łyżki soku z cytryny WYKONANIE PIERSI KACZKI nacinamy "w kratkę" od strony ze skórą do głębokości mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy imbirem i czosnkiem. Polewamy sokiem pomarańczowym wymieszanym z sosem sojowym. Odstawiamy do zamarynowania. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ ( grzanie góra/dół bez termoobiegu). Piersi wyjmujemy z marynaty(pozostałą marynatę zachowujemy), dokładnie oczyszczamy z czosnku i imbiru(...)czasu - przez ok 5 minut ( lub do momentu, gdy jabłka będą miękkie, ale nie rozpadające się). Na 2 minuty przed końcem smażenia dolewamy pozostałą marynatę z soku pomarańczowego i sosu sojowego. Całość chwilę razem podgrzewamy
cool and mintymigdałów.CAŁOŚĆ :Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym.Naleśniki smarujemy serowym farszem po całości.Zakładamy boki do środka i zwijamy w ruloniki.Układamy obok siebie w naczyniu.Całość polewamy sosem pomarańczowo – migdałowym.Dla zwiększenia aromatu obok układamy przekrojone ( sparzone wcześniej ) pomarańcze.Wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika na ok. 30 – 40 minut.Podajemy gorące posypane cukrem pudrem.Smacznego
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki francuskie o nazwie Caprese Suzette. To pyszne, cieniutkie naleśniki zatopione w sosie pomarańczowym, które cieszą się popularnością na całym świecie i nic dziwnego ponieważ smakują obłędnie. W tradycyjnym przepisie najpierw karmelizuje się cukier, później dodaje się masło oraz sok z pomarańczy oraz likier. Ja jednak przygotowałam swoją
Marta Gotujeświeżych warzyw i zachowują mnóstwo wartości odżywczych. Natomiast do przyprawienia dania użyłam sosu sojowego, czosnku oraz cebuli, to jedne z moich obowiązkowych zestawień w kuchni. Zobacz też: Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Przepis na kurczaka duszonego z warzywami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 4 nóżki kurczaka 2 cebule szalotki
Kuchnia Bazyliipszennej zwykłej 30g masła Mleko zmiksować z jajkami, aż zacznie się pienić, dodać mąkę i dokładnie połączyć. Na koniec wąską stróżką wlać rozpuszczone masło. Naleśniki smażyć na odrobinie tłuszczu. Sos pomarańczowy sok z jednej pomarańczy 1 łyżka syropu klonowego 20g masła Wszystkie składniki wrzucić do garnuszka i podgrzać. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut, aż lekko zgęstnieje
Przepysznik - BLW i nie tylkoteraz sami biorą się za ich przyrządzanie . Czas: 1 godzina Składniki: 1 duży filet pstrąga tęczowego olej z pestek winogron 1/2 szklanki soku z pomarańczy ( bez cukru ) 1 łyżeczka sosu chilii z limonką i kolendrą ( Tao Tao) 1 łyżeczka brązowego cukru 1/3 łyżeczki soli mąka do oprószenia Umyć rybę . Usunąć dokładnie ości. Delikatnie oddzielić od skóry ( odchodzi bardzo łatwo(...)jest warstewka tłuszczu).Odkroić pasek od strony brzucha , końcówkę ogona * . Resztę filetu przekroić na 2 porcje ( wyrównując by były foremne ). Wymieszać w miseczce 2 łyżki oleju z sokiem pomarańczowym, sosem chilii , cukrem i solą. Zalać ułożoną w pojemniczku rybę i zostawić na pół godziny ( odkrojone kawałki zamarynować również - po usmażeniu będzie można zrobić z nich np. pastę rybną). Wyjąć
Buniabaje w kuchniokazji dzisiejszego wykonania spróbuję Was przekonać, że brak czasu w kuchni nie istnieje . Należy jedynie dobrze wykorzystać ten, który się ma. Nawet jeśli jest to tylko kilka minut. Pomarańczowy sos tahini niepełna szklanka sezamu 2-3 łyżki oliwy 1 pomarańcza (sok i miąższ) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki oliwy 2 łyżki wody szczypta soli Sezam uprażyłam
bastalenaKREWETKI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z LIMONKĄ W STYLU TAJSKIM Coś w sam raz na weekendową, romantyczną kolację dla dwojga :) Można też zaskoczyć tym daniem rodzinę i znajomych. Sama już nie raz się o tym przekonałam. Danie naprawdę z efektem WOW! Słodko-kwaśno-pikantny sos, a do tego chrupkie krewetki podane z ryżem jaśminowym. Ja taką wersję krewetek mogłabym jeść codziennie
Calzonella.comlekkim musem podane z kulką lodów kawowych na keksie bitej śmietany:) Pyszny naleśnik przełożony ... cukrem brązowym i podsmażony na masełku, a jakby tego było mało to podany na pysznym sosie pomarańczowym. I wierzcie mi, wcale to nie było za słodkie, było świetne w smaku:) Być we Francji i nie zjeść tego deseru to... czysta zbrodnia! Krem brulee - waniliowy z nutką
In my kitchenkawałki.Pocięte szparagi wmieszać do kapusty.Na dno talerza wsypać kapustę z kawałkami szparagów .Na wierzchu ułożyć główki szparagów ,truskawki i oliwki. Całość przed podaniem polać pomarańczowym sosem balsamico (gotowym ,ze sklepu)Smacznego ,na zdrowie
Kulinarny karnet Christopheraustawcie pod ręką, aby w trakcie gotowania nie robić zamieszania w kuchni Zapraszam Was po przepis. Zobacz też: Kurczak w kurkumie z papryką i orzeszkami ziemnymi Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Rozgrzewająca zupa tajska z kurczakiem Przepis na Pad Thai z kurczakiem i tofu Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki makaron ryżowy do Pad Thai
Kuchnia Bazyliiłyżka oleju słonecznikowego 0.5 łyżeczki cukru szczypta soli Nadzienie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20da.zmielonych orzechów laskowych 5dag.cukru pudru 6dag.masła puszka masy makowej 1 kostka twarogu 5dag.rodzynek 1 łyżka startej skórki pomarańczowej Sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 100g.czekolady 50g.kakao 120g.cukru 1 żółtko 0.5szkl.śmietany kremówki 20g.mąki 2 łyżki mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Składniki na ciasto miksujemy z 0.5szkl.wody. Odstawiamy na 15 min.,po czym smażymy cienkie naleśniki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkifigami i spaghetti. A do tego niezwykle zdrowy olej lniany. Spróbujcie, połączenie smaków naprawdę pozytywnie zaskakuje. Zapraszam na moje spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Składniki: (na 1-2 osoby) 1-2 świeże figi 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy (1 duża pomarańcza) 3/4 łyżki oleju lnianego Oleofarm 1 1/2 łyżeczki miodu nektarowo(...)makaron hartujemy. Układamy na patelni i mieszamy z miodowymi orzeszkami. Przekładamy do talerza/talerzy lub jednej większej misy, z której każdy nabierze sobie przygotowany makaron. Następnie całość zalewamy naszym pomarańczowo-figowym sosem (z olejem lnianym) i szybko mieszamy. Na wierzchu układamy wcześniej przygotowane figi. Podajemy. Uwaga! Olej lniany stosuje się do potraw na zimno, aby nie stracił swoich właściwości. Dlatego danie
Słodkie okruszkimoim przekonaniu najlepszy deser ze wszystkich jakie próbowałam w tym miejscu. Idealne proporcje, idealna konsystencja. Polecam ! Torta al ciocolato czyli ciastko czekoladowe – w smaku ok, za dużo sosu pomarańczowego w stosunku do tak płaskiego i małego ciastka. Liczyłam również, że ciastko będzie miało płynne, czekoladowe wnętrze ale niestety ta wersja deseru nie przewiduje takiego rozwiązania – a szkoda . Torta(...)włosku – przyzwoity deser o lekkim serowym smaku z dodatkiem owoców. Wszystkie proporcje oraz smak jak najbardziej ok. Polecam. Rozczarowaniem była mała porcja ciastka czekoladowego w stosunku do sosu na jakim zostaje ono podane. Smaki deserów dobre, ale nie na tyle, żeby się nimi długo zachwycała. Ale to moja opinia i wszyscy moi znajomi wiedzą, że jeśli chodzi o desery
I LOVE LIFEdlatego ja już nic innego nie dodaję. Mięso przekładamy na druga stronę i także obsmażamy. Obsmażone mięso zdecydowanie się zmniejsza dlatego przekładam je na jedną (wiekszą) patelnię, zalewam sokiem pomarańczowym i winem i wstawiam do nagrzanego do 200*C piekarnika. Pieczemy mięso w temp.180*-200*,ok.1-1,5h lub do miękkości. Kilkakrotnie przewracając na drugą stronę . Po ok.30 minutach dodać obrane(...)mięso wykładamy z piekarnika, przekładamy na talerz (przykrywamy by nie stygło), zawartość patelni przelewamy do wysokiego naczynia i blendujemy na dość gładką masę, doprawiamy do smaku i podajemy nasz sos pomarańczowy razem z kaczką i ulubionymi dodatkami, u nas domowe kluski śląskie i buraczki . Smacznego
Smaczne Zdrowe