sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:310/794)

Przyprawy do pizzy 138

bazylia jest wykorzystywana do pesto, które podaje się jako sos do pizzy. Z kolei oregano do pizzy najczęściej stosowane jest w formie suszonej. Przyprawę tę dodaje się zwłaszcza do sosu pomidorowego, aby nadać mu lepszego smaku. Oregano stosuje się nie tylko do pizzy, lecz również do innych dań, a także słodkich likierów. Zioła prowansalskie Oregano występuje także jako składnik mieszanki

Kuchcik gotuje
PULPETY Z INDYKA I CUKINI 207

Pulpety z indyka i cukinii , pieczone w sosie pomidorowym. Lekko i pysznie. Polecam.  SKŁADNIKI: 500 ml mięsa mielonego z indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie

Gotowanie Patki
Fasolowe leczo z bakłażanem 185

Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, smaż kolejne 5 minut. Dodaj ugotowaną fasolę, przemieszaj wszystko dokładnie. Dodaj przyprawy i mieszając przez 2-3 minut smaż.   Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i duś wszystko razem przez 10 minut aż fasola będzie ciepła. Najlepiej smakuje z kromką prawdziwego chleba na zakwasie Smacznego!     Artykuł Fasolowe leczo z bakłażanem pochodzi

greenscarf
Pulpeciki z przyprawą shoarma 109

Taką jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku, kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur. Składniki 300 g filetów z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawa shoarma bułka tarta olej do smażenia     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Gofry falafelowe z ciecierzycy 180

kulki. Gofrownice nagrzewamy i natłuszczamy. Wkładamy kulki i spłaszczamy. Pieczemy 8-10 minut w zależności od mocy gofrownicy. Studzimy na kratce lub na ręczniku papierowym. Pysznie smakują z domowym sosem pomidorowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bavette w sosie pomidorowym z mango 146

użyciem makaronu bavette wyszło znakomicie, sos doskonale otula makaron i rezultat jest znakomity. Polecam gorąco bo danie szybko się robi, trochę się czeka a potem szybko znika. Bavette w sosie pomidorowym z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lazania inaczej 228

Inaczej, bo bez sosu pomidorowego i bez beszamelu. Za to z dużą ilością warzyw, ze szpinakiem, łososiem oraz serkiem ricotta. Zwykle przygotowujemy tradycyjną mięsną lazanię (lasagne) lub taką ze szpinakiem, ale ta dzisiejsza również nam bardzo smakowała. Należy jednak pamiętać, by dobrze doprawić szpinak, bo to on nadaje lazanii głównego charakteru. 9-12 płatów makaronu do lazanii (my zwykle używamy

Smaki Na Talerzu
Pomysł na… klopsa bardzo włoskiego 134

jest tyle, ile głów, które pomyślą nad tym, co schować w środku… i czy w ogóle coś chować. Ja schowałam pomidory suszone i mozzarellę. Podałam z makaronem w sosie pomidorowym z bazylią i ostrą papryczką. Zabrakło tylko parmezanu ;) 600 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 125 g sera mozzarella (1 kulka) ok. 6 pomidorów suszonych

Kucharzyca
Pizza na zakwasie ze szpinakiem, jajkiem i twarogiem 158

zakwasie i drożdżach ze szpinakiem, twarogiem i jajkiem, które podczas pieczenia ładnie się ścina na wierzchu pizzy. Pizza w nieco zdrowszej wersji- bez kalorycznego sera, bez tradycyjnego pomidorowego sosu. Mimo to bardzo smaczna i wciągająca. Taka wersja na pewno Wam zasmakuje!   Składniki: (na 2 średnie pizze) Ciasto: 130 g aktywnego zakwasu żytniego 150 g ciepłej wody

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśnikowe szlafroczki 124

małych   kiełbasek z szynki 3 oczyszczone i posiekane pieczarki mała puszka   kukurydzy (140 g netto), może być z fasolką ser żółty (ulubiony) starty na tarce jarzynowej sos pomidorowy Wykonanie: Naleśniki posmarowałam 1 łyżką przecieru pomidorowego. Na środek każdego naleśnika układałam po jednej kiełbasce,   po łyżeczce kukurydzy i pieczarek. Na wierzchu rozłożyłam starty ser. Naleśniki złożyłam w chusteczkę

Kuchnia u Krysi
Burgery z czarnej fasoli 183

ostrzejsza od Jalapeno. Ma silny aromat dymu z posmakiem tabaki i suszonych owoców, uzyskany dzięki procesowi wędzenia. Papryczki zatopione są w czerwonym sosie adobo, sporządzonym na bazie lekko doprawionego sosu pomidorowego. Czarną fasolę należy bardzo dobrze osuszyć, natomiast masę paprykowo-cebulowo-czosnkową bardzo dobrze odcisnąć z soków (należy odcisnąć tyle, ile się tylko da). Dokładne odciśnięcie z nadmiaru wody zapewnia

Gospodyni Miejska
Roladki schabowe w sosie pomidorowo- serowym 131

Schab to nie tylko kotlety schabowe :)  Można zrobić z niego wyśmienite roladki schabowe w sosie pomidorowym. Dzisiejsza propozycja jest tego dowodem :) Potrzebne nam będą:     1/2 kg schabu bez kości  1 średni ogórek kiszony  50 dag sera żółtego w kawałku  musztarda pomidory w puszce albo koncentrat pomidorowy  sól, pieprz , olej  wykałaczki  Mięso

Różne smaki w kuchni
Włoska wyprawa – pizza 179

około 3 mm grubości, nie ma zaokrąglonych brzegów. Przysmak królowej Najbardziej znana Pizza Margarita została wymyślona na cześć królowej Małgorzaty Sabaudzkiej. Margarita to pizza w kolorach włoskiej flagi. Sos Pomidorowy symbolizuje czerwień, ser Mozzarella kolor biały, a bazylia zieleń. W 2009 roku Margarita została uznana za Gwarantowaną Tradycyjną Specjalność ( STG – Specialita’ Tradizionale Garantita ). Sposób jej przygotowania został jasno określony

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GULASZ Z SOCZEWICĄ I MAKARONEM – Minestra di lenticchie e pasta 231

znów zabieram Was na wycieczkę do Włoch! Mam dla Was przepis na danie wegetariańskie – mimo, że bez mięsa to niesamowicie sycące i rozgrzewające. Połączenie makaronu z soczewicą i sosem pomidorowym na czerwonym winie tworzy fantastyczną całość rodzaju gulaszu albo gęstej zupy, której nawet fani mięsa się nie oprą. Ja jestem zachwycona – mam nadzieję, że i Wy będziecie! Koniecznie

Ostra na Słodko
SELER NACIOWY Z SOSEM POMIDOROWYM 127

osuszyć.Razem z liśćmi z selera pokroić w paski  i dodać do sosu pomidorowego.Parmezan zetrzeć na tarce.Gotowe selery posypać parmezanem.Zimny sos przelać do miseczki lub sosjerki.Seler podawać z sosem pomidorowym i białym pieczywem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki