sosy - 72734 przepisów (strona:3040/4849)

Tuńczyk z jabłkiem w kanapce 193

łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku dodają orzechy pecan a chrupkości seler naciowy. Działamy! Zacznijcie od obejrzenia krótkiego filmu

Kuchennyviral.pl
Marokański tadżin (tagine) z warzywami i ciecierzycą - wegetariański 251

możecie wykorzystać również dużą brytfannę, a ewentualny brak pokrywki zrekompensować arkuszem folii aluminiowej. ➤ Zobacz również inne tadżiny: tadżin wołowy z dynią i suszonymi śliwkami tadżin z klopsikami w sosie pomidorowym i jajkami tadżin z kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami Tadżin (tagine) z warzywami i ciecierzycą - wegetariański Składniki / na 4 porcje: 1 słodki ziemniak, obrany i pokrojony na duże kawałki

Chilli Czosnek i Oliwa
Corn dogi (parówki w cieście kukurydzianym w stylu amerykańskim) 270

gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani ) Ciasto: 80g mąki pszennej

Di gotuje
koperkowe kopytka... 187

wkładać kopytka do wrzącej, osolonej wody z olejem, po wypłynięciu gotować z 2 minuty, cedzakiem wyjmować na talerz - dokonale smakują polane masłem, z okrasą z boczku lub do gulaszu, sosu...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tradycyjny Yorkshire pudding z mięsnym nadzieniem 240

Tradycyjny Yorkshire pudding z mięsnym nadzieniem to oczywiście eksperyment połączenia tradycyjnego angielskiego puddingu i mięsa w sosie z dipem z dyni. Efekt końcowy był bardzo fajny. Mam dwa przepisy na yorkshire pudding: ten zaczerpnięty z internetu i tradycyjny. Z poniżej podanych składników przygotowałam 8 małych kokilków (8cm średnicy i 5 cm wysokości). Składniki na: Tradycyjny... Więcej The post Tradycyjny Yorkshire

Magiczny Garnek
Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem 192

minut, żeby odpoczęła. Po tym czasie kroimy ją na plasterki. Ja najczęściej podaję polędwiczkę na puree z ziemniaków z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw. Świetnym dodatkiem będzie także sos grzybowy. Smacznego Artykuł Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chrupiące kopytka z papryką 342

Wspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z dodatkiem surówki. Także odsmażone, szczególnie na chrupko i podane z mięsem lub z warzywami. Uwielbiam je z gulaszem, bitkami, pieczoną kaczką lub z kotletem de volaille. Najczęściej podaję z mięsem i ulubionymi dodatkami. Jeśli jest

Zasmakuj Kuchni
Pieczone kacze udka 229

patelnię trochę oleju, można pominąć – z kaczki i tak wytopi się tłuszcz. Piekarnik rozgrzewam do temp. 180 C. Kaczkę układam w naczyniu żaroodpornym, polewam powstałym na patelni sosem. Można na koniec na patelnię dolać odrobinę wody, wymieszać i wlać do naczynia (nic nie może się zmarnować Część jabłek lub gruszek obieram, resztę zostawiam ze skórką, kroje na cztery, wydrążam

Zasmakuj Kuchni
Rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler 431

rosołu dodać 2 białka kurze i powoli podgrzewać mieszając. Przecedzić przez gazę. Ja jednak nie robiłam tego kroku, rosół wspaniały. Warzywa i mięso użyć do farszów lub zjeść z sosem musztardowym lub chrzanowym. Warzywa świetnie nadają się do sałatki jarzynowej. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pałki z kurczaka w miodzie 216

pałek z kurczaków. Na marynatę: 4 łyżki oliwy,  3 łyżki miodu, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka ostrej papryki (opcjonalnie), łyżeczka sosu sojowego, 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę). Dzisiejsza propozycja na obiad, jest niezwykle prosta i niezwykle smaczna :) Wyśmienicie smakuje z ziemniaczkami i mizerią. Z podanych składników przygotować marynatę. Posmarować nią pałki kurczaka i odstawić na całą noc do lodówki

Świat Domowej Kuchni
GRYCZANE PLACUSZKI Z JABŁKIEM 233

dodajemy masło orzechowe i mieszam. Powinna wyjść gęsta konsystencja. Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni i na małym ogniu smażymy placuszki. Gdy zarumienią się przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy polane sosem orzechowym i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Tortille z burrito 188

cebulę, następnie paprykę, smażyć chwilę, po czym zalać zblendowanymi pomidorami, dorzucić odcedzoną i opłukaną fasolę, ananasy i groszek (można dodać odrobinę zalewy z groszku, żeby potem było z czego sos zrobić). Dusić ok 10-15 minut, na koniec przyprawić koncentratem, solą, pieprzem i ziołami. Podawać z tortillami, które wcześniej przesmażyć na patelni. Smacznego

Trufelkowo
Kurczak w towarzystwie fajity 165

było smacznie. Jadłam kotlety wieprzowe w towarzystwie polskich jabłek z francuskim winiakiem Calvados podane z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem. Najbardziej smakowały mi właśnie te ziemniaki z boczkiem i sos z sera pleśniowego, którego niestety mogło być ciut więcej :). Po za tym miła obsługa i bardzo przytulny wystrój. Dopiero dzisiaj znalazłam w końcu czas, żeby do Was zajrzeć. Jutro i pojutrze

Trufelkowo
Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem 163

Właśnie czekam na mojego Narzeczonego, bo dzisiaj niestety dłużej :(. A międzyczasie przygotowałam dla Was pyszną i szybką sałatkę. Zapraszam! Składniki: 3-4 łodyżki selera naciowego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę mała kiść winogron 2-3 łyżki majonezu (np. Develey ) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie

Trufelkowo
Nadziewany bakłażan 163

kostkę. Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, dodać cebulę, podsmażać chwilę, dodać paprykę i miąższ z bakłażana, smażyć ok 7 minut, po tym czasie dodać pokrojone pomidory razem ze sosem oraz oliwki. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą, dodać wino oraz ocet z czerwonego wina. Wymieszać. Kaszą jaglaną oraz farszem nadziać nasze bakłażany. Posypać startym

Trufelkowo