Spaghetti to klasyka dań z makaronem, wszyscy je znają i przeważnie uwielbiają. Tym razem podaję przepis na sos mięsno - pieczarkowy który wręcz uwielbiam. Do tego ser i danie z makaronem gotowe(...)SKŁADNIKI : 150 g makaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu 400 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz, bazylia, papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa ( naturalna) 100 g żółtego sera parmezan do posypania
Kulinarne Fantazje Marioliwięcej! Jest idealne na upały – bardzo lekkie, orzeźwiające i błyskawiczne. Spaghetti z tuńczykiem, cytryną i rukolą: 200 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti (u mnie Polmak ) 200 g tuńczyka z puszki lub słoika – w oliwie lub sosie własnym 2 łyżki oliwy z oliwek (może być ta od tuńczyka) sok i skórka z jednej ekologicznej cytryny (niewoskowanej) dwie duże garście świeżej(...)miski z sosem. Dokładnie mieszamy i dodajemy rukolę. Ponownie mieszamy i rozkładamy na dwa talerze. Możemy posypać dodatkowo płatkami chilli dla kontrastu. Lekko, orzeźwiająco i szybko! Jeśli lubicie szybkie gotowanie zachęcam do odwiedzin mojego Facebooka i do wzięcia udziału w konkursie “Wyzwanie! Polmak smakuje ze wszystkim”. Kto spróbuje? Wpis we współpracy z marką Polmak Post Spaghetti z tuńczykiem
Poezja smakuSpaghetti Carbonara to danie stanowiące kwintesencję Włoch, pełne aromatów i posiadające kilka tekstur. Kremowa konsystencja sosu, chropowatość parmezanu i chrupkość boczku z dymnym posmakiem wzajemnie się uzupełniają i tworzą spójną całość. Sama Carbonara pochodzi z Neapolu, a nazwa pochodzi ponoć od czarnego pieprzu, bez którego Carbonara nie istnieje. Sekretem udanej Carbonary jest jednak nie dobór składników, a refleks kucharza(...)ściąć sosu z dodatkiem surowego jajka, bo wówczas zamiast pysznego dania zaserwuje makaron z jajecznicą. Nie ukrywam, że spaghetti Carbonara jest moim ulubionym spaghetti.To dzisiejsze jest podwójnie czarne, bo i z dodatkiem obowiązkowego czarnego pieprzu i z czarnym makaronem. Składniki na 2 porcje: 250 g spaghetti 100 ml wytrawnego białego wina 100 ml śmietany kremówki 1 jajko 100 przerośnietęgo boczku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyłożenie dania na talerze. Uważajmy, aby nie podgrzewać ich zbyt mocno, ani tez nie trzymajmy na patelni zbyt długo. Ma powstać z nich kremowy sos, a nie jajecznica. SKŁADNIKI / 2PORCJE 160 g makaronu spaghetti 25 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 100 g boczku (wędzonego lub parzonego) 250 g kurek 2 jajka 25 g tartego parmezanu 2 łyżki
cool and mintyMakaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybkie danie, pyszne danie dziś na talerzu przedstawiam. Makaron spaghetti lekko połamałam aby kluski były krótsze, do sosu użyłam pomidorów świeżych ze skórka bo tak lubię, można skórkę zdjąć lub użyć pomidorów z puszki. Użyłam krewetki białej ale tutaj pełna dowolność, może być olbrzymia, tygrysia czy jaką tam lubicie i kupicie. Makaron w sosie pomidorowym z krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowaniepieprzem, wymieszać dokładnie. Formować małe kuleczki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać winem i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 20 minut. Spaghetti wyłożyć na półmisek, obłożyć klopsikami, skropić powstałym sosem i podawać na ciepło
Tradycyjna KuchniaPolecane przepisy z owocami morza : – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ośmiornica przepis – małże w białym winie – spaghetti z krewetkami – kalmary ze szpinakiem – krewetki w sosie pomidorowym z wódką – zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE – krewetki w białym winie – kalmary w czosnku pikantne krewetki na puree
nietylkopasta.plprzepisy z owocami morza : – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na ośmiornicę – małże w białym winie – spaghetti z krewetkami – kalmary ze szpinakiem – krewetki w sosie pomidorowym z wódką – zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE – krewetki w białym winie – kalmary w czosnku Żabie udka Przygotowanie
nietylkopasta.plsporą ilością czosnku. Polecane przepisy z owocami morza : – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – małże w białym winie – spaghetti z krewetkami – kalmary ze szpinakiem – krewetki w sosie pomidorowym z wódką – zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE – krewetki w białym winie – kalmary w czosnku przepis na ośmiornicę Przygotowanie
nietylkopasta.plSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Chili – do smaku 2 średnie cebule 1 marchewka makaron chiński (ew. spaghetti lub tagliatelle) odrobina oleju do smażenia sezam sos: 6 łyżek sosu sojowego jasnego 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki cukru 250 ml wody pieprz do smaku
Kocham CzekoladęDziś obiadek na szybko z wykorzystaniem domowych przetworów a dokładnie cukiniowego sosu. Wystarczy zrobić mięsne kuleczki i dodać gotowy sos, doprawić i podać z makaronem. I obiad gotowy w 30 minut. składniki: 500 g makaronu spaghetti, u mnie Czaniecki 500 g mięsa mielonego, u mnie grubo mielona karkówka 2 słoiczki domowego sosu cukiniowego o pojemności 0,5 l sól
Monia miesza i gotujeogniu do uzyskania gęstej konsystencji, pod koniec dodajemy sól, świeżo zmielony pieprz oraz cukier. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 10 minut. W ten sposób przygotowany sos można podawać do gołąbków, ryby po grecku, spaghetti, ale najbardziej rewelacyjna jest jajecznica na pomidorach. Smacznego
kgwjanczewoJakiś czas próbowałam przygotować spaghetti alla putanesca, jednak sos wyszedł tak ostry, że musiałam putanesce podziękować. Relacja z poprzedniego gotowania tutaj . Tym razem putanesca była zjadliwa i okazała się fajnym sposobem na szybki obiad. Składniki: 3 łyżki oliwy 8 filecików anchois (drobno posiekane) 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka (bez ziarenek) 500g linguine 1 puszka krojonych pomidorów 150g (po odsączeniu
Brzuszki ŁakomczuszkiAglio, olio e peperoncino to makaron z oliwą, czosnkiem i chilli. Jest to danie pochodzące z włoskiego regionu Abruzzo. Tradycyjnie sos podaje się ze spaghetti, ale według mnie linguine też dobrze pasuje :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze
Przepisy Aleksandry