Coś pysznego na obiad? To z pewnością przepyszna tarta serowa ze szpinakiem i salami! Mniam! Na samą myśl ślinka mi leci.. :) Zapraszam po przepis! :) Składniki: 1 spód do pizzy (użyłam ciasta na pizzę z tego przepisu: LINK ) kilka plasterków salami 1 pętko kiełbasy (użyłam myśliwskiej) 2 jajka 80 ml śmietany 30% 3 łyżki startego żółtego sera(...)liści szpinaku sól pieprz gałka muszkatołowa 1-2 łyżki sosu na spód, użyłam słodkiego chili z tego PRZEPISU Przygotowanie: Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy do tarty i równo rozkładamy. Nadmiar ciasta z góry odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą i zapiekamy przez ok. 12 minut w 180 stopniach. Ciasto obciążamy, by zapobiec nadmiernemu wyrastaniu :). Kiełbasę kroimy w kostkę
Gotuj z Mąkąsosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy ------------------------------------------------------------- Sernik na zimno z czerwoną porzeczką Czas przygotowania: 60 minut - czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Masa serowa
Kulinarne przygody Gatityszynki konserwowej plasterki selera naciowego +sok z cytryny +sól, pieprz paski pomidorów suszonych łyżeczka kawioru czerwonego plasterek cytryny lub łyżeczka sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:. łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem plasterki łososia posypane koperkiem cząstki limonki, pieprz młotkowany. 3.Uk(...)pomidorków, sól, pieprz łyżka sałaty masłowej zmiksowana z orzechami ziemnymi kilka całych orzechów. Verrine owocowe. Układamy w górę warstwami: Kawałki kiwi polane syropem bazyliowym masa serowa: twarożek + łyżeczka konfitury z limonki i tymianku kawałeczki pomarańczy konfitura z żurawiny orzechy włoskie. Życzę miłej i smacznej zabawy przy komponowaniu, mniej lub bardziej, dietetycznych verrines
Kulinarny karnet Christopheralubicie warstwowych sałatek-tylko w ten sposób podana fajnie i kolorowo się prezentuje -polecam przepis znajdziecie tutaj Niemiecka przekąska-pasta serowa Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja idealnie sprawdzi się na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną(...)zniknęła błyskawicznie-to proste i niedrogie danie idealnie sprawdzi się na każdej imprezie-polecam gorąco!!!przepis znajdziecie tutaj Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno,przepis znajdziecie tutaj Szyneczki zawijane z prażonym
Swojskie jedzonkoCzas czytania: 2 min Jaki jest Wasz ulubiony przepis na kalafiora? Kalafior z wody podany z masełkiem i tatrą bułką, a może zapiekany z serem? Ciekawa
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Buraczki zasmażane, to tradycyjny Polski dodatek podawany do dania głównego. Podajemy je do pieczonych mięs, pasztetów, ryb, wędlin i serów. Dziś buraczki
SprawdzonaKuchnia.plJak już podkreślałam nie raz, jestem prawdziwą fanką makaronu. Uwielbiam go w każdej postaci i w każdym rodzaju. Do tej pory nie przedstawiałam Wam przepisu na
Mój Smak na Życiezależności od ilości uzyskanego materiału do 130 ml - 3 g agaru.Mieszamy dokładnie i wstawiamy do mikrofali na minutę. Wyjmujemy i dokładnie mieszamy. Czynność powtarzamy do momentu delikatnego zagotowania się sosu, którego konsystencja powinna przypominać kisiel.Gorący mus śliwkowy nabieramy do dużej strzykawki i małymi kropelkami wpuszczamy go do bardzo mocno schłodzonego oleju. Tak przygotowany śliwkowy kawior odcedzamy na sitku(...)delikatnie przepłukujemy pod wodą. Kiedy papryka jest całkowicie zmrożona przekładamy ją do blendera. Miksujemy dokładnie z serem do momentu uzyskania kremowej konsystencji lodów.Teraz działamy bardzo szybko ;). W przygotowane serowe miseczki układamy gotowe lody paprykowe i posypujemy częścią śliwkowego kawioru. Dekorujemy wedle naszego uznania i gustu.Mi nie pozostaje nic innego jak życzyć Wam smacznego i prosić o trzymanie mocno kciuków
Malinowe PocałunkiDumałam, dumałam i w końcu wydumałam. Nie będę ukrywała, że jest to przepis czysto konkursowy. Bardzo mi zależy na mikserze planetarnym. Mój stary poczciwy robot jest
Malinowe PocałunkiCzas czytania: 2 min Kolejna pyszna propozycja dla bezglutenowców! Naleśniki kokosowe bezglutenowe na mleku kokosowym z mąki ryżowej, a do tego własnoręcznie i błyskawicznie przygotowany sos
SprawdzonaKuchnia.plkurczak musi być, bo inaczej Luby się nie naje:) Delikatny brokuł, soczysty kurczak, delikatny ser burtta (buratta to odmiana sera mozzarella z delikatnym półpłynnym kremowym wnętrzem ). Całość zalałam przepysznym serowym beszamelem z dodatkiem parmezanu. Zapiekanka może nie wygląda najlepiej, ale jest naprawdę pyszna. Zapiekanka ma tylko kilka składników, dlatego jest idealna na ekspresowy obiad. 1 średni brokuł 2 piersi(...)sera buratta (w kulki), można zastąpić serem mozzarella 200 g grubego makaronu (u mnie świderki) sól pieprz papryka słodka mielona czosnek granulowany 1 /2łyżki masła Na sos: 200 ml mleka 2 łyżki masła 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej szczypta gałki muszkatołowej 150 g sera gouda 50 g paremzanu szczypta pieprzu Pierś z kurczaka umyć i ugotować
Krylowa Kuchniaobowiązków… Ale na ugotowanie rondla pysznego makaronu nawet ja znalazłam czas – makaron z pieczarkami i gorgonzolą zrobicie w niecałe pół godziny! Nie dajcie się namawiać – to naprawdę rozpustna serowa uczta! Gorgonzola to łatwo rozpuszczalny, topliwy włoski miękki ser pleśniowy pochodzący z Lombardii. Produkuje się go z mleka krowiego, a gotowy ser szczepi zielonkawą pleśnią Penicillium glaucum i zostawia(...)dojrzewania na 3-4 miesiące. Ma silny grzybowy aromat i słodko-pikantny smak, w zależności od czasu dojrzewania mocniejszy lub słabszy. Idealnie łączy się z grzybami, a wykorzystany w sosie do makaronu to czysta poezja. Pieczarki oczyszczamy z piasku/brudu używając wilgotnego, papierowego ręcznika – grzybów nie myjemy – nasiąkają wodą jak gąbka i tracą przez to smak. Odcinamy trzonki, a kapelusze kroimy
Karo in the Kitchentradycyjnych pączków, które według mnie bardzo zapychają. Dlatego przed Tłustym Czwartkiem podrzucam Wam prosty przepis na pączki z serkiem ricotta na modłę włoską - Baci di ricotta . Te pyszne, serowe pączusie przygotujecie w pół godziny i z pewnością oczarujecie nimi rodzinę. My już sporo ich zjedliśmy dzisiaj niedługo po usmażeniu i coś czuję, że do czwartku nie dotrwają. Są miękkie(...)dość wilgotne w środku i mają apetycznie zrumienioną skórkę. Same w sobie nie są zbyt słodkie, dlatego przed podaniem obficie posypcie je cukrem pudrem. ➤ Zobacz także: Hiszpańskie churros z sosem czekoladowym . Mini pączki z ricottą i skórką cytrynową - Baci di ricotta Składniki / na 28 sztuk: 3 jajka skórka otarta z 1 eko cytryny (a nawet dałabym więcej, jeśli lubisz
Chilli Czosnek i Oliwaprzyprawy i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Gotuj aż sos zgęstnieje, pod koniec dodaj cieciorkę lub tofu i trzymaj jeszcze chwilę na ogniu. 4. Wyłóż makaron na talerz, polej sosem. Opcjonalnie możesz posypać płatkami drożdżowymi. wegańskie bolognese z cieciorką wegańskie bolognese z tofu DO CHILI CON CARNE – fasola (powstaje chili sin carne). Robimy podobnie jak chili con carne(...)roślinne, skrzydełka z boczniaków WARTO MIEĆ POD RĘKĄ Na koniec kilka produktów, które warto mieć w kuchni jeśli stosujemy dietę wykluczającą produkty zwierzęce: płatki drożdżowe – nadają serowy posmak czarna sól – imituje smak jajka wędzona papryka – nadaje potrawom dymny aromat, trochę przypomina boczek. nasiona strączkowe (fasola, ciecierzyca, soja) – dzięki wysokiej zawartości białka zastępują mięso, ponadto
Powiedz dietom nieCzas czytania: 2 min Bagietka z ziarnami Bagietki na zakwasie żytnim z dodatkiem jagód goji, siemienia lnianego i nasion dyni. Pieczywo idealne do każdego posiłku do
SprawdzonaKuchnia.plTrochę passaty, majonezu, curry i ... serka o smaku biszkoptowym i (pyszna!) salsa gotowa. Połączenie różnych smakowych produktów daje niesamowity, ciekawy smak i aromat całego dipu
Zasmakuj KuchniBardzo lubię grzyby, wszystkie. Nie żebym przesadzać chciał i wszystko robił z grzybami, ale lubię je do tego stopnia, że mógłbym coś z grzybami jeść codziennie
BaRepas