Baaardzo nam smakowało ;-) Składniki: 800g schabu bez kości 3 plastry żółtego sera 3 plastry szynki 80 g suszonych pomidorów sól pieprz majeranek słodka papryka 2 cebule garść suszonych grzybów liść laurowy ziele angielskie mąka olej Wykonanie: Schab dzielimy na 8 plastrów. Każdy plaster cienko rozbijamy, uważając aby nie poprzerywać mięsa. Posypujemy solą, pieprzem, papryką i majerankiem(...)smażymy chwilę do zrumienienia, a następnie dorzucamy suszone grzyby i wlewamy szklankę. Zagotowujemy, po czym całą zawartość patelni wlewamy do garnka z roladami. Jeśli płynu jest mało, uzupełniamy go tak, aby rolady były przykryte. Garnek przykrywamy i dusimy mięso ok 1h. Po tym czasie lekko zagęszczamy powstały sos (łyżeczką mąki rozrobioną w odrobinie zimnej wody). Podajemy
Walijskie Pichceniemaśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy z pozostałą częścią sera i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos wylewamy na naleśniki i zapiekamy 20 min w temperaturze
R'n'G KitchenMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ryby powinniśmy jeść i basta! Orientalny dorsz to świetna odmiana. Warzywa w słodko-kwaśnym sosie świetnie podkręcają smak potrawy. Ten zestaw
My Blueberry CornerMicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy i razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki grzybami oraz pokrojoną w małą kostkę marchwią, podsmażamy na maśle. Następie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, oprószamy solą, podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 10 min. Dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchentylko podgrzybki, prawdziwki i maślaki :) Nigdy nie zbierałam innych grzybów... aż pewnego razu mój chłopak pokazał mi te cudowne grzybki i od tej pory co roku jeździmy do lasu na kurki :) W tym roku pierwszy raz zrobiłam krem z kurek (wcześniej albo je marynowałam , albo robiłam kurki w sosie śmietanowym ) i wiecie co... zupka wyszła przepyszna:D Składniki
Aga w kuchniŻur wielkanocny na wędzonce z grzybami Jajo z żaglem Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowana pieczarką Deska serów Schab pod chrzanową pierzynką Indycze galaretki z chińszczyzną Rybka w brzoskwini Tort chlebowy Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Szpinakowa rolada z łososiem Schab w wiosennym sosie Francuska karpatka Tort bezowy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałagroszek z puszki z sosem pomidorowym i cebulką) albo w ogóle zamiast pizzy: DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ (i już jest przekąska do pracy/szkoły na następny dzień). Jeśli to jest planowana akcja, najlepszy efekt uzyskamy z kapustą wcześniej podgotowaną, doprawioną pieprzem i podsmażoną na oleju cebulką. Oczywiście kapusta może być nawet z grzybami, jeśli tylko jest czas wcześniej taką(...)wyciągasz z lodówki pastę z suszonych pomidorów), a kiedy jesteście już po kawce, wpadasz na chwilę do kuchni, nagrzewasz piekarnik, myk myk wałek, kółka, nadzienie, jedna blacha, potem kółka, sos i blacha "pizzerenek" dla dzieci, na koniec rolujesz PALUCHY dla małych i dużych, i wszyscy zadowoleni - bez ślęczenia pół dnia w kuchni, bez dzwonienia do pizzerii, tyle że fotek
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEteraz bardzo mi smakuje i często robię z nim sałatki. Jednak nigdy nie robiłam znanego sosu guacamole więc czas było to nadrobić. I oto przedstawiam Wam moją wersję. Do sosu podałam chipsy błonnikowe i macę, produkty które otrzymałam do testowania od Sonko. Część macy spałaszowaliśmy ze zupką a resztę schrupalismy właśnie z guacamole. Razem z guacamole chrupaliśmy(...)pełnoziarnistej kukurydzy popcornowej o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Chipsy są również naturalnym źródłem minerałów między innymi magnezu, fosforu czy żelaza. Dostępne są w siedmiu smakach: pizza, szpinak, 7 warzyw, grzyby, włoskie, ser i czosnek. Chipsy błonnikowe to pyszna przekąska, można je chrupać w domu jak również można je zabrać do szkoły, pracy czy na wycieczkę. Chipsy, które otrzymałam
Monia miesza i gotujepokrojonego w paski. przykrywamy i dusimy do miękkości. Grzyby można zamienić na inne, jakie tam mamy lub lubimy. Jarmuż oddzielamy od łodygi rwiemy na kawałki.Makaron gotujemy al dente i wprost z wody przekładamy na patelnię z mięsem. Posypujemy skórką, pieprzem i dokładnie mieszamy, aby dokładnie pokrył się sosem powstałym z resztek wody jaka spłynęła z makaronu i smaków
Dieta moja pasjapewno chcemy się pokusić na taki dodatek. Jednak sosy to nie tylko puste kalorie, odpowiednio przygotowane, z właściwych składników, są wręcz niezbędnym dodatkiem zdrowej diety. Marginesem dodam, że jak dla mnie sosik jest dużym rywalem słynnego sera z ziemniaka ;] SKŁADNIKI: 350 ml wody 2.5 łyżki czerwonej soczewicy 2 grzyby shitake (świeże) marchewka 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych przyprawy: czosnek mielony
healthy dreamsGotujemy kilka minut, po czym wlewamy wodę z moczenia grzybów, dorzucamy owoce jałowca, liść laurowy, ziarna ziela angielskiego, rozmaryn i łodygi tymianku. Ponownie doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez 90 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, podkręcamy ogień i gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż sos zredukuje się trochę i zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem
My Culinary Artowijać w bawełnę, maliny się kończą, w lesie coraz więcej grzybów, a wieczorem na dwór można wyjść tylko w ciepłej bluzie. To znak, że jesien już za pasem. Za chwilę w kuchni będzie królowała dynia, grzyby i korzenne przyprawy. Ale to za chwilę :) Teraz jeszcze cieszę się ostatkami lata i zajadam malinowe pomidory na przemian ze śliwkami. A cukinię(...)przerabiam na przetwory... I słodkie pomidory, i zielona cukinia świetnie smakują na cienkiej pizzy z aromatycznym sosem. W dodatku udało mi się zdobyć mąkę typ 00, która jest przeznaczona do wypieku pizzy. Dzięki niej oraz odpowiednim proporcjom wody, soli i cukru ciasto jest cieniutkie, kruche idealne do lekkiej pizzy. Wypróbujcie koniecznie :) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ciasto (3 średnie pizze) 2,5 szklanki
DefinicjaSmakukostkę, obsmażyć na oleju. Posiekać cebulę, grzyby pokroić na plasterki, podsmażyć razem na oleju. Odsączyć z tłuszczu, przełożyć do garnka, dodać pokrojone na kawałki jabłka i przyprawy, gotować aż mięso będzie miękkie - najlepiej w szybkowarze. Skrobię (lub mąkę) rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, dolać do sosu i gotować chwilę aż zgęstnieje. Kaszę gryczaną ugotować na sypko
głodny alergikTo że kuchnia włoska jest smaczna, uniwersalna i prosta to już wiemy. Teraz czas wprowadzić kuchnię mieszaną czyli nasze placki ziemniaczane w wersji wypasionej i sos
Dieta moja pasjahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kotlety smakują rewelacyjnie - są soczyste i aromatyczne. Idealnie nadają się do świeżej bułki lub podane
Di gotujepublikując dużo przepisów z młodą kapustą w roli głównej, jednak nic nie poradzę – uwielbiam ją! Tym razem przedstawiam ją w postaci odchudzonego dodatku do dania głównego w kremowym sosie z kiełbasą i pieczarkami. Podana z koperkiem pasuje do każdego dania głównego. Polecam! Scroll down for recipe in English Młoda kapusta z pieczarkami (4-5 porcji) Składniki: 4 plastry boczku(...)kapustę, grzyby, czosnek, cukier, sok z cytryny, wodę, po czym dopraw solą i pieprzem gotuj pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta zmięknie, przez około 15 minut. Dodaj więcej wody jeżeli patelnia stanie się zbyt sucha. Wmieszaj mąkę, smaż przez 1 minutę i wlej mleko. Gotuj przez około 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż sos lekko zgęstnieje
karmelowy