Tartaletki z mięsem mielonym z indyka, oliwkami, kukurydzą, dynią w sosie pomidorowym z dużą ilością przypraw. To propozycja na śniadanie, kolację, przekąskę, smakują na ciepło i zimno. Posypane cheddarem lub/i fetą, wytrawne, udekorowane świeżą natką lub rukolą – idealne do czerwonego wina! Tartaletki z indykiem, oliwkami i dynią SKŁADNIKI na 12 sztuk: ciasto francuskie 275 g kilka łyżek farszu mięsnego
Zasmakuj Kuchnibułka kajzerka 1 łyżka świeżej siekanej pietruszki 1 łyżka mielonego kminku 2 małe cebulki dymki posiekane pieprz, sól Dodatkowo 2-3 łyżki mąki pszennej … Czytaj dalej Pulpety w sosie pomidorowym
gotuj ze mnąSpaghetti nie zawsze musi być z sosem pomidorowym, w tej wersji wyszło zaskakująco dobre :) Składniki: - paczka makaronu spaghetti, - 3 buraki, - 50 g orzechów laskowych, - 50 g pestek słonecznika, - 2 ząbki czosnku, - sok z cytryny, - 100 g parmezanu, - rozmaryn, - sól, - pieprz, - olej. Sposób przygotowania: Buraki gotować w osolonej wodzie. Zmiksować w blenderze z czosnkiem, odrobiną oleju, sokiem z cytryny, połową orzechów
Przepisy MikołajaPosyp kawałki świeżymy papryczkami jalapeno, marynowanymi jalapeno lub świeżymi chilli. Dodaj też listki świeżej kolendry. Quesadillę podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną 18%, możesz przygotować też ostry sos pomidorowy. Z wszystkimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. SMACZNEGO! Artykuł Quesadilla z kurczakiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plDziś mam dla Was propozycję na pyszne danie jednogarnkowe. Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki. Składniki: * pół kg piersi z kurczaka * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 puszka czerwonej fasoli (użyłam Orzech
Zrób to smaczniepozostaną soczyste w środku. Podajemy np. z : Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką Sałatka z mozzarellą, ciecierzycą i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami
Moja smaczna kuchniaPiadina - podawany na ciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą
Moje Małe Czarowaniepieczarki kroimy w plastry a cebulę w piórka. Wyrośnięte ciasto rozciągamy na stolnicy posypanej mąką do uzyskania pożądanego kształtu a następnie przekładamy je do formy na pizzę. Pizzę smarujemy sosem pomidorowym a na wierzchu umieszczamy starty na tarce żółty ser, plastry salami, pokrojone pieczarki, cebulę oraz kilka liści bazylii. Pizzę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp.220 st C około
Smakowite Daniaoferuje kuchnia włoska takich jak lasagne, pizza czy spaghetti zakochują się mniej wybredni smakosze. Trudno bowiem skonsumować pyszne kawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybki pomysł na obiad... potrawka o smaku gołąbkowym z mięsem mielonym, białą kapustą i ryżem w sosie pomidorowym. Taka potrawka to świetna propozycja na wykorzystanie składników po wykonaniu gołąbków, np. mamy resztki kapusty, która nie nadaję się już do ich zawijania. Możemy ją także wykonać, gdy najdzie nas chętka na gołąbki, ale nie mamy ochoty lub czasu na ich zawijanie
Kuchnia MagdaLenypieczenia, papier smarujemy niewielką ilością oleju. Wyciągamy nasze wyrośnięte ciasto (powinno podwoić swoją objętość), układamy na papierze i naciskając dłonią formujemy kształt pizzy. Pizze smarujemy gęstym ketchupem lub sosem pomidorowym (co mamy pod ręką). Posypujemy startym żółtym serem (polecam tu jednak mozzarelle, ja dziś nie miałam) i układamy na wierzch plasterki obranych pieczarek, szynkę (u mnie pokrojona w półplasterki), pokrojoną
Słodkie okruszkidodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą. Masę mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na smalcu. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym z surówką z kiszonej kapusty. Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie zamieszczam wszystkie regionalne receptury
Trzeci talerzpopularnością. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji, to szczerze polecam. Prosta, pyszna, w sam raz do drugiego dania. Ja bardzo często podaję ją np. do pulpecików w sosie pomidorowym . Spróbujcie. Surówka z czerwonej kapusty z kukurydzą – pyszna surówka do obiadu Składniki: pół główki czerwonej kapusty 1 jabłko 2 małe lub 1 większa marchewka 1 czubata łyżka posiekanego koperku
Słodkie okruszkiMyślę, że leczo to potrawa, która w każdym domu może być przygotowana nieco inaczej, ale i tak zawsze smakuje świetnie. Dla mnie leczo to obowiązkowo papryka, cukinia, sos pomidorowy i kiełbasa (lub chorizo), podane z ugotowanym z ryżem. Warzywa nie powinny być zbyt miękkie, a pozostać lekko jędrne i chrupiące. Tak smakuje mi najbardziej. 4 różnokolorowe papryki
Smaki Na Talerzu