sos pomidorowy do pizzy - 2286 przepisów (strona:121/153)

Chili con carne 211

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roślinny jadłospis na cały tydzień #4 211

piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. W tym czasie przygotuj sos: do rondelka przełóż masło oraz wodę i gotuj do czasu aż masło się roztopi. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sos sojowy. Sos dopraw do smaku wędzoną papryką. Na koniec dodaj płatki drożdżowe. Warzywa podawaj z sosem. Sos podgrzewaj i mieszaj do czasu aż zgęstnieje. Możesz do doprawić solą(...)półplasterki i przyprawę do taco. Podsmażaj przez ok. 5 minut. Spód do pizzy posmaruj pesto. Następnie wyłóż dodatki: podsmażone warzywa, kukurydzę z puszki oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Pizzę piecz ok. 15 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu na pizzy ułóż awokado. Podawaj z ulubionym sosem. Kolacja: Krem z białych szparagów (porcja na dwa dni) [337 kcal

365 dni dookoła kuchni
Kuchnia gruzińska 404

tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mlekuCielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym sosie z pieczarkami, posypana papryką, na drugim pieczona w folii z mnóstwem kolendry. Ta druga to najlepsza cielęcina jaką miałam okazję jeść. To dlatego, że jestem kolendrożercą.Cielęcina z pieczarkami w sosie śmietanowymCielęcina w sosie ze świeżej kolendryWołowina(...)oprócz szaszłyków podawana jest tradycyjnie w sosie pomidorowym lub innym w stylu a’la curry np. w aromatycznym sosie z orzechów włoskich.Pikantna wołowina w sosie pomidorowym, udekorowana pestkami granataTu także wołowina w pomidorach, ale nieco inna. Obok szpinakowe phali w innej niż poprzednio formieWołowina w sosie z orzechów włoskichSosyW Gruzji warto spróbować także kaukaskich sosów. Adżika to pasta

Poezja smaku
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 382

jest to widoczne jeszcze mocniej – gotowanie dla znajomych, przyjaciół, a czasem nawet rodziny jest tu ewenementem. Przygotowanie prostego przyjęcia to czarna magia – łatwiej jest przecież zadzwonić po pizzę czy sushi, zamówić catering lub skorzystać z pomocy mamy, która nigdy nie odmawia. Ja uważam, że zawsze warto dać jakąś cząstkę z siebie. Przygotować coś samodzielnie od serca dla ludzi(...)Wystarczy kupić po słoiku czarnych i zielonych oliwek. Posiekać garść ziół i dodać do oliwy wymieszanej z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Gdy takie oliwki wymieszamy z sosem, są już praktycznie gotowe do podania. Można je nakładać łyżką lub postawić obok wykałaczki. 600-800 g fasolki szparagowej, 3-4 łyżki obranych pistacji, 2 łyżki startego parmezanu, mała doniczka

Poezja smaku