sosy - 72734 przepisów (strona:2762/4849)

Grzyby marynowane 128

Grzyby marynowane Jeden z najpopularniejszych sposobów na przetwory zimowe z grzybów to grzyby marynowane w occie. Podajemy je do tataru, pasztetu, wędlin, a także jako dodatek do sosu tatarskiego PRZEPIS TUTAJ (klik)     Składniki: ok 2 kg grzybów 1,5 litra wody 1 łyżka soli Zalewa: 3 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 cebula 3 łyżki cukru

Blog z Apetytem
Pij codziennie wodę z kurkumą! Dowiedz się dlaczego! 157

dlaczego warto codziennie pić wodę z kurkumą.     Kurkuma ma bardzo dużo właściwości prozdrowotnych. Ma również szerokie zastosowanie w kuchni jako aromatyczny do dodatek do mięs, warzyw, sosów. Dzięki swoim właściwością działa zdrowotnie na oczy, mózg, serce, zęby, płuca, żołądek, wątrobę, nerki i skórę.      Kurkuma posiada właściwości przeciwzapalne, pomaga w obniżeniu poziomy cholesterolu, pomaga

To Musisz Wiedzieć
8 małych kroczków do utraty wagi – odchudzanie dla leniwych 182

czując głodu. 2. Staraj się pilnować co jesz – jeśli nie przepadasz za dietetycznymi przepisami staraj się zwracać uwagę na to co nakładasz sobie na talerz. Zrezygnuj z tłustych sosów, nie jedz mięs w panierkach, ogranicz sól i cukier. Wdrażaj zmiany powoli, by się szybko nie zrazić. 3. Jedz na mniejszych talerzach – psychologicznie działa na człowieka ilość jedzenia

To Musisz Wiedzieć
Chilli con carne 130

oliwek. Dodajemy mięso mielone. Podsmażamy, aż nie będzie surowe. Dodajemy całą puszkę pomidorów oraz wlewamy około 1/2 puszki wody. Dodajemy kawałki papryki. Całość dusimy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy opłukane z zalewy pod bieżącą wodą o odcedzone kukurydzę i czerwoną fasolę, ostrą i wędzoną paprykę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu chwilę. Podajemy

Moja smaczna kuchnia
Brzoskwiniowa Poezja 161

marynatę zlewamy do rondelka. 4.   Dodajemy sok z brzoskwiń, żurawinę oraz curry i gotujemy 5 minut. 5.   Mięso po upieczeniu wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem i jeszcze zapiekamy 10 minut. 6.   Po upieczeniu dekorujemy brzoskwiniami. 7.   Danie gotowe. 8.   Smacznego

Kulinarna Chwila
Tortille z tuńczykiem i cebulką 168

Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Składniki na 4 porcje:  4 placki tortilli (dowolne)  180 g tuńczyka w sosie własnym (puszka) 3 ogórki kiszone 10 dag sera żółtego wędzonego  4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku  2 łyżki Cebulki prażonej Skworcu https://www.skworcu.com.pl/cebulka-prazona-cebula-ekstra-100g.html 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Skworcu

Gotowanie Patki
Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem 185

sałatkę *** *** Na wierzchu układamy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz odsączone z zalewy oliwki. Całość posypujemy nasionami słonecznika *** *** Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny oraz przyprawami i tak powstałym sosem polewamy równomiernie sałatkę *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka neapolitańska z wędzonym kurczakiem

Blog z Apetytem
ŚLIWECZNIK SYPANY 215

ciasto z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Następnie zdejmujemy obręcz i wyjmujemy ciasto z formy. Delikatnie usuwamy papier z boków i już możemy się delektować pysznym ciastem. Do tego sos waniliowy lub gałka ulubionych lodów... mniam...poezja...:-)   Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pomidorowy sos slodko kwasny 131

Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryka będzie miękka zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Gorący sos wlewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia

Słodki Zakątek
Dahl na mleku kokosowym 137

obiad znów miał być makaron z sosem pomidorowym. Ale ile można jeść jedno i to samo? Nawet najlepsze dania kiedyś muszą się znudzić

Vegan Taste
Spaghetti ze smażonym porem i tofu 121

Jedną z pierwszych potraw, które przygotowałem jako dziecko, było spaghetti. Nie mogę nawet powiedzieć, że „ugotowałem” to danie, bo jako sosu użyłem keczupu. Łatwo wyobrazić

Vegan Taste
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 101

kolację, świetna by zabrać ją do pracy. Szybka i być może wszystkie składniki macie w domu. Składniki: 1 torebka ryżu ugotowanego w osolonej wodzie 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – odcedzamy wodę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 puszka zielonego groszku- odlewamy zalewę sól pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki mieszamy i zajadamy

MojaQchnia.pl
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 173

dobrych restauracji i testować podpatrzone nowe smaki w domu . Dlaczego warto mieć na półce “Sztuką gotowania” ? Książka zawiera 77 podstawowych przepisów, które autorka podzieliła na grupy jak ciasta czekoladowe, sosy czy zupy. Wstęp do książki napisał sam Yotam Ottolenghi . Tak jak “Leksykon smaków” był rewolucją w świecie książek kucharskich i podręcznikiem który powinien stać na półce, tak zaraz obok powinna

Ugotowane pozamiatane
Niedzielny obiad kurpiowski 172

durszlaku i przełożyć na talerze z zupą. Udekorować borówkami i listkami bazylii. Rejbak kurpiowski z marchewką Babka to klasyczny dodatek do wszystkiego. Do chłodnika, do mięsa i sosu, zamiast obiadu i na przekąskę. Na Kurpiach babkę nazywa się rejbakiem albo kartoflakiem. Ten przepis jest z marchewką. Marchewkowy będzie też deser! Składniki: kilo ziemniaków umytych i obranych kilo marchewek umytych

Ugotowane pozamiatane
Wine Expo Poland 2019 137

sałatki z ośmiornicy, która jest jedną ze specjalności Sheep Sardynia Ristorante. W tej sardyńskiej restauracji na Oboźnej można też spróbować włoskie makarony jak gnocchi alla campidanese czy penne z sosem z pomidorami i bottargą. Podobnie riesling Bruderschaft od Weingut Linden Josef z 2017. I to nie tylko ze względu na nazwę, bo przecież była to degustacja w ciemno

Ugotowane pozamiatane