sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:289/794)

Weganskie pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem 198

pieca nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy ok 15 minut, po tym czasie pierożki odwracamy na druga stronę i znowu smarujemy olejem. Podpiekamy dalsze 10 minut. ja podałam je z sosem pomidorowym i jogurtowym czosnkowym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanki z jajkiem 308

Całość posyp pozostałym serem. Zapiekaj bagietki w piekarniku w temperaturze 200 st C przez 12-15 minut. Podawaj od razu posypane szczypiorem, możesz podać do nich ketchup lub domowy sos pomidorowy. Smacznego! Artykuł Zapiekanki z jajkiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Wegańska kalafiornica z pomidorami (dieta dr Dąbrowskiej) 189

ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem

Kulinarne przygody Gatity
Kotlety z fasoli i pieczarek 171

pieczarkami i cebulką, doprawiłam majerankiem, uformowałam kotlety, które następnie upiekłam i podałam w towarzystwie kaszy owsianej z warzywami oraz meksykańską salsą . Doskonale pasować  tu będzie także pikantny sos pomidorowy. Składniki   16 sztuk: Na kotlety: 400g białej fasoli ( u mnie fasola jaś z Radix-bis ) 500g pieczarek 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 pęczka pietruszki

Fabryka pomysłów
Cukinia smażona w cieście naleśnikowym 197

rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy cukinie z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki układamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smażoną cukinię podajemy np. z sosem pomidorowym lub czosnkowym (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
a'la tacos meksykański 300

brytfannie układamy najpierw na spód papier do pieczenia. Następnie umieszczamy tacosy, dodajemy po kolei: usmażonego kurczaka, odrobina startego sera, pokrojone pomidory, podsmażaną cebulkę, pokrojoną sałatę i nasz pikantny sos pomidorowy. Tak przygotowaną potrawę umieszczamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza i podgrzewamy przez 6-7 minut i gotowe

Gotuj z Mąką
QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM 265

drugą stronę i smażymy przez około 2 min., do zrumienienia. To samo powtarzamy z pozostałymi plackami tortilli. Gotową quesadillę przekładamy na talerz i kroimy na cztery kawałki. Podajemy z sosem pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
Klopsy z makaronem soba 135

Pomysł na szybkie klopsy w sosie pomidorowym, z ciecierzycą i makaronem soba. 2 duże porcje (3 małe): 150 g makaronu soba 300 g drobiowego mięsa mielonego 200 g ciecierzycy konserwowej 400 g pomidorów krojonych z puszki lub przecieru pomidorowego 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki płatków gryczanych lub mąki gryczanej przyprawy: sól, kolendra mielona, kumin Makaron gotujemy. Mięso doprawiamy, mieszamy

Kucharzyca
Dorsz z warzywami w sosie pomidorowym 162

było widać. U Was też tak samo? Mam nadzieję, że szybko się to skończy i w końcu wiosna będzie :-) Tym czasem na rozgrzewkę polecam dorsza z warzywami w sosie pomidorowym :-) Pyszny wyszedł, lekko ostry. U mnie podany z kaszą orkiszową i mixem sałat :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: około 500 g świeżego fileta z dorsza 1 mała cebula 2 marchewki

kruche babeczki
Placki ziemniaczano-marchewkowe w zdrowej odchudzonej wersji 137

wierzchu, miękkie w środku. Poza ziemniakami dodałam do nich także marchewkę, co fajnie podkręciło smak. Polecam podawać je z lekkim sosem lub dipem. U mnie w tej roli domowy sos pomidorowy z ziołami. Jeśli dalej szukacie pomysłu na weekendowy obiad, to właśnie znaleźliście! :) PRZEPIS ZDROWE PLACKI ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE Czas przygotowania: 15 minut + 25 minut pieczenia Z podanych składników wychodzi

HealthyCreations
Proste obiady na 7 dni #1 + Przepisy i lista zakupów do pobrania! 164

który został Wam po zrobieniu tagliatelle we wtorek. Możecie sięgnąć po fasolę z puszki, ale ja polecam ugotowanie od razu większej ilości fasoli - do ribollity oraz do fasoli w sosie pomidorowym na sobotę. Należy namoczyć, a następnie ugotować 500 g suchej białej fasoli i rozdzielić po połowie do obu dań. Zamiast gałązek świeżych ziół (jeśli nie macie) możecie wykorzystać suszony

Chilli Czosnek i Oliwa
#15 Schabowe pieczone w warzywach 159

wyjmujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę z marynaty układamy na dnie pojemnika żaroodpornego, na to kładziemy kotlety, doprawiamy solą, dużą ilością papryki ostrej, pieprzu. Następną warstwą będzie por, później kukurydza, sos pomidorowy i ser pleśniowy.  Pieczemy około 50-60 minut w 180 stopniach. SMACZNEGO

Taste of imagination
Focaccia z oliwkami 141

także jako dodatek do innych potraw. Nie wszyscy wiedzą, lecz włoska focaccia to po prostu ciasto na pizzę bez sera i sosu pomidorowego. Włoski chleb występuje w wielu odmianach – sucha, z solą, z ziołami (między innymi z rozmarynem), z suszonymi pomidorami. Od pizzy odróżnia

Vegan Taste
Gołąbki z wołowiną i grzybami 238

dołożyć parę plasterków masła lub smalcu. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec około 1,5 godziny, aż kapusta będzie wystarczająco miękka. Podawać gorące z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Marokańska kiszona pasta z czosnku 160

Czosnek kiszę często a tym razem po marokańsku. Pasta nada smaku każdej potrawie, można nią natrzeć mięso i upiec, można posmarować cieniutko kanapki, można dodać do sosu pomidorowego czy innego, można eksperymentować, zapach jest murowany. Smak idealny jak dla kiszonek, nie czuć charakterystycznego, ostrego zapachu czosnku. Zachęcam do kiszenia bo to samo zdrowie dla organizmu. Przepis pochodzi z książki

Moje Małe Czarowanie