sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:290/794)

Czerwone spaghetti 176

Spaghetti nie zawsze musi być z sosem pomidorowym, w tej wersji wyszło zaskakująco dobre :) Składniki: - paczka makaronu spaghetti, - 3 buraki, - 50 g orzechów laskowych, - 50 g pestek słonecznika, - 2 ząbki czosnku, - sok z cytryny, - 100 g parmezanu, - rozmaryn, - sól, - pieprz, - olej. Sposób przygotowania: Buraki gotować w osolonej wodzie. Zmiksować w blenderze z czosnkiem, odrobiną oleju, sokiem z cytryny, połową orzechów

Przepisy Mikołaja
Quesadilla z kurczakiem 156

Posyp kawałki świeżymy papryczkami jalapeno, marynowanymi jalapeno lub świeżymi chilli. Dodaj też listki świeżej kolendry. Quesadillę podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną 18%, możesz przygotować też ostry sos pomidorowy. Z wszystkimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. SMACZNEGO! Artykuł Quesadilla z kurczakiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 145

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne danie jednogarnkowe. Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.  Składniki: * pół kg piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam  Orzech

Zrób to smacznie
Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino 99

pozostaną soczyste w środku. Podajemy np. z : Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką Sałatka z mozzarellą, ciecierzycą i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami

Moja smaczna kuchnia
Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek 110

Piadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą

Moje Małe Czarowanie
Pyszna i prosta pizza z salami i pieczarkami + film 112

pieczarki kroimy w plastry a cebulę w piórka. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na stolnicy posypanej mąką do uzyskania pożądanego kształtu a następnie przekładamy je do formy na pizzę. Pizzę smarujemy sosem pomidorowym a na wierzchu umieszczamy starty na tarce żółty ser, plastry salami, pokrojone pieczarki, cebulę oraz kilka liści bazylii. Pizzę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.220 st C około

Smakowite Dania
Włoska kuchnia – dlaczego tak ją kochamy 140

oferuje kuchnia włoska takich jak lasagne, pizza czy spaghetti zakochują się mniej wybredni smakosze. Trudno bowiem skonsumować pyszne kawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
POTRAWKA GOŁĄBKOWA 111

Szybki pomysł na obiad... potrawka o smaku gołąbkowym z mięsem mielonym, białą kapustą i ryżem w sosie pomidorowym. Taka potrawka to świetna propozycja na wykorzystanie składników po wykonaniu gołąbków, np. mamy resztki kapusty, która nie nadaję się już do ich zawijania. Możemy ją także wykonać, gdy najdzie nas chętka na gołąbki, ale nie mamy ochoty lub czasu na ich zawijanie

Kuchnia MagdaLeny
Prosta pizza z szynką, papryką i pieczarkami 170

pieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto (powinno podwoić swoją objętość), układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Pizze smarujemy gęstym ketchupem lub sosem pomidorowym (co mamy pod ręką). Posypujemy startym żółtym serem (polecam tu jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) i układamy na wierzch plasterki obranych pieczarek, szynkę (u mnie pokrojona w półplasterki), pokrojoną

Słodkie okruszki
Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami – kuchnia podkarpacka 144

dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą. Masę mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na smalcu. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym z surówką z kiszonej kapusty. Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie zamieszczam wszystkie regionalne receptury

Trzeci talerz
Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą 169

popularnością. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji, to szczerze polecam. Prosta, pyszna, w sam raz do drugiego dania. Ja bardzo często podaję ją np. do pulpecików w sosie pomidorowym . Spróbujcie. Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą – pyszna surówka do obiadu Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 jabłko 2 małe lub 1 większa marchewka 1 czubata łyżka posiekanego koperku

Słodkie okruszki
Leczo 206

Myślę, że leczo to potrawa, która w każdym domu może być przygotowana nieco inaczej, ale i tak zawsze smakuje świetnie. Dla mnie leczo to obowiązkowo papryka, cukinia, sos pomidorowy i kiełbasa (lub chorizo), podane z ugotowanym z ryżem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie, a pozostać lekko jędrne i chrupiące. Tak smakuje mi najbardziej. 4 różnokolorowe papryki

Smaki Na Talerzu
Odrywane bułeczki a'la pizza margherita (Danubio alla pizza margherita) 162

Pyszne, odrywane kawałki puszystego ciasta drożdżowego w formie bułeczek  z dodatkiem sosu pomidorowego, mozzarelli i suszonego oregano to moja propozycja dla wszystkich miłośników włoskiej pizzy margherita. Bułeczki n ajlepsze s ą  jeszcze na ciepło prosto z piekarnika a smakują i pachną cudownie, po prostu n iebo w gębie, polecam Wam serdecznie

La grande e la piccola cuoca
Drożdżówki z boczkiem, serem i cebulą 113

przepadam bardzo za drożdżówkami w wersji wytrawnej. Uwielbiam te słodkie też, absolutnie nie mówię że nie, jednak coraz częściej kupuję czy robię w domu właśnie drożdżówki, które bazują na sosie pomidorowym, wędlinie i serze. Drożdżówki wytrawne możecie wykorzystać na przyjęciach. Wystarczy zrobić kilka okazów o średniej wielkości i wyłożyć na talerzyk. Znikną w mgnieniu oka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie

mecooks
Muszle makaronowe nadziewane leśnymi grzybami. 152

pieprzem. Dodajemy groszek i pietruszkę, mieszamy.  Do blendera wkładamy wszystkie składniki sosu, blendujemy na gładki krem.  Makaronowe muszle nadziewamy grzybowym farszem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem pomidorowym. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25 min w temp. 180C. Pod koniec pieczenia na wierzchu układamy plasterki sera. Zapiekamy do momentu rozpuszczenia i lekkiego zarumienienia.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.