Jednogarnkowe danie, które zaspokoi wcale nie mały głód. Kwaskowaty, pomidorowy sos zaostrza delikatny smak fasolki, a mięsny dodatek sprawia, że danie będzie bardzo treściwe. I jak każda potrawa jednogarnkowa - z każdym podgrzaniem jest lepsza. Danie śmiało można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia po powrocie z pracy będzie po odgrzaniu idealnym obiadem. Proporcja na 3 osoby: Fasolka
kawawszklancemożemy jeszcze kupić tańsze pomidory, drugiego sortu, z popękaną skórką czy lekko zgniecione, aby zyskać jeszcze lepszą cenę. Wróćmy do naszego keczupu. To już trzeci przepis na ten sos pomidorowy. Domowy keczup obojętnie z którego przepisu, smakuje zupełnie inaczej niż ten kupny. Czuć w nim prawdziwe pomidory, a nie chemiczne dodatki. Jeśli mamy dzieci w rodzinie, które uwielbiają keczup
Mieszam w Garnkuoniecznie muszę zrobić następną porcję na święta. Ale które śledzie wybrać: - Śledzie po kaszubsku - Śledzie z jabłkiem wśmietanie - Śledzie w kawie po szwedzku - Śledzie w sosie cytrynowym - Śledzie w sosie pomidorowymi suszonymi pomidorami - Śledzie pod pierzynką zwarzyw A może jakąś sałatkę śledziową....? Te i inne propozycje na śledzie znajdziecie z zakładce MENU: RYBY,ŚLEDZIE... Jest w czym wybierać
Kuchnia u Krysiszybkie, kolorowe danie. Kombinacja mięsa, pomidorów, makaronu i świeżego groszku wywołuje w ustach eksplozję smaku. Smak jest w życiu … Przeczytaj cały artykuł Post Klopsy z białej kiełbasy w pomidorowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerwyłożonego kapustą i zalewamy szklanką rosołu i dusimy aż kapusta będzie w pełni miękka. Gołąbki z pasztetem, to przykład dania z cyklu coś z niczego :) Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym bądź po prostu polać ketchupem jeżeli ktoś lubi :) Przepis bierze udział w konkursie
W Moim Magicznym DomuAromatyczny mięsno - pomidorowy sos z dodatkiem wielu ziół, świeżych pomidorów i pieczarek. Oprócz makaronu spaghetti możecie podawać go z różnymi innymi makaronami. Sos pasuje do wielu różnych makaronów. Możecie także wykorzystać ten sos dodając sos beszamelowy i zrobić lasagne. Sposobów na spaghetti bolognese jest wiele. Niektórzy dodają śmietankę, samo mięso mielonego, inni dodają do mięsa kiełbasę, seler naciowy, wino
Zasmakuj Kuchnikapuścianej, robimy wgłębienia, wypełniamy pęczakiem ze skwarkami, przykrywamy masą ziemniaczano-kapuścianą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 40 minut. Dobrze smakują z ostrym sosem pomidorowym. Smacznego
Maminek kulinarnypuszka cieciorki, którą wykorzystałam w 100%, ale o tym będzie wkrótce :D Kotleciki wyszły bardzo sycące i najlepiej smakują z sosem, u mnie akurat był to domowy sos pomidorowy. Do tego ziemniaki i bataty ugotowane w parowarze... Obiad prosty i dość szybki. Może kiedyś skuszę się jeszcze na zrobienie wersji wegańskiej :) Pieczone kotleciki z ciecierzycy u mnie 8 sztuk
FitKotrazem pora na kotlety kalafiorowo-ryżowe. Mój mąż był nimi zachwycony. Można je jeść na ciepło i na zimno, z sosem lub bez. Ja swoje podałam z lekko pikantnym sosem pomidorowym, a mąż swoje wcinał z chlebem. Składniki /12-14 kotletów/: 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 1/2 pęczka koperku 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz
Pasja Smakuszybka potrawka z indyka z warzywami, w sosie pomidorowym SKŁADNIKI 40 dag filetu z indyka, 3 łyżki kukurydzy konserwowej, 3 łyżki fasoli czerwonej, 3 łyżki fasolki szparagowej mrożonej, 1 łyżka groszku konserwowego, 200 g pomidorów z puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE Mięso kroimy
słodki bratekżaden sposób nie jest nowy temat. Moja fasolka to śródziemnomorska wariacja – zielona szparagowa fasolka, najlepsza w szczycie sezonu, rumiane czerwone papryki – soczyste, chrupiące i słodkie. Smak zamyka i wiąże pomidorowy sos, z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z bazylią, oregano i z hiszpańskim pikantnym akcentem. Fasolkę bardzo dokładnie myjemy, przebieramy, odcinamy końce. Wrzucamy fasolkę na osolony i osłodzony wrzątek
Karo in the Kitchenokrąg. Uformowany spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać
gutfutDziś zabieram Was w podróż do Grecji! Mam dla Was przepis na Kounoupidi Kapama czyli przepyszny kalafior duszony w aromatycznym sosie pomidorowym. Ciężko wymówić, ale gwarantuję, że smakiem każdy się zachwyci! Danie proste, szybkie, smaczne i bardzo tanie! Zapewne znajdą się tacy, którzy dziwić będą się na widok cynamonu dodawanego do potrawy z warzyw , ale gwarantuję Wam , że cynamon
Ostra na Słodkoprawie gotowe. Warzywa nie muszą być zmiksowane na gładką masę, mogą być większe kawałki, to nic nie szkodzi. Banalnie prosty przepis, który trudno żeby się nie udał! Makaron z sosem pomidorowym i szpinakiem Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min Ilość porcji: 4 Składniki 500g makaron (u mnie bezglutenowy) 1 cebula
Apetyt na Zielonecukinii jest zdecydowanie jedną z nich. Zrobiliśmy więc. I jak nasze wrażenia? Dobry, nawet bardzo dobry, ale bardziej nam się kojarzy nie tyle z keczupem co po prostu z sosem pomidorowym (a konkretnie pomidorowo-cukiniowym). Jednak keczup wolimy w wersji tradycyjnej (na przykład TAKIEJ ). Ale oczywiście tak jak pisaliśmy: wyszedł bardzo dobry, zdecydowanie polecamy zrobienie. Potrzebujemy
Marder&Marder Manufacture