patelnie z oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Całość smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie, a cebula złocista. Pod koniec smażenia wlewamy jogurt i mieszamy. Tak przygotowany sos łączymy z wcześniej przygotowanym mięsem mielonym, które również smażymy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos pieczarkowy i mięso mielone wrzucamy do makaronu i mieszamy. Całość wrzucamy do naczynia
Związek na patelnibezpieczniej jest tracić na stopniowo, by nie obawiać się efektu jojo. 4) Jesz tylko zdrowe fast-foody – zdrowe sałatki w restauracji nie zawsze są niskokaloryczne. Sałatka z majonezowym sosem, kurczakiem, grzankami mogą mieć nawet 800 kalorii, czyli tyle co kebab. Jeśli chcesz coś wybrać to najlepiej sałatkę bez sosów i dressingów. A najbezpieczniej jest gotować w domu, gdyż wtedy
To Musisz Wiedziećszklanki pokrojonej w kostkę dyni np piżmowa albo hokkaido 1 łyżka oliwy 1/3 szklanki suszonej żurawiny 1 czerwona cebula 3 łyżki pestek dyni 2 łyżki posiekanej natki pietruszki SOS 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sol, pieprz do smaku Instructions Dynię rozłożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, polać oliwą, posolić lekko(...)być miękka ale nie powinna się rozpadać). Kaszę zalać 1 i ½ szklanki wody i ugotować na wolnym ogniu zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kaszę spulchnić widelcem. Składniki sosu wymieszać, zalać ciepłą kaszę i zmieszać, odstawić. Cebulę drobno posiekać. Pestki dyni uprażyć na patelni bez tłuszczu Do kaszy dodać żurawinę, natkę i cebulę, wymieszać, na koniec dodać dynię i delikatnie zmieszać
Cooking for Emilygotowaniepatki ❤❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki / Składniki na 6 porcji : 4 garście Mix sałat 1/2 opakowania sera feta 3 pomidory 4 ogórki kiszone 1 cebula 3 łyżki drobno posiekanego koperku Sos: 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 łyżka wody 1 łyżka oleju lnianego Sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Mix sałat rozkładamy w misce. Następnie pokrojone w kostkę warzywa(...)feta. Posypujemy koprem Składniki sosu łączymy ze sobą. Polewamy sałatkę. Smacznego
Gotowanie Patkiworeczek ryżu długiego z dzikim 2 kolby kukurydzy ugotowanej 1/3 kalafiora natka pietruszki 100 g łososia sałatkowego 20 dkg dyni hokkaido 1 cytryna pieprz, sól olej rzepakowy 1 łyżka sosu tajskiego Woreczek ryżu gotuję według instrukcji opakowania. Dynię ścieram na race jarzynowej razem ze skórą. Przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem. Kalafior wrzucam do gotującej wody na trzy minuty(...)gotuję, odcedzam i przelewam zimną wodą. Do przestudzonego ryżu dodaję kalafior, łososia kawałki, kukurydzę którą obkrawam nożem, pokrojoną natkę pietruszki, dynię. Doprawiam solą, pieprzem, sosem. Sałatkę podaję z kawałkami cytryny
wesoła kuchniapiórka. Umyte i oczyszczone żołądki kroimy w kostkę, doprawiamy papryką, solą i pieprzem. wrzucamy na rozgrzany olej. Podsmażamy i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przykrywamy pokrywką, dusimy w tzw. sosie własnym aż płyn odparuje. Następnie całość posypujemy mąką, mieszamy aż mąka straci swoją surowość, wlewamy ok. 300 ml wrzącej wody i dusimy do miękkości żołądków, ok. 45 minut(...)sos zgęstnieje. Podajemy gulasz z żołądków np. z makaronem. Smacznego! The post Gulasz z żołądków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDyniowe batoniki owsiane Gofry dyniowe (orkiszowo-jaglane) Owsiane ciastka bananowo – dyniowe Sernik z dynią Pasta kanapkowa z dyni i twarożku Pasta kanapkowa ze szprotkami w pomidorach, dynią i kukurydzą Sos do pizzy z dyni Pasztet z kaszy jaglanej i dyni Pizza z dynią i boczkiem dojrzewającym Pizza z sosem dyniowym i mozzarellą Calzone z mięsem i dynią Chlebek do odrywania
Dorota Smakujetwarożku żółtko 3 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z połowy pomarańczy łyżka cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie, jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki, ja nie dodałam) 2-3 łyżki sosu powstałego ze smażenia śliwek dodatkowo: 8-10 śliwek łyżka masła klarowanego 2 łyżki miodu spora szczypta cynamonu Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz(...)pienić dodajemy je na patelnię. Przyprawiamy cynamonem i podsmażamy, aż zejdzie z nich skórka. Odkładamy do miseczki. Twarożek miksujemy na gładko z żółtkiem, sokiem i skórką z pomarańczy oraz sosem powstałym po smażeniu śliwek. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Z każdej formujemy okrągłą bułeczkę. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i środek każdej ugniatamy spodem niewielkiej szklanki. Odstawiamy
Mienta blogkurczak będzie gotowy. Pomidory, paprykę, ogórki, cebulę kroimy w małą kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu. Na spód miski wykładamy sałatę - ok 100g , zalewamy sosem jogurtowym - zostawiając trochę do polania na wierzchu, następnie układamy pomidory, paprykę, cebulę, kurczaka, ogórka i pozostała sałatę oraz sos i szczypiorek
Lena GotujeSkładniki: 1/2 szkl makaronu łezki Arc Pol 3 pomidory 1 op kabanosów 1 garść zielonych oliwek 1 małe opakowanie kukurydzy 6 rzodkiewek 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka koperku SOS: 4łyżki oleju z pestek winogron só pieprz Makaron łezki Arc Pol ugotować al dente. Przygotować sos: olej wymieszać z solą i pieprzem. Przygotowujemy sałatkę: Odcinamy 1/3 góry pomidora. Wydrążyć środek
Kuchnia w oparachMakaron z sosem grzybowym i polędwiczkami to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na szybki obiad. SKŁADNIKI : 2 spore polędwiczki wieprzowe 250 g makaronu tagliatelle 300-400 g grzybów leśnych ( u mnie mrożone ) sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku olej do podpieczenia 1 łyżka mąki 330 ml śmietany 30 % natka pietruszki(...)szklanki wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Do grzybów, ponownie wlewamy wodę, wsypujemy odrobinę jarzynki i wlewamy śmietanę rozmieszaną z mąką. Ciągle mieszając dodajemy polędwiczki, kiedy sos zgęstnieje zakręcamy gaz i posypujemy natkę pietruszki. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybpcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliryż basmati (polecam Karoon ) – u mnie 5 czubatych łyżek mleko zagęszczone niesłodzone ziarenka z wanilii lub 1-2 łyżeczki cukru wanilinowego syrop z agawy lub płynny miód gęsty sos czekoladowy opcjonalnie świeża mięta do dekoracji Przygotowanie: Wcześniej ugotowany ryż przekładamy do misy blendera z nożami. Dodajemy ziarenka wanilii, dolewamy niewielką ilość mleka (u mnie 2-3 łyżki) i syrop(...)agawy do smaku. Krótko miksujemy, sprawdzamy konsystencję i smak deseru. Nie miksujemy zbyt długo. Deser ryżowy podajemy z gęstym sosem czekoladowym. Smacznego
Słodkie okruszkiusuń pestki. Wymieszaj śliwki z cukrem i wanilią i ułóż na dnie foremki. Rozpuść masło w rondelku. Do rozpuszczonego masła wsyp cukier i wlej śmietankę oraz golden syrop. Gotuj sos na małym ogniu i mieszaj do rozpuszczenia cukru. Odmierz suche składniki czyli, owsiane płatki, pszenną mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj do karmelowego sosu i dokładnie wymieszaj. Rozprowadź mieszankę
codojedzeniapotem tylko cały dzień oczekiwania żeby móc je przyrządzić i zjeść. Tym razem podlałam je jeszcze białym wytrawnym winem. Szczerze mówiąc to był bardzo dobry ruch, powstał przepyszny sos. Rydze z patelni z białym winem 0.5 kg rydzów 2 ząbki czosnku 1/2 kostki masła 2 łyżki oleju rzepakowego szklanka białego wina wytrawnego 2 łyżeczki soli ( ale tu weź tyle(...)wtedy na patelnię wparowała połowa umytych rydzów. I spokojnie na patelni się smażyły. Oj, pysznie to już pachniało, po chwili posoliłam je i dodałam białe wino. Zrobił się pyszny sos, rydze się dodusiły w nim i już gotowe. Można było podawać z bagietką. A przy okazji wiecie w Polsce jest Święto Rydza w Wysowej ? Mniam ! Rydze
Kuchnia na wzgórzugarnka, zalewamy wodą ponad schabem ok 2cm. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie, startą na drobnych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler, sól i pieprz. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Następnie sos zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami. Ja podałam
Mała w garnku miesza