sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:317/794)

Mini pizze na sylwestrowo 231

dwie części i rozwałkuj na dwa placki grubości 0,5 cm.Wytnij okrągłe placuszki. W naczyniu wymieszaj pomidorowy przecier z wodą i oliwą. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Posmaruj placki pomidorowym sosem. Wszystkie pizze obłóż cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Część nadziej kebabem, resztę kiełbasą i krewetkami. Pizze z krewetkami posyp curry. Do mięsnych pizz dodaj pieczarki. Wszystkie pizze posyp utartym

codojedzenia
Mini roladki szpinakowe z lasagne 390

Wpis powstał we współpracy z marką Lubella.   Składniki /ok. 14-16 roladek/: 4 płaty makaronu lasagne Lubella 1 serek kanapkowy naturalny 200 g mrożonych liści szpinaku 150 ml sosu pomidorowego 1/2 kulki Czytaj dalej... Artykuł Mini roladki szpinakowe z lasagne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
SPOSOBY NA WIGILIJNEGO ŚLEDZIA 183

POMARAŃCZAMI TATAR ZE ŚLEDZIA ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ I ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI OCTOWE ROLMOPSY ŚLEDZIE W ŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka śledzia - Śledzie

Z Majeczką w kuchni
Babka na słono 207

piekarnika na ok. 40 min. Po wyjęciu chwilkę chłodzimy. Do blaszki przykładamy duży talerz, obracamy wszystko do góry nogami i lekko naciskamy. Babka powinna odejść sama. Podajemy z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Jak kto woli . Smacznego

Mama z miasta
Kotleciki z mintaja 146

panierujemy je w bułce tartej i lekko spłaszczamy. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką. Można podawać również z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Inne dania z rybą, w tym kotleciki, krokiety i sałatki, a także przepis na pieczonego karpia znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
Torcik kapuściany 152

zwartą, ale delikatną konsystencję, pachnie przyprawami i smakuje kapuściano. Można go podawać na obiad, kolację, eleganckie przyjęcie lub wigilię. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule

To co kocham
Pizzeria Marco w Zabierzowie 129

mojej okolicy. Jedzenie pyszne, duże porcje w niewygórowanej cenie. Urozmaicone menu. Oprócz pizzy jest także bogata oferta zestawów obiadowych. Zdecydowanie polecam! Przedstawiam Wam trzy wybrane (rewelacyjne) dania: Pizza Carbonara Sos pomidorowy, Pieczarki, Oregano, Ciasto firmowe, Ser, Boczek, Brokuły, Ser feta Przysmak grillowany Schab soute zapiekany z boczkiem, pieczarkami, selerem, ogórkiem kiszonym i czosnkiem. Ziemniaki gotowane Enchilada drobiowa z serem Więcej

Karola gotuje
Brazylijska uczta, czyli Carioca Resto Bar 168

przystawki, ponieważ trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale w smaku była naprawdę interesująca. Polecam! Filé de frango à parmegiana - Filet z kurczaka zapiekany z szynką długodojrzewającą, mozzarellą, parmezanem i sosem pomidorowym, podawany z ryżem i farofą. Mój faworyt bez dwóch zdań (nie licząc lemoniady!). Filet dobrze doprawiony, soczysty. Szynka obłędna. Ilość serów (moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek w postaci

Karola gotuje
Gotuj zdrowo dla całej rodziny – Jamie Oliver 120

prostota przepisów, bo znajdziemy w niej chociażby zapiekankę z kurczaka i ziemniaków, a właśnie takie głównie składniki królują w większości naszych domów. Owsianka, jajka na różne sposoby, makaron z sosem pomidorowym, czy najzwyklejsza zupa pomidorowa z dodatkiem świeżej bazylii – dla mnie właśnie takie przepisy zasługują na szczególne uznanie i takie receptury chciałabym przekazać następnym pokoleniom, dlatego dzisiejsza książka znajdzie

NiePieprz.pl
Produkty wegańskie Primavika - recenzja 133

minut Czekoladki pistacjowe Na koniec zostawiliśmy gotowce - czyli dania główne , które wystarczy odgrzać i obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy

Bananowe Pole
Poduszki pszenne. 164

nadziej tym, co lubisz. Czerstwe pieczywo przed podaniem zagrzej w tosterze na stelarzu do bułek. Ja moje poduszki napełniłam szynką pieczoną, serem i szpinakiem. Nie mogło zabraknąć odrobiny sosu pomidorowego

Gotuj Sam!
Chlebek PITA 141

czym ciasto wyjąć, krótko wyrobić i dalej postępować według powyższego przepisu. Smacznego " Moje chlebki podałam z wędzoną makrelą, buncem, czerwoną cebula i sałata lodową. Pyszna kompozycja połączona pikantnym sosem pomidorowym. Foto relacja:  Kula ciasta po wyrobieniu  Placki przed pieczeniem  Posiekana wędzona makrela Bunc wędzony.  Sładniki farszu przed dodaniem sałaty lodowej Chlebek z farszem z całej okazałości

Gotuj Sam!
Pulpety w sosie pomidorowym 238

Dzisiaj nic wymyślnego, zwyczajne pulpety w sosie pomidorowym. Jest to danie, które wszystkim smakuje i nie wymaga długiego stania przy kuchni. Składniki: 800 g mielonego mięsa (użyłam łopatki wieprzowej) kminek zioła prowansalskie lub włoskie 2 posiekane ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka 1 mała sucha kajzerka mąka do panierowania puszka krojonych pomidorów 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% sól, cukier

Czerwień i błękit
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 159

kiełbasa to nic innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw.  Przyszło mi na myśl, by zawinąć ją w liście kapusty włoskiej i zapiec z lekko słodkim i intensywnie pomidorowym sosem. Gdy robimy gołąbki, to zawsze ucieka nam kilka godzin, prawda? Tutaj ogarniemy temat w ciągu godziny, wliczając w to czas zapiekania. A efekt? No cóż, mogłabym napisać prawdę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Roladki schabowe w pomidorach 96

Propozycja obiadowa – roladki wieprzowe nadziewane pieczarkami z żółtym serem w pomidorowym sosie z dodatkiem kaszy gryczanej. Składniki na 4 porcje: • 4 plastry schabu • olej do smażenia Farsz • kilka dużych pieczarek • 100 g sera żółtego • sól, pieprz, zioła prowansalskie • 2 łyżki masła Sos • 1 puszka pomidorów krojonych bez skóry • 2 łyżki śmietany • 1 serek topiony

To co kocham