Czas czytania: 2 min Dziś fish burger lub kotlet z ryby , bo i tak można nazwać dzisiejsze danie. Fish burgera podaję na dwa sposoby. Pierwszy to
SprawdzonaKuchnia.plcieście serowym z mocną wyczuwalną nutą curry. Wyszły przepyszne! To idealna propozycja nie tylko dla miłośników tego typu dań, bo zapewniam, że nie jeden mięsożerca skusi się na taki obiad. Polecam! 150g kotletów sojowych (u mnie big steaki - Radix-Bis ) Wywar (*) : 1 litr wody 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sos sojowy (wg smaku) pieprz
Di gotujepropozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola i Filetto con Gorgonzola. Penne, mój ulubiony rodzaj makaronu, czasem zdarza się, że podany zbyt rozgotowany, przez co zwiększa się jego indeks glikemiczny i automatycznie dostarcza więcej kalorii, otulony jest niezwykle dobrze skomponowanym sosem śmietanowym z moją
BaRepasCzas czytania: 3 min Często robię burgery warzywne, podając je w bułce z różnego rodzaju dodatkami tak, jak podaje się klasyczne burgery w fast foodach. Czasami
SprawdzonaKuchnia.plWczoraj wieczorem dopadła mnie chęć na coś świeżego, ale jednocześnie na ciepło. Zrobiłem przegląd lodówki i w myśl, że w mej kuchni nic nie powinno się
BaRepaschipsem serowym. Pyszne. Intensywne, ale nie zapychające. Sposób podania dania bardzo przyjemny. Mąż wybrał consomme z bażanta z estragonem. Aromatyczne i pełne smaku, pełne orzeźwiających warzyw. Daniem głównym był u mnie Wellington, foie grass i dynia. Oszałamiające doznanie smakowe. Wellington, rozpływający się w ustach... Niesamowita pozycja z menu. Chętnie zamówiłabym ją ponownie. Żebro Wagyu, batat i sos BBQ. Także robi
Karola gotujenajczęściej serowe lub ziemniaczane, dlatego też akcja Victorinox była inspiracją do stworzenia tego przepisu, choć to danie do lekkich nie należy jest mega pyszne i znika błyskawicznie z talerzy, farsz to moja kompozycja smaków, pierwszy raz użyłam cyklanterę z własnego ogródka-jest to dziki ogórek o łagodnym smaku na pograniczu groszku i papryki. Nawet warstwowy sos jest biało
Wanilia i KardamonCzas czytania: 3 min Jestem ciekawa czy mieliście już okazję spróbować pysznych chrupiących lekkich jak piórko indyjskich chipsów Papad? Moje dzieci oszalały na ich punkcie! Miały
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Szarlotka kokosowa Przepisów na szarlotkę chyba nigdy zbyt wiele! Szarlotki kochają wszyscy i jest to ciasto odpowiednie na każdą porę roku i
SprawdzonaKuchnia.plTortille po meksykańsku zapiekane 35. Rollsy z szynki i awokado 36. Mini pizze z kabanosem, cebulką i kukurydzą 37. Wrapy z kurczakiem, papryką, sałatą i sosem czosnkowym 38. Wrapy z indykiem, rukolą, pomidorem i oliwką 39. Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 40. Kabanosy w cieście francuskim 41. Kulki mocy(...)daktylami, płatkami owsianymi i kokosem 43. Pide z kurczakiem, oliwkami, suszonym pomidorem, mozarellą i oregano 44. Ciasteczka kokosowe 45. Włoskie mini pączki z ricotty 46. Paluszki serowe z ciasta francuskiego 47. Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami 50. Sałatka
kruche babeczkiMasę serową dodajemy do ziemniaków z kaszą, wlewamy śmietanę, przyprawiamy solą do smaku i mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej blachy. Wierzch smarujemy jajkiem. Piec 1,5 godziny w temperaturze 220 stopni C, do momentu, aż na wierzchu utworzy się skorupka. Pieroga można podawać na ciepło, prosto z pieca lub odsmażonego na maśle, albo na zimno. Najlepiej smakuje z sosem grzybowym
Ciastka - domowe słodkościsos szpinakowy gotowy. Podsmażyłam pokrojoną w kostkę kiełbaskę- można też plasterki wędzonego boczku. Teraz nadziewałam ziemniaki szpinakiem i kiełbaską. Posypałam je startym parmezanem Można je trochę polać oliwką. Wstawiłam do piekarnika na około 30-40 minut ( zależy od miękkości podgotowanych ziemniaków ) i piekłam w temperaturze 220 stopni. SMACZNEGO! Polecam również FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ FASZEROWANE
potrawyregionalneNaleśniki z serem i pomarańczami. Jako wielbicielka pysznych śniadań, zapraszam Was na naleśniki z nadzieniem z białego sera i pomarańczami w gęstym słodkim sosie! Jak, już kiedyś Wam pisałam, uwielbiam naleśniki. mogłabym je jeść co najmniej co drugi dzień, i na pewno by mi się nie znudziły. Chyba mogę je zrobić na ponad kilkadziesiąt sposobów, był czas kiedy jedliśmy(...)stanowi żadnego problemu, patelnia jest teflonowa i wymaga minimum oleju do smarowania, co 3 lub 4 naleśnik, rozprowadzam pędzelkiem cienką warstwę. Naleśniki smażymy na jasny złoty kolor. MASA SEROWA: - 250 g białego sera - 1 jajko - 2 łyżki śmietany (zamiennie użyj jogurtu greckiego) - ziarenka z 1/2 laski wanilii - 2 łyżki cukru Całość zmiksuj blenderem na gładką masę. POMARAŃCZE: - 2 pomarańcze
SMYKWKUCHNICzas czytania: 2 min Idealna propozycja na lekki obiad, czy grillową imprezę w ogrodzie z przyjaciółmi. Soczyste mięso łososia w nucie słodko-pikantnej z papryczką chili
SprawdzonaKuchnia.plpolewamy sosem, posypujemy orzechami i dekoracyjnie układamy rozetki sera Tete de Moin. * W związku z tym, że ser Tete de Moin jest trudny do zdobycia, można go zastąpić np. serem mierzwionym. Wtedy jednak będzie to już inna sałatka, bo ten ser jest niepowtarzalny, zarówno wizualnie, jak i smakowo. My ser kupujemy w Niemczech, w większych marketach. W specjalistycznych serowych sklepach
Tajemnice Smakupasty serowe, od czasu do czasu urozmaicam je poprzez dodanie ryby z puszki. Ze szprotkami w oleju Składniki: 250g sera białego 1 puszka ryby (makrela w pomidorach/w oleju / szprotki - co kto lubi) 1/2 cebulki siekany koperek / szczypiorek jogurt naturalny Sposób wykonania: 1. Ser biały rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno posiekać. 2. Z puszki z rybą odlać część oleju lub sosu pomidorowego
Kuchnia domowa Ani