sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:318/794)

Fusilli al torchio w sosie pomidorowym 220

Fusilli al torchio (lub innego :)) 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 100 g świeżego szpinaku 1/2 czerwonej papryki 1/2 niedużej cukinii 2 … Czytaj dalej Fusilli al torchio w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Ciasto do pizzy z mąki pełnoziarnistej 107

ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 2 części. Przełożyć na blachę i rozwałkować. Blachy niczym nie smarujemy, dzięki czemu ciasto będzie się ładnie rozwałkowywało.  Na spód   ciasta wyłożyć sos pomidorowy (koncentrat + woda + zioła do pizzy), następnie dowolne dodatki.     Pizzę pieczemy około 15-20 minut w 220 stopniach. Podawać na ciepło. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
PATLICAN MUSAKKA, czyli musaka z bakłażanem 193

Smaczna zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Podawać z jogurtem i ryżem. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 3 bakłażany 200g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory ½ czerwonej papryki ½ zielonej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody olej do smażenia natka sól pieprz ½ szklanki wody Przygotowanie Bakłażany obrać w pasemkach

Tureckie Przepisy
Kukurydziane kiełbaski 135

kiełbaski i wkładamy je ostrożnie na olej. Smażymy na złoto. Usmażone wyjmujemy i układamy na ręczniku papierowym, smażymy kolejną porcję. Usmażone kiełbaski nadziewamy na patyczki i układamy razem z sosem pomidorowym

Gotowanie i blogowanie
Wegański gulasz z ciecierzycy 163

ilości warzyw to ostatnio często gości u nas ciecierzyca w przeróżnych postaciach. Dzisiaj w wersji wegańsko – orientalnej, jako gulasz. Z dodatkiem cebulki, kolendry i cynamonu. W naszym ulubionym sosie pomidorowym… hmmmm jak cudnie pachnie! Do przygotowania gulaszu potrzebujemy (ok 4 porcje): 1 drobno posiekaną cebulę 4 garście ugotowanej ciecierzycy odrobinę kolendry (ziarna) łyżeczkę cynamonu szczyptę imbiru po szczypcie

Szybko Tanio Smacznie
Pizza margherita 263

rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około 0,5 cm grubości) z nieco grubszymi rantami. Pomidory osączyć z soku (sok można dodać do zupy pomidorowej, sosów lub po prostu wypić), przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pokroić w kostkę.  Mozzarellę pokroić w plasterki. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Na nich ułożyć

królestwo garów
Burgery z sarniny 188

temperatura  64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym 122

Polecam spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Ugotujmy Coś
Potrawka warzywna z klopsikami 172

Szybki, pyszny obiad. faworyzowane ostatnio przeze mnie klopsiki indycze dzisiaj w potrawce z warzywami strączkowymi. Groch, fasolka i soczewica to idealne trio do sosu pomidorowego. Obiad idealny na diecie, bez glutenu. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetti z pieczarkami i suszonymi pomidorami oraz "Motylek" 189

Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię. Wymieszać, by sos pokrył makaron. Ewentualnie dolać wodę z gotowania makaronu. Podawać posypany suszonym oregano. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti w sosie pomidorowym Spaghetti z cukinią i boczniakami Mając przed sobą jeszcze czas rehabilitacji, postanowiłam wziąć się za lekturę lipowej serii Katarzyny Puzyńskiej . Dawno nie czytałam kryminałów. Poza tym to książki

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z czerwoną fasolą 130

kostkę; cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min. U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi

nietadieta
Dorsz w pomidorach 105

przyprawy i zioła. Pietruszkę pokroiłam na drobno i dodałam do sosuSos dusiłam na wolnym ogniu ok. 10 minut. Do naczynia żaroodpornego przełożyłam przygotowanego wcześniej dorsza i zalałam sosem pomidorowym. Naczynie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp 170 ºC. Dorsza w pomidorach polecam do ryżu, ziemniaków lub do pieczywa

nietadieta
Mini pizza z salami, chilli, BBQ i żółtym serem 115

Wariacja na temat pizzy. Nie dość, że mini to jeszcze ciasto francuskie zamiast klasycznego na pizze, słodkawy sos BBQ zamiast sosu pomidorowego, żółty ser zamiast mozzarelli. Do tego salami i ostre chilli. Mimo tego doskonale się sprawdza jako przekąska - zwłaszcza na imprezach. Dla niektórych może być nieco za ostre - ale wtedy to idealny pretekst, żeby sięgnąć po kolejnego drinka

Milion Smaków
Ciasto na pizzę 189

semoliną lub kaszą manną. Z każdej porcji ciasta ręcznie uformować placek. Jeżeli będzie się wydawało, że ciasta jest za mało, to zupełnie właściwie, a ciasta jest akurat. ;) Placki posmarować sosem pomidorowym zachowując niewielki brzeg. Na wierzchu ułożyć wybrane dodatki. Piec w wysokiej temperaturze na dolnym poziomie piekarnika do zrumienienia brzegów. U mnie w 275°C to ok. 7-8 minut

Pełny talerz
babka z ryzem 194

Piec w nagrzanym piekarniku do 200 ° C około 30-35minut do złotego koloru. Po upieczeniu na formę położyć talerz i poprzez odwrócenie wyjąć potrawę z formy.ps.do tego miałam sos pomidorowy .Ciasto jest bardzo kruche i smaczne,polecam

w mojej kuchni