sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:66/177)

Makaron z kurczakiem i sosem pomidorowym 218

Urozmaiceniem tego makaronu dodającym mnóstwo smaku są dwa rodzaje sera które powodują że makaron staje się ciągnący. Podstawą jest szyki makaron z kurczakiem, z dodatkiem pysznego aromatycznego pomidorowego sosu. Możesz sterować ostrością makaronu dodając więcej lub mniej chilli, to zależy od Twoich upodobań. A jeśli chcesz dodatkowo potraktować to danie wyjątkowo, zrób domowy makaron z mojego pysznego przepisu na domowy(...)makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z kurczakiem i SOSEM POMIDOROWYM Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 20-25 minut Składniki: – 250 g makaronu penne lub innego – 1 pierś z kurczaka – 5 ząbków czosnku

nietylkopasta.pl
Makaron z kurczakiem i sosem pomidorowym 237

Urozmaiceniem tego makaronu dodającym mnóstwo smaku są dwa rodzaje sera które powodują że makaron staje się ciągnący. Podstawą jest szyki makaron z kurczakiem, z dodatkiem pysznego aromatycznego pomidorowego sosu. Możesz sterować ostrością makaronu dodając więcej lub mniej chilli, to zależy od Twoich upodobań. A jeśli chcesz dodatkowo potraktować to danie wyjątkowo, zrób domowy makaron z mojego pysznego przepisu na domowy(...)makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami MAKARON Z kurczakiem i SOSEM POMIDOROWYM Ilość porcji: 2 Przygotowanie: 20-25 minut Składniki: – 250 g makaronu penne lub innego – 1 pierś z kurczaka – 5 ząbków czosnku

nietylkopasta.pl
Makaron na chandrę. Mój comfort food. 146

właśnie spaghetti jest według mnie najpyszniejszym makaronem. Włosi wierzą, że w zależności od kształtu, makaron ma różny smak i różnie łączy się z sosami. Ja się w pełni z nimi zgadzam, bo spaghetti smakuje mi jak żaden inny makaron. Do spaghetti dodaję moje ulubione składniki, którym przecież mój blog nie bez powodu zawdzięcza swoją nazwę. Wyrazisty aromat czosnku, pikanteria chilli

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti puttanesca 127

Spaghetti puttanesca to jeden z klasyczny włoskich przepisów na makaron, czyli pastę. Aromatyczny pomidorowy sos, z kaparami, anchois i oliwkami, gęsto opatulający makaron. Do dziś nie wiadomo, czy spaghetti puttanesca powstało w Rzymie, Neapolu czy na Ischii – ale jedno jest pewne: ta odmiana makaronu była bardzo popularna wśród namiętnych kochanków, bo używane do niej składniki podobno dodają energii(...)resztkach” we włoskich kuchniach. Co więcej – to bardzo młoda wersja spaghetti, datowana dopiero na lata 60-te XX wieku. Składniki: ok. 400g makaronu, najlepiej typu spaghetti 4 pomidory 2 łyżki passaty pomidorowej albo puszka pomidorów 4 ząbki czosnku łyżka oliwy 10 filecików anchois w oleju natka pietruszki łyżka liści bazylii 2 garści czarnych oliwek kilka zielonych oliwek

Pociąg Do Kuchni
Makaron spaghetti w zielonym sosie śmietanowym z warzywami 113

zmęczeni i zapracowani i nie macie czasu na gotowanie – mamy dla Was super przepis na szybkie i smaczne danie Jest to makaron w zielonym sosie śmietanowym z warzywami Składniki: - 150 g makaronu spaghetti - 2 ząbki czosnku - 100 g mrożonego zielonego groszku - 140 g mrożonej brukselki - 240 g karczochów z puszki - 120 g mrożonego szpinaku - 1 łyżka masła(...)szpinak nam zmięknie dodajemy zielony groszek, brukselkę odsączoną i pokrojoną w ćwiartki, karczochy odsączone i pokrojone. Po chwili dorzucamy zioła, przyprawiamy i dodajemy śmietankę. Gdy śmietanka się zagotuje mamy sos gotowy. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Na talerz nakładamy ugotowany makaron, a na wierzch nasz zielony warzywny sos (lub wrzucamy makaron do sosu i mieszamy) i podajemy

Kuchenne Wariacje
Spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem 137

już zrezygnowałam z tradycyjnej pasty na rzecz makaronów z warzyw. Jestem pewna, że Ty też je pokochasz! Składniki (2 – 4 porcje): 300 g spaghetti z marchewki Fit&Easy 3 – 5 łyżek domowego sosu tahini (lub ziarna białego sezamu + oliwa z oliwek) garść ulubionych orzechów garść liści kolendry lub natki pietruszki 1 łyżka oleju kokosowego lub innego oleju

Moja pasja smaku
Spaghetti aglio olio 188

który znalazłem. Na pyszny makaron w świetnym sosie. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.Składniki Olej z oliwek, 4 ząbki czosnku, 2 chili , Pół pęczka pietruszki, Sól, pieprz PrzygotowanieNa patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. Drobno siekamy chili, czosnek i pietruszkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy czosnek i papryczkę. Dodajemy ugotowane al dente spaghetti i dodajemy pietruszkę całość dokładnie mieszamy.Smacznego

cookpl
Chorwackie kotleciki zapiekane w sosie pomidorowym 935

jestem fanką tego mięsa. Mnie bardziej smakują te przygotowane z wołowiny. Moje dzisiejsze danie to miks kuchni chorwackiej i włoskiej. Nie mogłam się zdecydować, czy chcę zjeść spaghetti z klopsikami, czy cevapcici. Połączyłam te dwa dania w jedno i wyszło pysznie!   Składniki: 0,5 kg dobrej mielonej wołowiny (u mnie oprócz wołowiny jest dodatek mięsa z indyka, które chciałam(...)zwykłej z niewielką ilością tłuszczu przewracając je, aby zrumieniły się z każdej strony. Po zdjęciu z patelni są gotowe. Ja moje zapiekłam dodatkowo w sosie pomidorowym z czosnkiem i oregano i podałam ze spaghetti. Do rondelka z zimną oliwą dodać posiekany czosnek, powoli podgrzewać, aż lekko się zeszkli. Zalać pomidorami z puszki, dodać przyprawy i zioła. Wymieszać i gotować

Kulinarne Inspiracje
Orientalne klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z imbirem i kolendrą 158

Klopsiki w sosie pomidorowym kojarzą mi się albo z domowym obiadem dla dzieci, albo ze spaghetti a la Zakochany Kundel. Tym razem trochę zaszalałam! Zarówno klopsiki, jak i sos pomidorowy przygotowałam na sposób orientalny, z czosnkiem, imbirem, kuminem, chili i kolendrą. Jeśli lubicie ostre dania z egzotyczną nutką, to przypadnie Wam do gustu. Klopsiki podałam z kaszą kus kus, która

Kulinarne Inspiracje
Wegańska lazania 199

sycące.  Warto przemyśleć zrobienie większej ilości genialnego sosu marinara. Jest aromatyczny, o intensywnym warzywno-pomidorowym smaku. Stanowi doskonałą bazę dla wielu dań: zup, sosów czy zapiekanek. Rewelacyjnie smakuje nawet podany sam z pełnoziarnistym makaronem spaghetti. Mając pod ręką takiego sojusznika gotowanie staje się o wiele prostsze.  Kiedy masz zawczasu przygotowany sos (który nota bene też nie wymaga zbytniego

Roślinna - blog wegański
Makaron w sosie z podgrzybków, polędwiczka wieprzowa, puder z suszonych podgrzybków 96

sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki: 500 polędwiczki wieprzowej 300 gram mrożonych grzybów Leśne skarby 200 ml śmietanki kremówki 1 duża cebula świeże zioła po 3 gałązki tj. tymianek i rozmaryn 1/2 główki polskiego czosnku 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz oliwa do zamarynowania polędwiczki 1 łyżka masła 200 gram makaronu spaghetti(...)wody, dodajemy liścia laurowego, ziele angielskie, świeży tymianek i gotujemy 15 minut. Zdejmujemy z ognia, przelewamy do miksera lub blendujemy ręcznym blenderem na gładki krem. Sos doprawiamy solą i pieprzem oraz śmietanką. Gotujemy makaron spaghetti al dente, czas gotowania wynosi 8-10 w zależności od marki makaronu jaki użyjecie. Zamarynowaną polędwiczkę podsmażamy na oliwie z każdej strony na rumiano. Zdejmujemy

Życie zaczyna się w kuchni
Wtorek: Linguini z sosem cytrynowym 110

znaleźć w wielu miejscach, np. u Jamiego Oliviera. Nam najbardziej podoba się receptura Pierre Franeya ze względu na optymalną ilość soku cytrynowego jaką trzeba dodać do sosu. Składniki: 1/2 opakowania makaronu linguini lub spaghetti 2 łyżki masła 4 łyżki śmietany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka tartej skórki z cytryny 1/3 szklanki tartego parmezanu 4 łyżki siekanej bazylii(...)Rozgrzej rondel, wyłóż do niego 2 łyżki masła, roztop. Następnie wrzuć na masło skórkę z cytryny, przesmaż chwilę mieszając, następnie dodaj 4 łyżki śmietany. Podgrzewaj mieszając, aż na powierzchni sosu pojawią się bąble. Krok 4 Odcedź makaron i przełóż do rondla z sosem. Wymieszaj. Linguini powinno wchłonąć sos. Następnie dodaj do makaronu tarty parmezan i 2 łyżki soku z cytryny

Niedzielny kucharz
Spaghetti bolognese 181

jest stosunkowo szybki do przyrządzenia, a do tego dość syty i nie wymagający nadprzyrodzonych umiejętności. Polecam Wam także przepis na Spaghetti carbonara czy Makaron z zielonym pesto . Przepis na spaghetti blognese Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego średnia cebula 2 ząbki czosnku pomidory z puszki, bądź kartonik przecieru pomidorowego 1 łyżeczka(...)małym ogniu bez przykrycia, aby sos zgęstniał. 4 Kiedy sos doprawię według upodobań smakowych, podaję go z makaronem, parmezanem i świeżą bazylią. Porady Niekiedy do sosu dodaję także ostrej papryki - spróbujcie!   Artykuł Spaghetti bolognese pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Dietetyczne spaghetti bolognese – białkowy makaron z czarnej fasoli w sosie z mięsem indyczym 96

Bogaty w białko roślinne i błonnik, czarny, bezglutenowy makaron z fasoli zatopiony w przepysznym, aromatycznym, lekkim sosie bolognese. Można bez wyrzutów sumienia wcinać spaghetti bolognese na obiad! *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ugotuj makaron według instrukcji podanej na opakowaniu. Umyj i posiekaj bazylię. Oregano umyj i odłóż gałązki do dekoracji dania(...)dosłownie minutę. Dodaj mielone mięso z indyka i smaż, ciągle mieszając, aż do momentu, gdy mięsko zmieni kolor z surowego na szare ;p. Wlej koncentrat pomidorowy, wodę, wino i sos Worcestershire, a potem wymieszaj. Dodaj szczyptę soli, oregano, czarnego pieprzu i cukru. Wrzuć posiekaną bazylię, wymieszaj wszystko i gotuj pod przykryciem przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając

Eat me! Fit me!
Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) 126

łyżki, świeża bazylia 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sos sojowy 1 łyżka, sól i pieprz do smaku, pulpety: soczewica czerwona 2 szklanki, czosnek 1 ząbek, płatki owsiane 3 łyżki, kurkuma mielona 1 łyżeczka, garam masala lub mielona kolendra 1 łyżeczka, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: spaghetti 1 opakowanie, płatki drożdżowe do posypania, świeża bazylia kilka listków, Sposób(...)blaszce. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 min, aż lekko się zrumienią. Podczas pieczenia pulpety można przewracać, aby były równomiernie upieczone.  Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie na al dente, następnie odcedzamy. Sos podgrzewamy. Na talerzu układamy makaron, następnie polewamy  sosem, układamy pulpety i posypujemy posiekaną bazylią oraz płatkami drożdżowymi. Smacznego

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania