sosy - 72734 przepisów (strona:3033/4849)

CIASTO STOKROTKA 251

jeden kawałek . Polecam :) SKŁADNIKI : opakowanie prostokątnych lub kwadratowych herbatników (ok. 200 g) mleko do nasączenia WARSTWA ŚMIETANOWA : 400 g kefiru 400 g śmietany 18 % (do zup i sosów) 3-4 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe galaretka niebieska galaretka jagodowa galaretka brzoskwiniowa DEKORACJA : galaretka agrestowa 2 opakowania ciastek w kształcie kwiatków żurawina do wypełnienia środków WYKONANIE: Każdą z 3 galaretek

Pani na deser
SAŁATA LODOWA Z SELEREM NACIOWYM 226

cytryny kawałek  białej części  pora  WYKONANIE : Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, odsączamy. Kroimy na dowolne kawałki. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy do smaku i wsypujemy szczypiorek. Powstałym sosem polewamy po warzywach i delikatnie mieszamy. Smacznego

Pani na deser
MEGA CZEKOLADOWA BABKA BEZ MIKSERA 199

foty.  Połowa zniknęła jeszcze ciepła ;) Jak myślicie chyba im smakowała? Mi bardzo :)  Babka wspaniale będzie się komponować z gałką  lodów  waniliowych  i jakimś owocowym sosem. Zróbcie koniecznie jak lubicie takie mocno czekoladowe cuda ;)  SKŁADNIKI: MOKRE 2 jajka 250 ml mleka 125 ml oleju kilka kropli olejku waniliowego 250 g wrzącej wody SUCHE

Pani na deser
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 232

super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina 330 ml) szklanka mleka galaretka cytrynowa ORAZ: 2 galaretki przezroczyste np. Winiary 25 dag borówek amerykańskich WYKONANIE: Galaretki przezroczyste rozpuszczamy w 2 szklankach wody

Pani na deser
Warstwowa sałatka gyros 167

Układanie warstw według uznania, my zawsze układamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 2.  Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym 3.  Szybka sałatka z makaronem i cebulką marynowaną

My World by Dagmara Rek
Makaron ze szpinakiem i serem feta 335

smażyć, co jakiś czas mieszając  przez 5 minut.  Dodać śmietankę i ser, podgrzewać do momentu, aż ser się rozpuści a całość ładnie połączy. Doprawić do smaku.  Sos wymieszać z makaronem.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem 173

koloru. Przełożyć na talerz i posypać roztartym czerwonym pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Smażone pierogi z wołowiną na ostro Pierogi ruskie     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Kurczak jak z KFC 190

Mąkę wymieszać z rozkruszonymi płatkami. Mięso maczać w cieście i obtoczyć w mące z płatkami. Mięso smażyć na złoty kolor. Odłożyć na ręcznik papierowy. Podawać na ciepło z ulubionymi sosami i frytkami

Magiczne Życie Marty
Gulasz z żołądków drobiowych w sosie pomidorowym 265

żołądki wyjąć z garnka. Pokroić w paseczki. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, podsmażone pieczarki z cebulką i pokrojone żołądki. Całość chwilę gotować. Gulasz zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Ewentualnie sos posmakować i mocniej doprawić. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką

Ugotować
Sałatka brokułowa z fasolką szparagową 181

użyjemy świeżego czosnku, należy go obrać i przecisnąć przez praskę. Sałatka ze świeżym czosnkiem będzie miała bardziej intensywny smak czosnkowy, z suszonym jest zdecydowanie łagodniejsza Wszystkie składniki połączyć, dodać sos, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Soli zbyt dużo nie dodawać, gdyż ser feta jest dość słony. Zobacz również: kurczak curry z fasolką szparagową

Kuchcik gotuje
Gulasz z szynki z warzywami 147

stopni na 50 minut. Po tym czasie wyjmuję szynkę z warzywami. W kubeczku mieszam wodę z mąką ziemniaczaną i wlewam ją do szynki – stworzy się aksamitny sos. Podaję z ryżem, kaszą lub ziemniakami.   Artykuł Gulasz z szynki z warzywami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Kopytka 180

ciasto na kopytka. Od momentu jak kopytka wypłyną na powierzchnię wody gotować jeszcze minutkę. Wyjąć kopytka łyżką cedzakową i położyć na durszlaku, odcedzić. Położyć na talerze i polać dowolnym sosem. Udały się wybornie, polecam

Kuchnia Pokoleń
Owsianka z gruszkami -śniadanie w weekend 195

Karmelizuj gruszki po obu stronach aż się lekko zrumienią i puszczą sok. Napełnij miseczkę owsianką. Na wierzchu udekoruj gruszkami i jogurtem. Jogurt możesz wymieszaj z miodem. Polej gruszki wytworzonym sosem. Posyp owsiankę nasionami, pokrojonymi pistacjami, cynamonem lub tym na co masz ochotę. Smacznego! Spara Spara Spara Spara The post Owsianka z gruszkami -śniadanie w weekend appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Kołpaki kiszone 442

wiele razy pisałam, że kiszonki są bardzo zdrowe, nawet te grzybowe. Płachetki to wspaniałe grzyby i mają wiele zastosowań. Świetne są marynowane , ale nadają się doskonale także na zupę, sos czy do zapiekanek. Szkoda, że trafiam na nie tylko na Podlasiu , a bliżej znajdowałam tylko pojedyncze sztuki. Możecie według tego przepisu zakisić też opieńki lub inne grzyby blaszkowe. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Schab z nadzieniem orzechowo koperkowym. 183

Dziś mam kolejną propozycję na nadziewany schab. Idealnie pasuje do obiadu ale i na zimno z ulubionym sosem i kromeczką chleba smakuje wyśmienicie.  Tutaj znajdziecie równie smaczny ale inny pomysł na odświętne danie.... Składniki; ok. 70 dag schabu bez kości składniki marynaty; 1/3 szklanki oleju 4 łyżki koperku drobno posiekanego 1 łyżeczka soli Skworcu , pół łyżeczki   pieprzu Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.