Karkówka w sosie z suszonych grzybów

Karkówka w sosie z suszonych grzybów

Karkówka w sosie z suszonych grzybów

Bardzo intensywny smak grzybów, a karkówka rozpada się w ustach. Jest bardzo delikatna i pyszna. Grzyby muszą być namoczone w wodzie dzień wcześniej. Karkówkę pokroić w plasterki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso w dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec dodać pokrojoną cebulę i smażyć jeszcze chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Zdjąć mięso z patelni. Grzyby odcedzić i pokroić drobno. Obsmażyć grzyby na tej samej patelni co smażyło się mięso. Smaży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, karkówka, papryka, kasza, sosy, ziemniaki, dania mięsne, karkówka w cebuli, sos z grzybów , sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.