kapuścianej, robimy wgłębienia, wypełniamy pęczakiem ze skwarkami, przykrywamy masą ziemniaczano-kapuścianą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Dobrze smakują z ostrym sosem pomidorowym. Smacznego
Maminek kulinarnypuszka cieciorki, którą wykorzystałam w 100%, ale o tym będzie wkrótce :D Kotleciki wyszły bardzo sycące i najlepiej smakują z sosem, u mnie akurat był to domowy sos pomidorowy. Do tego ziemniaki i bataty ugotowane w parowarze... Obiad prosty i dość szybki. Może kiedyś skuszę się jeszcze na zrobienie wersji wegańskiej :) Pieczone kotleciki z ciecierzycy u mnie 8 sztuk
FitKotrazem pora na kotlety kalafiorowo-ryżowe. Mój mąż był nimi zachwycony. Można je jeść na ciepło i na zimno, z sosem lub bez. Ja swoje podałam z lekko pikantnym sosem pomidorowym, a mąż swoje wcinał z chlebem. Składniki /12-14 kotletów/: 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 1/2 pęczka koperku 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz
Pasja Smakuszybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym SKŁADNIKI 40 dag filetu z indyka, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 3 łyżki fasoli czerwonej, 3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej, 1 łyżka groszku konserwowego, 200 g pomidorów z puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE Mięso kroimy
słodki bratekżaden sposób nie jest nowy temat. Moja fasolka to śródziemnomorska wariacja – zielona szparagowa fasolka, najlepsza w szczycie sezonu, rumiane czerwone papryki – soczyste, chrupiące i słodkie. Smak zamyka i wiąże pomidorowy sos, z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z bazylią, oregano i z hiszpańskim pikantnym akcentem. Fasolkę bardzo dokładnie myjemy, przebieramy, odcinamy końce. Wrzucamy fasolkę na osolony i osłodzony wrzątek
Karo in the Kitchenokrąg. Uformowany spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać
gutfutDziś zabieram Was w podróż do Grecji! Mam dla Was przepis na Kounoupidi Kapama czyli przepyszny kalafior duszony w aromatycznym sosie pomidorowym. Ciężko wymówić, ale gwarantuję, że smakiem każdy się zachwyci! Danie proste, szybkie, smaczne i bardzo tanie! Zapewne znajdą się tacy, którzy dziwić będą się na widok cynamonu dodawanego do potrawy z warzyw , ale gwarantuję Wam , że cynamon
Ostra na Słodkoprawie gotowe. Warzywa nie muszą być zmiksowane na gładką masę, mogą być większe kawałki, to nic nie szkodzi. Banalnie prosty przepis, który trudno żeby się nie udał! Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min Ilość porcji: 4 Składniki 500g makaron (u mnie bezglutenowy) 1 cebula
Apetyt na Zielonecukinii jest zdecydowanie jedną z nich. Zrobiliśmy więc. I jak nasze wrażenia? Dobry, nawet bardzo dobry, ale bardziej nam się kojarzy nie tyle z keczupem co po prostu z sosem pomidorowym (a konkretnie pomidorowo-cukiniowym). Jednak keczup wolimy w wersji tradycyjnej (na przykład TAKIEJ ). Ale oczywiście tak jak pisaliśmy: wyszedł bardzo dobry, zdecydowanie polecamy zrobienie. Potrzebujemy
Marder&Marder Manufactureśrednie cebule 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek gałązka świeżego oregano pieprz, sól suszona papryczka chili; Marynata ziołowa: 2 cebule dymki łyżka … Czytaj dalej Tortellini z sosem pomidorowym i kurczakiem
czarrna od kuchnigotowe danie obiadowe, obieram kilka ziemniaków i zdrowy sycący posiłek mam w 25 min. Natomiast taka kapusta może być też dodatkiem do tradycyjnych polskich obiadów Młoda kapusta duszona w sosie pomidorowym Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 40 min Ilość porcji: 2-4 Składniki 1 cebula 2 łyżki oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej
Apetyt na Zielonedigotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybka i smaczna propozycja na delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim, pomidorowym sosem. Gulasz podałam z makaronem ryżowym, ale w zasadzie pasuje on do wszystkiego. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa z indyka 200g pieczarek 2 pomidory (użyłam malinowych) 1 czerwona cebula
Di gotujeDzisiaj polecam zupę gołąbkową, gołąbki uwielbiam a zupa w smaku nawet trochę przypomina je z sosem pomidorowym. Smaczna, sycąca i gęsta, zwłaszcza na drugi dzień. Jeżeli chcemy troszkę rzadszą wystarczy dolać bulionu. Polecam
Kulinarne Fantazje Marioliżeby ciasto wystawało poza boki formy. Ciasto lekko przygnieść do dna i boków, pozostałe ciasto niech zwisa na zewnątrz. Będzie potrzebne do zaklejenia ciasta. Posmarować dno ciasta dowolnym sosem pomidorowym lub ketchupem. Wyłożyć grzyby z cebulą, obsypać kiełbasą i serami. Drugą część ciasta rozwałkować o średnicy takiej jakiej jest dno formy. Położyć je na górę, następnie odwinąć brzeg spodniej warstwy
Kuchnia Pokoleńwyrośnięte ciasto rozciągam na naoliwionej blaszce dowolnego kształtu i przykrywam na krótkie wyrośnięcie. Następnie palcem robię małe wgłębienia co kilka centymetrów Rozprowadzam na ciście sos. To różne wersje sosu pomidorowego, może być pasta pomidorowa doprawiona łyżką oliwy, garścią posiekanych ziół jak bazylia i oregano, ewentualnie roztarty ząbek czosnku, sól i pieprz. Skrapiam trochę oliwą. Tak przygotowany
I tu będę miała takie te