sosy - 72734 przepisów (strona:3038/4849)

PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 156

Propozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku

Kuchnia MagdaLeny
Podgrzybki w sosie winno-śmietanowym 125

kiedy mamy grzyby świeże, ale polecam również zamrożenie  grzybów, ja je tylko lekko parzę przez 2-3 minuty. Po sezonie grzybowym, będą jak znalazł na przygotowanie tego pysznego sosu. Składniki: 700 g podgrzybków 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 100 ml białego półwytrawnego wina 150 ml śmietany słodkiej 18%  1/2 pęczka koperku  sól

Gosia gotuje
KETO GOFRY KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 296

oleju kokosowego a następnie wlewać gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane.   Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, leju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru lub orzechami . Jak zawsze ogranicza Was tylko makro i Wasza wyobraźnia Polecam również wersje wytrawne z jajkiem, boczkiem

Ola la LCHF
Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów 187

grzankami. Smacznego zupa grzybowa krem ze świeżych grzybów leśnych Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Zupa krem z cukinii – przepis Sos ze świeżych grzybów leśnych Artykuł Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Schab z jabłkiem i cebulką 193

pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy godzinę, po czym przekładamy do ceramicznego naczynia i podpiekamy jeszcze przez 20 minut, podlewając pozostawionym z wcześniejszego pieczenia sosem

Kuchnia w czekoladzie
NALEŚNIKI Z SEREM W SOSIE POMARAŃCZOWYM 196

brązowego 2 jajka 1 łyżka oleju Farsz 300 g sera białego 3 łyżki rodzynek 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki cukru wanilinowego Sok z 1/2 pomarańczy 3 łyżki śmietany Sos pomarańczowy Sok z 2 pomarańczy Skórka otarta z wyparzonych pomarańczy 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE:  Składniki ciasta dokładnie łącze ze sobą za pomocą miksera. Ja dodałam niebieski barwnik ale można

Gotowanie Patki
Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem z miodowym dressingiem 161

roszponce. Camembert dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy na plastry, układamy na talerzu z roszponką i gruszką. Miód mieszamy starannie z olejem rzepakowym, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym sosem miodowym skrapiamy sałatkę

Moja smaczna kuchnia
Suszone grzyby 183

jaki będzie przyszły rok. Ja suszyłam borowiki i podgrzybki, które szczelnie zamknęłam w 6 dużych słojach litrowych i półtoralitrowych. Takie grzyby są niezastąpione do dań wigilijnych, ale nie tylko. Sosy czy zupy dzięki nim nabierają innego wymiaru i nawet najprostsze danie, smakuje wybornie. Jak suszyć grzyby? Metod jest kilka, promienie słoneczne, suszarka, piekarnik czy kaloryfer. Ja nie mam suszarki więc

Gosia gotuje
Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach 213

Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba. Kruche ciasto pachnące masełkiem, chrupiące plasterki cukini, a wszystko zalane sosem śmietanowo-jajecznym i pięknie zapieczone w piekarniku. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej, więc dodatkowo zapraszam

dolcevitainmykitchen
Lunch po koreańsku 125

ugotowanym ryżem. Mniam, mniam Polecam też to danie w wersji na lunch do pracy lub szkoły! Składniki: tofu smażone cukinia po koreańsku sałatka zielona z pomidorami i ogórkiem z sosem pomarańczowym szpinak po koreańsku ugotowany ryż Wykonanie: Nałożyć do miseczek , ułożyć na stole, zaprosić najbliższych i ucztować Równie dobrze można miseczki zapakować do pracy i tam skonsumować pyszności. Smacznego! Artykuł

Lamarida.pl
Mini kokardki z brukselką 190

jest dobrze zrobiona. Dzisiejszym przepisem śmiało można uwieść najzagorzalszych przeciwników brukselki. Dzisiaj proponuję brukselkę smażoną na maśle i czosnku z małymi makaronowymi  kokardkami od Lubelli , odrobiną boczku i sosem śmietanowym. W daniu brukselka jest chrupiąca co świetnie współgra z lekkim makaronem. Całość w smaku przypomina dobrze wszystkim znaną carbonarę. BRUKSELKOWE KOKARDKI  Składniki: 250 g makaronu małe kokardki Lubella

Bon appetit mon amie
Lazania z brokułem 211

pieprzem. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścić masło. Dodać mąkę i energicznie wymieszać aby nie było grudek. Następnie wlać mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Gotować aż sos zgęstnieje. Do farszu brokułowego dodać 4 łyżki beszamelu i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Ułożyć 2 płaty makaronu i posmarować brokułowym farszem i ponownie 2 płaty makaronu

Monia miesza i gotuje
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 328

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Z cyklu: Dla dzieci - Razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem (Cracker integrali ai fiocchi di avena e sesamo) 198

razowej z płatkami owsianymi i sezamem. Proste i szybkie w przygotowaniu a do tego niesamowicie chrupiące. Krakersy s ą  wspaniałym dodatkiem do rożnego rodzaju sosów lub dipów i idealnym zamiennikiem chipsów, paluszków lub innych słonych przekąsek.  Klasa Emmy już przetestowała mój przepis i byli zachwyceni smakiem krakersów, mam nadziej ę ,  ż e i Wam będą smakowały :) polecam

La grande e la piccola cuoca
Solony karmel 189

Co ja na to poradzę, że mam ogromną słabość do solonego karmelu ??? Czy Wy też ? Choć muszę się Wam przyznać, że to nie była miłość od

Kulinarne przygody Gatity