kładę odrobinę sera oraz łyżeczkę usmażonego mięsa. Grilluję jeszcze kilka chwil aż ser się roztopi. Przekładamy na talerz. Polewamy odrobiną oleju lnianego . Jemy na ciepło. Możemy podać z ulubionym sosem
Gotowanie Patkiobiad. Dodaję wtedy do niej sycące dodatki takie jak soczewica, ciecierzyca, czy kasza. Tym razem przygotowałam, ją z mieszanką kaszy jęczmiennej i komosy ryżowej. Jajka w gęstym sosie pomidorowym z dodatkiem tych składników stanowią pyszne, rozgrzewające i pożywne danie, idealne na chłodny jesienny dzień :) 3 porcje: 100 g kaszy jęczmiennej prażonej + quinoa 3 kolory Risana pół cebuli łyżka oleju
Mienta blogpółbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenypółbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenyreceptury na esencje smakowe jak syczuańska pasta z chili czy mayu - olej z palonym czosnkiem. Miłym zaskoczeniem były dla mnie przepisy na makarony - ramen, udon i soba oraz sos ponzu. Dotychczas wykorzystywałam do ramenu przyprawy i makarony kupione w sklepach internetowych, niebawem spróbuję przygotować je samodzielnie. Całość uzupełniają przepisy na przekąski czyli "małe dania", pierożki gyoza z rozmaitymi farszami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczęsto mieszając. Wlewam ocet balsamiczny i ocet winny z czerwonego wina i gotuję jeszcze przez około 10 minut, aż nadmiar płynu odparuje, a konfitura nabierze gęstości. Jeśli powstały sos odparuje zbyt szybko, a cebula nie będzie Waszym zdaniem jeszcze odpowiednio miękka, możecie dodać 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina lub tłoczonego soku jabłkowego i gotować kolejne 10 minut. Na koniec
Kulinaria - potrawy z różnych stron światahomogenizowaną śmietaną i podana z koperkiem lub/i szczypiorkiem. Jeśli nie możecie lub nie chcecie gotować bulionu, podaną w przepisie jego ilość, zastąpcie wodą wymieszaną z 3 łyżkami sosu sojowego lub użyjcie ekologicznej kostki bulionowej. Zupkę można gotować przez cały rok, ale o tej porze roku smakuje chyba najlepiej. SKŁADNIKI / 6 porcji 25 g masła 1 łyżka oliwy
cool and mintykarkówkę i była smaczna, więc tym razem padło na wołowinę. Podałam ja z pieczonymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty ale Wy możecie zrobić inną kombinację i zrobić też sos. Myślę, że taka propozycja zagości na Święta bo mało pracy a efekt smaczny. Rostbef podałam na talerzach Dotty od Ambition a do wyjęcia gorącej blachy użyłam rękawic też od Ambition
Ewa w kuchnisłoność świetnie pasuje do słodkich składników sałatki. Sałatka jest super prosta, zdrowa i pożywna. Dzięki soczystym składnikom nie trzeba do niej robić dresingu, ponieważ tworzą one naturalny słodko-kwaskowy sos. Jeśli spodobał Ci się ten przepis spróbuj też sałatki z arbuzem, fetą i prosciutto . Składniki: Ćwiartka dojrzałego arbuza ½ dojrzałego melona 2 garście pomidorków koktajlowych ½ szklanki kuskusu 50 g sera koziego
Niedzielny kucharzzawiera tylko 107 kcal w 100 g. Są w nim jednak składniki, na które warto zwrócić uwagę, bo działają korzystnie na organizm. Sos majonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek
Wymiar Zdrowiaprostych składników można wyczarować naprawdę wyjątkowy posiłek.Dziś przedstawiam przepis na szybką i smaczną zapiekankę makaronową z tuńczykiem w delikatnym sosie serowym. Szybka i łatwa wykonaniu, gwarantuje udany obiad nawet w tygodniu. Polecam Składniki: 200 g razowego makaronu świderki 120 g tuńczyka w puszcze 50 g sera pleśniowego
Wymiar Zdrowiawielkość składników. Im będą drobniej posiekane, tym lepiej się uformują w kotleciki i ładniej będą się prezentować na talerzu. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kurczak w sosie serowym Risotto z kurczakiem i pomidorkami Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki
Kuchnia BazyliiPyszne kawałki kurczaka w aksamitnym sosie winno pomidorowym. Mięso przesycone do głębi aromatami przyprawami i winem. Rozpływa się w ustach. Myślę, że smak tego dania zaspokoi najbardziej wybredne gusta. Podane z bagietką i kieliszkiem czerwonego wina. Oryginalny przepis poleca wziąć całego kurczaka. Ja wolę same udka. 7 pałek z kurczaka 7 udzików z kurczaka 1 łyżka musztardy Dijon olej
AZgotuj!krążki, rozsypać na wierzchu sałatki. 7. Przygotować dressing. Oliwę z oliwek wlać do szklanki. 8. Do oliwy dodać zioła włoskie, sól i pieprz. 9. Dolać nieco oliwy z chili. Sos dokładnie wymieszać. 10. Dressingiem polać sałatkę. 11. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
W mojej kuchni