sosy - 72734 przepisów (strona:2743/4849)

Sałatka z surimi i jajkiem 283

ryżowym. Natomiast dzisiaj zrobiłam sałatkę na bazie mixu sałat z dodatkiem świeżych warzyw i paluszków krabowych. Całość skropiłam oliwą z oliwek i octem balsamicznym, ale może to być również sos winegret. Pycha! Składniki: 1/2 opakowania mixu sałat 8 paluszków krabowych kawałek zielonego ogórka 3 rzodkiewki 1/2 żółtej papryki 1-2 jajka kilka gałązek koperku sól, pieprz oliwa z oliwek ocet

Danka Pichci
Podsmażane naleśniki z serem i brzoskwinią 165

nimi przepadają. Tym razem zrobiłam wersję z serem. Przed podaniem naleśniki jeszcze podpiekłam na małej ilości masła i na syropie z brzoskwiń. Takie na ciepło podałam z brzoskwiniami i sosem czekoladowym. Były naprawdę pyszne :-) Polecam i miłej środy Wam życzę :-) Przepis na naleśniki tutaj ( klik ) Farsz: 400 g serek typu President naturalny 2 łyżki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń syrop

kruche babeczki
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 146

Widok na piękny ryneczek robi swoje. W środku też jest całkiem fajnie Próbowałam dwóch sałatek (Cesara i z grillowanym kurczakiem), nuggetsów, pizzy oraz sera wyprażanego w panierce sezamowej z sosem (tatarskim?), frytkami i surówką. Do sałatek podane były świeże, ciepłe bułeczki. Wszystkie dania były przepyszne, a ceny całkiem ok (sałatki za 18 zł, ser wyprażany za 27 zł). Ceny

Czarnawisienka
Kotlety ruskie 158

dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i układać kotleciki lekko je spłaszczając. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na jasnobrązowy kolor. Podawać z dowolnymi sosami, np. pieczarkowym czy czosnkowym

My simple kitchen
UDKA PIECZONE 137

Następnego dnia ustawiam piekarnik grzanie góra plus dół, bez termoobiegu na 180 st. C. Piekę udka na środkowej półce piekarnika przez 70 minut. Od czasu do czasu podlewam powstającym sosem. Podaję z warzywami i surówką. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
świąteczne śledzie z suszonymi śliwkami 148

miód, cynamon, ocet oraz pokrojone śliwki. Mieszamy i dusimy kilka minut pod przykryciem. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z wystudzonym sosem. Taką przekąskę najlepiej przygotować dzień wcześniej aby smaki się „przegryzły”. wpis zapiera lokowanie produktu

Domowy Smak Jedzenia
GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN 159

Gnocchi ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź. Rozdrobnij karmelizowane orzechy pekan. Gruszki pokrój w cienkie plasterki, nie obierając ich. Wyłóż gnocchi i gruszki na głębokie talerze. Polej gorącym sosem z gorgonzolą. Posyp drobno posiekanymi listkami szałwii i rozdrobnionymi orzechami pekan, podaj natychmiast

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Skrobia oporna - tajemniczy składnik, którym objadają się dobre bakterie 157

zjeść je z przyjemnością. Ugotowany ryż, kasze i makaron będą doskonałe w pożywnych sałatkach na zimno . Zimne ziemniaki zjemy z przyjemnością w  sałatce ziemniaczanej w towarzystwie lekkiego sosu i koperku. Z kasz czy ryżu oraz owoców możemy przygotować prosty deser lub zblendować na pożywny koktajl. Jeśli dorzucimy do niego nie do końca dojrzałego banana to zyskamy dodatkową premię skrobi

HealthyCreations
Ryba w kukurydzianej panierce 143

dzień do obiadu lub na kolację, a także na specjalne okazje takie, jak postny piątek i kolacja wigilijna.     Inne pomysły na rybę… ** Ryba w sosie ananasowo-keczupowym ** Ryba po grecku ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej   Składniki: 350 g filetu ryby (jesiotr, dorsz) sól i pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej

Kulinarny S.O.S.
Ryba w kukurydzianej panierce 143

dzień do obiadu lub na kolację, a także na specjalne okazje takie, jak postny piątek i kolacja wigilijna.     Inne pomysły na rybę… ** Ryba w sosie ananasowo-keczupowym ** Ryba po grecku ** Ryba w zalewie pomidorowo-octowej   Składniki: 350 g filetu ryby (jesiotr, dorsz) sól i pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej

Kulinarne S.O.S.
Słodka pizza z ciecierzycą, szpinakiem i wegańskim serem 146

kubka mąki z tapioki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Olej, jeśli ciasto do pizzy będzie za suche DODATKI Ciecierzyca z puszki Świeży szpinak Ser wegański lub tradycyjny Sos do pizzy Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Obierz i posiekaj batata na kawałki (około 3 cm) i gotuj w garnku z wodą przez około 10 minut lub aż batat zmięknie. Odlej

Fleksitarianizm.pl
szybkowar - gołąbki z młodej włoskiej kapusty... 202

zasyczeniu pary gotować 25 minut, gołąbki wyjąć z szybkowara jak będą mocno wystudzone - z młodej włoskiej kapusty gołąbki są najlepsze, najsmaczniejsze zwłaszcza z mięsem drobiowym, ryżem i w sosie pomidorowym, w szybkowarze naprawdę są szybko gotowe do zjedzenia........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron cacio e pepe w 10 minut 121

wlewamy wodę spod makaronu i zagotowujemy. Następnie dodajemy makaron i dodatkową łyżkę masła, mieszamy. Dodajemy Pecorino (trochę pozostawiamy do dekoracji), zdejmujemy z ognia i mieszamy do momentu uzyskania gładkiego sosu. Podajemy od razu, posypując pozostałym serem i świeżym pieprzem. Smacznego! Artykuł Makaron cacio e pepe w 10 minut pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kozi ser w cieście orzechowym i relish z gruszek 157

przez 15min. Relish z gruszek: 1. Gruszki pokrój w kostkę i umieść w rondelku. 2. Dodaj pozostałe składniki i gotuj na małym ogniu do momentu, aż gruszki zmiękną, a sos lekko zgęstnieje. Dodatkowo: 1. Gruszki pokrój w półplasterki i ułóż na liściach sałaty. 2. Posyp orzechami, skrop oliwą i dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Baked goat cheese iwrapped

Kuchnia w Słońcu Skąpana