Wyglądają jak gołąbki … smakują lepiej … ale gołąbkami nie są ;) Na pomysł wpadłam zupełnie spontanicznie kilka dni temu , a wszystkie produkty za sprawą bdsklep.pl miałam
Ostra na Słodkopowrocie z wakacji jakos ciezko zabrac mi sie za gotowanie. Spogladam w kalendarz i widze, ze juz polowa Pomidorowego tygodnia, a ja jeszcze nic nie zrobilam w tym temacie. Wlasnie dlatego dzis bylo pomidorowo. Glowna role odegraly pomidory z puszki ;) Wlasciwie pomidory w tej postaci kupuje przewaznie zima, gdy w sklepach brakuje "prawdziwych" pomidorow, pachnacych pomidorami, a nie sztucznoscia(...)gotujemy okolo 2 minuty. Dodajemy bulion i pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem okolo 15 minut na malym ogniu. Dodajemy oliwki i ponownie dusimy okolo 5 minut by sos sie scial, a mieso bylo miekkie. Wyciagamy bukieciki tymianku i rozmarynu. Doprawiamy sola i pieprzem. Danie podajemy z makaronem lub ryzem. Smacznego
Przysmaki KarolkiDzisiaj post na szybko, gdyż ostatnio brakuje mi na wszystko czasu (jednak staram się do Was w miarę na bieżąco zaglądać). Dlatego i obiad musiał być
Fabryka pomysłówmarchew 1 szt. jabłko 1 szt. olej do smażenia (użyłam rzepakowy) około 5 łyżek koncentrat pomidorowy (użyłam Pudliszki) 1 słoik 200 g brązowy cukier 2 łyżki woda 2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego) pół paczki mozarella w kulkach lub rzodkiewki kilka(...)dodać również podsmażoną cebulę oraz 2 ząbki czosnku, doprawić dodatkowo papryką i pieprzem. Pogotować kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę (może być też skrobia ryżowa lub kukurydziana) rozmieszać z 2-3 łyżkami zimnej wody, wlać do sosu. Mieszając gotować około 2 minuty aby sos zgęstniał. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Ułożyć na talerzu nadając mu kształt gniazdka
głodny alergikSzybkie danie, które na pewno wam posmakuje :) Mój ukochany ucieszył się, że przygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną
My Culinary ArtDziś kolejny dzień bez przepisu, za to z makaronem, który wyszedł spod ręki PanaMęża :)
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy to co gotuję jest glutenowe bądź też nie. Wśród moich bliskich nie było bezglutenowców i wszyscy bez problemu mogli
Okolice PalnikaPasuje do gołąbków, użyłam go też jako zastępcę ketchupu do II wersji wegańskich szaszłyków . Nieskomplikowany w przygotowaniu, wymaga wykonania niewielu czynności, do tego świetnie smakuje. Składniki
chwile dla mnieodlać. Dodać obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz przecier pomidorowy (lub koncentrat i wodę), przyprawy i pokrojone parówki, gotować kilka minut mieszając. Skrobię rozrobić z małą ilością zimnej wody, wlać do sosu, zagotować do zgęstnienia
głodny alergikskórki i pokroić w kostkę, dodać do kurczaka z warzywami. Po 2-3 minutach dodać koncentrat pomidorowy. Wlać śmietankę i mieszając, zagotować. Doprawić ziołami, słodką papryką, cukrem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem
Czerwień i błękitSkładniki: mięso mielone indycze 50 dag, ryż ugotowany 4 saszetki, cebula podsmażona 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, sos chili 2 łyżki, kapusta włoska 1 średnia, woda
W Mojej Kuchni LubięZapiekanki to wspaniałe danie obiadowe. Można w nich wykorzystać praktycznie dowolne składniki jakie mamy w domu z gwarancją, że zawsze wyjdzie smacznie! Do tego są banalnie
Kolizje Smaków