadły mojemu synowi. Najlepsze są pierwszego dnia zaraz po upieczeniu, ale na drugi dzień też smakowały nieźle. Można je oczywiście odgrzać w piekarniku. W wykonaniu
kruche babeczkiGotujemy do miękkości. Dodajemy groszek i kukurydze. Dolewamy wodę i doprawiamy do smaku przyprawami. Mąkę mieszamy z kilkoma łyżkami zimnej wody, aż nie będzie grudek i wlewamy do sosu. Gęstość ustalamy według swoich upodobań. Gotujemy kilka minut. Podajemy z ziemniakami, kaszami lub z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Wykonanie: Kapustę opłukać i poszatkować ,zagotować wodę i zalać kapustę ,pozostawić we wrzątku pod przykryciem na około 20-30 minut .Po tym czasie odcedzić. Dodać cebulę ,wszystko wymieszać z sosem
w mojej kuchnipuree z dyni i masłem truflowym zwieńczył moją sobotę – kolacja była przepyszna Zobacz też: Świeże trufle – najdroższe grzyby świata. Co z nich zrobić? Makaron z czarnymi truflami w sosie śmietanowo-serowym Przepis na makaron z puree z dyni i masłem truflowym Drukuj przepis Porcji: 3-4 Czas gotowania: 15 minut Składniki - 300 g puree z dyni (z odrobiną cebulki
Kuchnia BazyliiHej! Dzisiaj proponuję Wam samodzielne zrobienie majonezu. Pracochłonne? Niewykonalne w domu? Niesmaczne? Nic z tych rzeczy. Dokładnie wszystko odwrotnie! Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieproduktem był bardzo popularny na tych terenach ziemniak. Rozpoczęliśmy sałatką ziemniaczaną z ogórkiem kiszonym. Następnie otrzymaliśmy ziemniaka w aromatycznym rosole z plastrem gęsi i szczypiorkiem Placki ziemniaczane z sosem kurkowym. Cepeliny z kapustą i grzybami polane cebulką na maśle. Babka ziemniaczana (rejbak kurpiowski) pieczona w piecu chlebowym Słynne przecieraki ze skwarkami i wiejskim twarogiem. A na koniec wspomnienie dzieciństwa
królestwo garówpieprz. Masę dokładnie wyrabiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkie placki, aż się przyrumienią z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z kleksem śmietany i koperkiem lub sosem i pieczenią. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioligarczku zagotować 3 cm wody i po usmażeniu pulpecików przełożyć je do garczka, podgotować trochę i wlać passatę oraz ketchup (opcjonalnie). Całość gotować na małym ogniu do zredukowania sosu. Doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i ziołami. Podawać z ulubionym makaronem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnistrony. Następnie kroimy roladę w kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok. 20 min Roladki podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewywody Olej do smażenia 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki chilli 2 łyżki curry Pieprz i sól do smaku 2 łyżki sosu sojowego ciemnego Przygotowanie: Filety z kurczaka dokładnie myję, osuszam, kroję w kostkę. Doprawiam przyprawami. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy. Dodaję mięso. Smażę na rumiano. Następnie dodaję mrożoną chińską mieszankę warzyw
Gotowanie Patki