sos z grzybów - 1927 przepisów (strona:86/129)

KURCZAK Z PIECZARKAMI W SOSIE IMBIROWO JOGURTOWYM 204

Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Jego nazwa to KORMA. Tradycyjna korma to potrawa o zawiesistej,śmietanowej konsystencji. Zamiast śmietany wykorzystuje się odtłuszczony jogurt,dzięki któremu

potrawyregionalne
Zapiekanki z gotowanymi pieczarkami i sosem Folwark 153

 Dzisiaj szybki pomysł na przekąskę bądź kolację dla całej rodziny. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a z pewnością domowe zapiekanki znajdą wielu zwolenników. Tym razem przygotowałam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mini pizza z grzybami, boczkiem i porem 154

pizze z Pizzy Hut   Oczyścić grzyby i pokroić w plasterki. Podgotować w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Białą cześć pora pokroić w plastry i poddusić do miękkości na maśle z dodatkiem soli i czarnego pieprzu. Na osobnej patelni poddusić cebulkę a następnie uprażyć boczek, doprawiając do smaku papryką chili. Sos na spód pizzy wykonać mieszając śmietanę, czosnek

MarciochaKucharzy
kabaczkowo-ziemniaczane placki z sosem z koźlarzy czerwonych... 190

Składniki: 1 sztuka kabaczek, 5 sztuk ziemniaki, 1 sztuka jajka, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy

W Mojej Kuchni Lubię
Watruszki z ziemniaków z warzywami. 150

warzywami. Dobrze smakują też z grzybami. Danie odpowiednie dla wegetarian ,a mięsożercy  (jak ja) dorzucają kawałek   "czegoś tam". 8-10 ziemniaków 1 jajko 20 dag kalafiora 2-3 marchewki 3 łyżki groszku zielonego 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 łyżka masła 2 łyżki wody sól, pieprz 3 łyżki sera żółtego tartego Sos beszamel 1 łyżka mąki 1 łyżka masła

Kulinarny karnet Christophera
Create Your Taste w McDonald's - Czy nadchodzi burgerowa rewolucja? 113

całkiem spoko, ale niczego też nie urywał. Mimo że nie mam zbyt dużego doświadczenia, bo w Maku stołuję się raczej od wielkiego dzwonu, to smak ichniejszego mięsa, jak i sosów jest mi znany. Dostępne w nowej ofercie bułki i dodatki są raczej w porządku. Klasyczne i takie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Szczególnie na duży plus zasługują tutaj buraczki(...)grzyby po deszczu w ostatnich latach, oferują znacznie ciekawszą (i przede wszystkim smaczniejszą) ofertę i wątpię, by jakiejkolwiek sieciówce udało się je dogonić. Resztę pozostawiam Wam do oceny. Plusy: + nowatorski pomysł + fajne podejście do klienta + duża liczba dodatków + obsługa kelnerska + szybki czas kompletowania zamówień + znane składniki w nowej odsłonie + ładny sposób podania Minusy: - iluzja wyboru (komponujemy tylko sosy i dodatki

Food Square
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2141

czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa Śledzie po szwedzku – inlagd sill Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Domowy likier Irish Cream

Karo in the Kitchen
Makaron z sosem kurkowym, ze szpinakiem i orzechami włoskimi 150

dokładnie, płuczemy pod zimną wodą. Mniejsze grzyby zostawiamy w całości, natomiast te większe kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek siekamy na drobniutko, orzechy kroimy na mniejsze kawałki, na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i orzechy i krótko podsmażamy. Po chwili dodajemy przygotowane wcześniej kurki i smażymy ok. 3 minuty. Wlewamy śmietankę i zagotowujemy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy

psgotujemy
PIECZONE PAPRYKI FASZEROWANE MIĘSEM RYŻEM I BOCZNIAKAMI 183

mięso.   Następnie usmażone grzyby z cebulą i ziołami.   Wsypałam pokrojoną zieloną pietruszkę. Wymieszałam. Na koniec wbiłam jajko i przyprawiłam solą i pieprzem.  Farsz gotowy. Papryki umyłam. Wykroiłam z nich gniazda nasienne. Odkroiłam górną część. Można też  przekroić je na pół.  Napełniłam je farszem. Na wierzch nałożyłam po łyżce pomidorowego sosu. Można też sos wymieszać

potrawyregionalne
Sos borowikowy z purre ziemniaczano-groszkowym 124

Wspaniały smak grzybów, a na dodatek smak borowików! Korzystajmy z ich tegorocznego urodzaju i wkomponujmy je w codzienne dania, a poniżej nasza propozycja: Składniki: 6 do 8 sztuk świeżych borowików 2 cebule 3 łyżki masła 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 mała śmietana 30% 3/4 szklanki wody pęczek świeżego kopru(...)sól i pieprz świeżo mielony 6 ziemniaków 1 szklanka groszku mrożonego 4 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki estragonu 1/4 łyżeczki soli Wykonanie: Grzyby oczyszczamy, opłukujemy, następnie kroimy w kawałki średniej wielkości. W rondlu rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy grzyby. Smażymy na wolnym ogniu około 20 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę zeszklić, przekładamy

kgwjanczewo
21 słów, które pozwolą odnaleźć się we włoskiej pizzerii 203

morza Funghi – grzyby Mozzarella – ser z mleka krowiego Mozzarella di bufala – mozzarella zrobiona z mleka bawolic Olio – oliwa Olive – oliwki (verde – zielone / nere – czarne) Origano – oregano Peperoncini – ostre papryczki Peperoni – ostra odmiana salami Prosciutto – szynka Pomodoro fresco – świeże pomidory Salame picante – pepperoni lub ostra salsiccia Salsa di pomodoro – sos pomidorowy Salsiccia – włoska biała

Bon Ton Italia
2 rok blogowania za mną :) 126

kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką GRUDZIEŃ Tarta z kiszoną kapustą i grzybami Zapraszam również w tym roku

MarciochaKucharzy
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 341

mojemu bratu, który nie lubi grzybów. Tym razem nie marudził, a nawet pochwalił! Mój przepis to taka wykorzystana wiedza tego, co znalazłam w Internecie, jednak mojego autorstwa. Nie kopiowałam żadnego przepisu. Połączenie pora, pieczarek i piersi z kurczaka to od samego początku moja myśl. Jedyne, co mnie zainspirowało w Internecie to sos ze śmietany, bo zastanawiałam się czym wypełnić

Fabryka pomysłów
Makaron z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym 339

ukrywać,  jest to dość kaloryczne danie, ale raz na jakiś czas można sobie nie pozwolić na małe grzeszki J   Makaron z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym         Składniki: 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka lub 1 duża 250-300 g makaronu tagiatelle 150-200 g kurek 60 g startego parmezanu ½ papryczki chili 1 mała(...)rukoli 250 ml śmietany 18% 2 jajka sól, pieprz bazylia, oregano, papryka słodka, tymianek, majeranek olej do smażenia lub masło Przygotowanie: Na początku musimy dobrze oczyścić kurki. Jeśli wasze grzyby są dość mocno zabrudzone to najlepiej zalać je gorącą wodą z solą. Pozostawić na chwilę aby cały brud opadł na dno.    Pozostałe zanieczyszczenia możecie jeszcze doczyścić pukając kurki

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania