sosy - 72734 przepisów (strona:2754/4849)

Schab po dolnośląsku 167

łyżeczką pieprzu, smażymy na średnim płomieniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliły, aż do odparowania płynu. Wówczas wlewamy śmietankę, mieszamy, dajemy z powrotem mięso, zanurzamy je nieznacznie pod sosem z pieczarkami. Patelnię przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C, pieczemy 30 minut na termoobiegu. Smacznego :)) schab, kotlety schabowe, śmietanka pieczarki

Bułka z Chlebem
Jak zrobić kolorowy drip na tort 252

dobrze schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce lub przez kilka godzin w zamrażalniku. Jest kilka metod wykonania dripu: za pomocą łyżeczki ( zobacz film ) za pomocą butelki (dyspensera) do sosów ( zobacz film ) za pomocą szpatułki: należy wylać odpowiednią ilość polewy na środek tortu, a następnie za pomocą szpatułki rozprowadzić ją pozwalając by część spłynęła po brzegach

Słodki Blog
Cukinia zapiekana z parmezanem i mozzarellą 174

parmezan, Każdy kawałek cukinia zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w serach i przełożyć na blachę, Piec przez około 15-20 minut do zarumienienia, Podawać na ciepło najlepiej z sosem czosnkowym. Artykuł Cukinia zapiekana z parmezanem i mozzarellą pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
7 warzyw, które idealnie pasują do tuńczyka 501

Pomidory Pomidor często występuje obok tuńczyka jako składnik sałatek, past i farszy. Nic dziwnego – ich smaki dobrze ze sobą współpracują. Ryba świetnie pasuje do świeżych pomidorów, a także do sosów czy pomidorów suszonych. Te ostatnie nadają tuńczykowi wyrazistości i podkreślają jego naturalny smak. Warto osobiście się o tym przekonać, sięgając na przykład po sycący posiłek Salatino Tuńczyk z kuskusem perłowym

Tradycyjna Kuchnia
Omlet z rydzami 144

pokroić w trójkąty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Kasza jęczmienna z kurkami, szpinakiem i jajkiem sadzonym → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem

Oryginalny smak
Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami 128

oszczędność czasu a trzy oszczędność pieniędzy. Gotując dania jednogarnkowe robię przegląd lodówki i szafek i działam – dorzucam warzywa, które już trzeba wykorzystać bo lekko więdną, resztki sosów, przetworów, okrawki wędlin. Dzisiaj danie jednogarnkowe z kiszona kapustą i grzybami, z ziemniakami, marchewką, fasolą – bardzo smaczne – polecam szczególnie dla fanów bigosu. Porcje tego dania świetnie się mrożą. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Spaghetti z grzybami w smietanie 131

talerzu grzyby nazbierane przez męża w pobliskim lesie, trochę pogrzebów, kilka borowików i parę kozaków. Nie było tego dużo, dlatego postanowiłam zrobić szybki i prosty makaron - spaghetti z sosem śmietanowym i grzybami. Pyszny, jesienny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chutney z gruszek 134

zimno, ale równie dobrze smakuje na ciepło, pasuje do pieczonego mięsa, deski serów, kanapek z wędliną, a nawet do ryb. Pikantny chutney z gruszek można podawać także jako sos do makaronu Chutney z gruszek - Cztery Fajery Chutneye to rodzaj dżemów z owoców lub warzyw. W Indiach słodki lub wytrawny chutnej podaje się niemal do wszystkiego. Również w Arabii Saudyjskiej, gdzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 146

indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 146

indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 3) KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 4) ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI  I ORZECHAMI

Kuchnia MagdaLeny
Schab z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym 183

Kremowy sos śmietanowy a w nim soczysty schab z czosnkową nutą i aromatyczne grzyby leśne. Całość podana z kluseczkami lub ziemniaczkami i gotowanymi warzywami stanowi smakowity i łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 500 g grzybów leśnych 5-6 kotletów z schabu (grubości około 1cm) 3 ząbki czosnku mąka ziemniaczana do obtoczenia 2 łyżki oliwy 3 spore cebulki szalotki 1 łyżeczka

Pyry na Gaz
Frito pie 184

chilli Wykonanie: Fasolę wlewamy do garnka wraz z zalewą, dodajemy koncentratu oraz kukurydzy i gotujemy. Dodajemy chilli. Paczkę nachosów rozcinamy wzdłuż dłuższej krawędzi i dodajemy przygotowany wcześniej, jeszcze ciepły sos

Kryzysowa Książka Kucharska
Ryba w sosie porowym 254

ryby (u mnie molwa – dorszowata) 1 średni por po pół zielonej i czerwonej papryki 1 fenkuł 1 mały jogurt naturalny pieprz ziołowy czosnek … Czytaj dalej Ryba w sosie porowym

czarrna od kuchni
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 185

grzybów Czego nie może zabraknąć w naszej jesiennej spiżarce? Oczywiście ulubionych grzybków. Jesienią wybierzmy się na grzybobranie do lasu, a potem samodzielnie przygotujmy pyszne grzybowe marynaty, kiszonki i sosy. Grzyby przetwarzamy od razu po powrocie z lasu, ponieważ charakteryzują się krótką trwałością. Maślaki, podgrzybki czy borowiki leżące i nieoczyszczone w koszyku potrafią się popsuć w ciągu 1 dnia. Dlatego

Codzienna kuchnia niecodzienna